Listan över världens 50 bästa barer 2021 har avslöjats

världens bästa barer 2021

Den 13:e listan över världens 50 bästa barer, sponsrad av Perrier, tillkännagavs vid en direktsänd prisceremoni tisdagen den 7 december 2021 i London, Storbritannien. Efter ett omfattande samråd med branschfolk, dess Academy Chairs, bartenders, barägare och dess partners fick 50 Best-organisationen överväldigande feedback om att utmärkelserna skulle gå vidare och firas personligen i år efter ett virtuellt evenemang 2020 på grund av pandemin.

Utmärkelserna erkänner det hårda arbetet från hela barsektorn under det senaste året och syftar till att inspirera och uppmuntra värdeställen i nästa avgörande fas av återhämtningen.

Vad är The World’s 50 Best Bars?

The World’s 50 Best Bars ägs och organiseras av William Reed Business Media och är en definitiv lista över världens bästa barer. Den röstas fram av en akademi bestående av över 600 experter världen över.

World’s 50 Best Bars-listan har publicerats årligen sedan 2009 och har blivit den mest efterlängtade rankningen för dryckesproffs och cocktail-aficionados över hela världen, och utmärkelserna är höjdpunkten i barbranschens kalender. Listan över Asiens 50 bästa barer har publicerats sedan 2016. Lite förenklat kan man säga att det är barvärldens motsvarighet till Michelinstjärnor. 

Listan World’s 50 Best Restaurants, som också organiseras av William Reed Business Media, har publicerats sedan 2002.

Världens bästa barer 2021 – Hela listan

världens bästa barer

Connaught Bar i London är världens bästa bar

I 2021 års upplaga av den årliga rankningen ingår barer från 17 länder och Londons Connaught Bar tar första platsen och vinner titlarna The World’s Best Bar och The Best Bar in Europe.

Connaught Bar London världens bästa barer

Under det mästerliga ledarskapet av Agostino Perrone, som är chef för mixologin, håller Connaught Bar fast vid sina principer om att presentera konstfulla, moderna drinkar med graciös service i en elegant miljö. Den kubistiskt inspirerade baren, som designades av den framlidne David Collins, är känd för sin unika Martini-vagn, där bartendern ger gästerna en personlig drinkupplevelse.

Perrone har utvecklat ett starkt och engagerat ledarteam med bland annat chefsmixologen Giorgio Bargiani och barchefen Maura Milia, som förkroppsligar gästfrihet och dryckeshantverk, samt ger inspiration till en talangfull ensemble av yngre bartenders som strävar efter att följa i deras fotspår.

Mark Sansom, innehållsredaktör för The World’s 50 Best Bars, säger:

Connaught Bar, vi hyllar er – att bli utnämnd till världens bästa bar två år i rad är en bedrift som tidigare bara två barer har uppnått under prisutmärkelsens 13-åriga historia. Det är ett bevis på Ago Perrones och hans teams fortsatta strävan efter excellens, vilket inkapslas i det sätt på vilket de har utvecklat och moderniserat Martini-cocktailen. Vi vill också skicka ett stort grattis till alla ställen på 2021 års lista över världens 50 bästa barer. Det har varit ännu ett otroligt tufft år för hotell- och restaurangbranschen, och branschens motståndskraft och samhörighet genom dessa utmaningar är ödmjukgörande. Vi hoppas att de positiva berättelserna om barernas framgångar i utmärkelserna kommer att bidra till att driva viktiga affärer under de kommande veckorna och månaderna.

Tjoget i Stockholm med i topp 50 – firar 6 år på listan

tjoget sveriges bästa bar

London tar de två första platserna med Connaught Bar på plats 1 och får The Best Bar in Europe för andra året i rad, med Tayēr + Elementary på plats 2. Stadens tredje bar på listan är Kwānt på plats 31. Spanien leder Europa med fyra barer på listan, med Barcelonas Paradiso på plats 3, följt av Two Schmucks, som klättrade 15 platser till plats 11. Salmon Guru i Madrid ligger på plats 24 och har vunnit Michters Art of Hospitality Award. Sips, Barcelona, är ny i Spanien på plats 37.

Grekland har två platser på listan med Aten-barerna The Clumsies och Baba au Rum på plats 4 respektive 14. Italien har tre barer på listan: Camparino i Galleria i Milano, som är nykomling på plats 27, tillsammans med 1930 i Milano (plats 20) och Drink Kong i Rom (plats 19).

Sverige och Ryssland har också två barer vardera på listan, med Stockholms Tjoget på plats 40 och Lucys Flower Shop som nykomling på plats 35. El Copitas i S:t Petersburg har klättrat 19 placeringar till plats 8, och Insider Bar i Moskva, som är nykomling, ligger på plats 13 och vann London Essence Best New Opening i samband med detta.

Känns lika exalterande varje år. I en värld som förändrats mycket, en jury som bytts ut och förnyats, föryngrats och blivit 50/50 män kvinnor, är vi fortfarande kvar. Det är ett tecken på kvalité på väldigt många plan. Kul att alla gillar oss, säger Tjogets grundare och krögare Andreas Bergman i en kommentar.

Frankrikes Little Red Door i Paris tar återigen en plats på listan på plats 29.

Licorería Limantour i Mexico City är bästa bar i Nordamerika

Mexiko tar Nordamerika med storm Licorería Limantour i Mexico City är The Best Bar in North America, sponsrad av Naked Malt, på plats 6 på listan och får sällskap av tre andra nya bidrag från Mexico City: Hanky Panky på plats 12, som också är Disaronnos bästa nyhet för 2021, Handshake Speakeasy på plats 25 och Baltra Bar på plats 38.

New York har tre barer på den globala rankingen: Katana Kitten klättrar sex platser till nr 10, Dante på nr 30 och Attaboy på nr 34. Den sistnämnda baren har också fått Rémy Martin Legend of The List för sin fortsatta framgång på rankingen. Miami återfinns på listan i år tillsammans med Café La Trova, som är en nykomling på plats 28.

Florería Atlántico i Buenos Aires är den bästa baren i Sydamerika

Florería Atlántico i Buenos Aires är den bästa baren i Sydamerika, som sponsras av Tia Maria, och tar plats 5. Buenos Aires representeras också av Presidente på plats 21, som också får Nikka Highest Climber efter att ha stigit 29 platser i år, och Tres Monos, som är nytt på plats 33.

Coa är den bästa baren i Asien

För första gången sedan 2010 återvänder en indisk bar till rankingen med Sidecar, New Delhi som kommer in på plats 47. Hongkongs Coa har klättrat till plats 7 och är den bästa baren i Asien, sponsrad av Torres Brandy. Singapore har dock flest asiatiska representanter och fler än någon annan stad i världen, med sex barer på listan.

Jigger & Pony ligger på plats 9, Manhattan på plats 15 och Atlas på plats 16. Det finns två nya singaporianska poster med No Sleep Club på plats 26 och MO Bar på plats 36, och Tippling Club, Singapore är en återkomst på plats 43.

Hongkong representeras i år av tre barer: Darkside är ny på plats 49 och Quinary återfinns på plats 50, tillsammans med det prisbelönta Coa. På det kinesiska fastlandet ligger Sober Company i Shanghai på plats 39, medan Epic och Union Trading Company båda är nya på plats 41 respektive 48.

Japan tar två platser med Tokyobarerna SG Club på plats 18 och Bar Benfiddich på plats 32, medan Sydkoreas bar Charles H i Seoul klättrar sju platser till plats 42.

Australien är fortsatt starkt och Mellanöstern gör starkt intåg

Sydney har tre barer på listan och Maybe Sammy på plats 22 får titeln The Best Bar in Australasia, sponsrad av Asahi Super Dry. Cantina OK! ligger på plats 23 och Re är ny på plats 46 och får även Ketel One Sustainable Bar Award efter en granskning av 50 Bests hållbarhetspartner Food Made Good Global. En annan nyhet för Australien är Above Board, Melbourne, på plats 44.

Från Förenade Arabemiraten har Dubais Zuma återigen utsetts till bästa baren i Mellanöstern och Afrika, sponsrad av BelliNo, och rankas på plats 17. Dubai har också ett nytt bidrag i år med Galaxy Bar på plats 45, som fullbordar sin uppstigning på listan efter att ha blivit utsedd till Campari One To Watch förra året.

Särskilda utmärkelser

För att inleda ceremonin utsågs Thunderbolt, Los Angeles, till vinnare av Campari One To Watch, som ges till en bar utanför huvudlistan som 50 Best-teamet anser har möjlighet att slå sig in på rankingen i framtida upplagor.

Lab 22 i Cardiff är den första vinnaren av Siete Misterios Best Cocktail Menu. Alla barer i världen var berättigade att delta i detta pris, som betygsätts av 50 Bests panel bestående av 28 globala Academy Chairs.

Remy Savage prisas som industriikon

Den franskfödda Remy Savage utses till Roku Industry Icon. För detta pris ombeds alla 600 medlemmar av den röstande akademin att namnge den person som har gjort mer för barbranschens utveckling än någon annan person. Savage är väl ansedd bland drinkkännare för sin omfattande kunskap om cocktails och spritdrycker. Han är världsberömd för sitt hantverk, sin kreativitet och sitt unika sätt att närma sig barupplevelsen.

Hanky Panky i Mexico City säkrar Disaronno Highest New Entry, som den bar som kommer in på listan i högsta position på nr 12. Hanky Panky har ett team som leds av barchef Roberto Ponce och består av ledande bartenders i Mexico City, och erbjuder en internationell upplevelse med influenser från hela världen.

Moskvas Insider Bar vinner London Essence Best New Opening på plats 13, eftersom det är den bar som kommer in på listan på den högsta positionen av alla som har öppnat under röstningsperioden. Insider Bar och Lab grundades av Galaktion och Elina Tabidze och inspirerades av barer i London, Paris och New York. Själva baren fungerar i gästutrymmet, liksom Insider Lab, vilket är en nyhet för Ryssland.

Presidente i Buenos Aires gör anspråk på titeln Nikka Highest Climber, efter att ha stigit 29 platser från nr 50 år 2020 till nr 21 på listan över världens 50 bästa barer 2021. Presidente ligger i en fantastisk tidstypisk byggnad på de kosmopolitiska gatorna i stadsdelen Recoleta och är Buenos Aires glamourspots cocktailbar – men en bar som matchar sin stil med substans.

Attaboy vinner utmärkelsen Legend of The List

Attaboy, New York, har utsetts till Rémy Martin Legend of The List, en utmärkelse som ges till en bar som har presterat mest konsekvent på listan sedan den började och som bara kan vinnas en gång. Attaboy är en cocktailbar för alla människor från Sam Ross och Michael McIlroy, som nu drivs av Haley Traub på platsen för New Yorks legendariska Milk & Honey.

Andra särskilda pristagare som tillkännagavs inför evenemanget den 7 december är Salmon Guru, Madrid, som utsågs till vinnare av Michter’s Art of Hospitality Award och Lynnette Marrero på Llama Inn, New York, som vann Altos Bartenders’ Bartender Award.

Omröstningsprocessen

Inför 2021 gjorde The World’s 50 Best Bars en rad förändringar för att anpassa sig till de effekter som pandemin har haft på barer runt om i världen. På grund av de begränsade resmöjligheterna under stora delar av 2020 och 2021 omvärderades röstningsriktlinjerna och röstningskraven för att återspegla detta.

Listan baseras på medlemmarna i The World’s 50 Best Bars Academy’s barupplevelser under en röstningsperiod mellan mars 2020 och september 2021 inklusive. I år fanns det inget krav på att World’s 50 Best Bars Academy skulle rösta internationellt, men om medlemmarna hade haft turen att resa utomlands uppmuntrades de att låta dessa erfarenheter påverka deras röstning, och de ombads att rösta på sju barer i prioriterad ordning. Röstningen förblev anonym och säker, och röstningsprocessen och resultaten bedöms oberoende av Deloitte.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *