Världens lyxigaste flygresor: Ombord på Emirates nya Boeing 777-300ER

I dessa semestertider hänger vi oss ännu kvar i resetemat ett tag och tar oss idag ut till flygresandets värld. Medan de flesta av oss oftast fokuserar på att hitta de allra förmånligaste alternativen när vi söker resor, så finns det också en alternativ värld – för de med pengar. Sådana som kan satsa på komfort och lyx, utan att desto mer behöva tänka på resebudgeten.

När man pratar om lyxresande och flygresor kommer man osökt in på Emirates, ett av de snabbast växande flygbolagen i världen som fått mer än 500 internationella priser och utmärkelser för hög kvalitet. 2018 utnämndes Emirates till bästa interkontinentala flygbolag på Grand Travel Awards.

Emirates flyger till 159 destinationer i 85 länder över sex kontinenter. Emirates flyger med 269 wide body-maskiner av typ Airbus och Boeing, inklusive 102 av branschens modernaste Airbus A380. Totalt har Emirates en order på 262 nya flygplan, till ett värde av mer än 103 miljarder US dollar. Emirates började att flyga mellan Stockholm och Dubai 2013 och har sedan dess sett en positiv utveckling på linjen. Därför utökar ökar man snart kapaciteten och flyger från 1 december 2018 två avgångar per dag från Arlanda till Dubai, istället för en avgång som det varit hittills.

I april ställde Emirates för första gången ut sin nya Boeing 777-300ER förstaklass-svit under Arabian Travel Market 2018 (ATM) som ägde rum 22–25 april i Dubai. Det är från detta vi hämtar inspiration till något av det lyxigaste som går att hitta gällande flygresor.

Under nämnda mässa fick besökare på Emirates utställningsyta möjligheten att uppleva flygbolagets nyligen lanserade produkt- och serviceförbättringar. Första klass-sviterna har tagits fram i samarbete med Boeing, Rockwell Collins interior systems, Panasonic, Jacques Pierre Jean Design studio och Seattle-baserade designbyrån Teague.

de lyxigaste planen i världen svit

De nya förstaklass-sviterna erbjuder skjutdörrar som sträcker sig från golv till tak, justerbar temperatur och belysning, videobeställningstjänst, mjuka lädersäten med NASA-inspirerad teknik, som kan försätta stolen i ”Zero-gravity”-läge, vilket ger resenären högre komfort och en känsla av viktlöshet.

the most luxurious airplanes in the world

Varje svit är dessutom utrustad med ett inspirationskit som innehåller en hudvårdskollektion från svenska Byredo, Hydra Active moisturising-pyjamas och skönhetsprodukter från Bulgari. Alla första klass-resenärer får dessutom exklusiva brusreducerande hörlurar för att kunna njuta av Emirates prisvinnande underhållningssystem ice på den nya 32-tums HD-skärmen som varje svit utrustats med.

the worlds most luxurious flights

Sviterna som är placerade i mitten av flygplanet är utrustade med virtuella fönster med realtidsbild av utsidan. Designen i sviterna är inspirerad av lyxbilstillverkaren Mercedes-Benz S-klass.

de lyxigaste planen i världen business class

Designen och formgivningen på business-sätena ombord på 777-planen har även de inspirerats av interiören på moderna sportbilar, med mjukt läder och ergonomiska huvudstöd. Även dessa säten omvandlas till fullt nedfällbara sängar och samtliga inkluderar en egen minibar.

Resenärer som åker Emirates Business Class kan utöver rymliga säten också utnyttja funktioner som:

  • 23-tums skärm
  • Touchscreen-kontroll för sätet och underhållningssystemet
  • En rad olika ljusinställningar
  • Fotstöd och skoförvaring
  • Avskärmande panel mellan sätena

Boeing-planens nya kabindesign i Business Class erbjuder även en minilounge med snacks och dryck och är i 2-klasskonfiguration, med 38 säten i Business Class och 264 säten i Economy Class.

I övrigt meddelade även Emirates tidigare i år att man även uppdaterat sitt utbud av spritdrycker med en rad premiummärken i samtliga av sina klasser. Den nya spritmenyn består av ett omfattande utbud av 30 nya sprit- och likörsorter vilka kompletterar över 80 finviner samt champagne. All sprit, som whisky, cognac, gin, vodka och smaksatta likörer, serveras gratis ombord i alla klasser och rutter.

Det nya urvalet av sprit har tagits fram av ett internt team med experter som tillbringat två år med att arbeta direkt mot leverantörer för att kurera det nya utbudet. Emirates har investerat i långsiktiga partnerskap med några av världens bästa spritleverantörer vilket resulterat i att flygbolaget kan erbjuda den finaste spriten samt exklusiva val ombord.

Emirates nya spritmenyn ombord består av en mix av nichade varumärken som den populära cognacen från Hennessy i alla klasser, inklusive exklusiva Hennessy Paradis i First Class (under en begränsad period på utvalda rutter), till den extremt sällsynta Hennessy Parid Impérial. Andra varumärken som serveras i First Class inkluderar Dalmore King Alexander III, den enda skotska single malt-whiskyn i världen som är skapad med six-cask-finish; Belvedere luxury vodka; Johnnie Walker Blue Label Scotch whisky och Ron Zacapa Centenario XO som är en premium-rom från Guatemala.

I Business Class och på den ikoniska Emirates A380 Onboard Lounge, kan passagerare njuta av den 15-åriga Glenfiddich Solera Reserve single malt-whiskyn, en liten sats Woodford Reserve Distiller’s Select premium-bourbon, Sipsmith-gin och mycket mer.

Andra spritsorter som finns tillgängliga i Economy Class inkluderar Dewar’s White Label-whisky, gin från Beefeater, Russian Standard Original-vodka, Jack Daniels’s Tennessee-whisky samt Bacardi Carta Blanca-rom – världens mest prisbelönta rom.

cocktails emirates flights

Även cocktail-menyn har uppdaterats med Negroni, Old Fashioned och Aperol Spritz.

I Economy Class är Jack Daniel’s whisky den mest efterfrågade spriten hos Emirates. I Business Class är Sipsmith-gin mest populärt och i First Class dricker passagerarna helst Chivas Royal Salute-whisky som lagrats i 21 år.

En annan nyhet som lanserades i maj i år och som ytterligare framhäver Emirates som ett av de mest exklusiva flygbolagen i världen är deras utbud av fina viner. Emirates Vintage Collection är ett urval fina viner från flygbolagets vinkällare i Bourgogne i Frankrike, vilka lagrats i över 15 år. De fyra vinerna som ingår i årets upplaga är Château Cheval Blanc 2004, Château Haut Brion 2004, Château Mouton Rothschild 2001 och Château Margaux 1998.

Sedan 2006 har Emirates handlat viner för långsiktig lagring varav många har inhandlats ”en Primeur” eller medan de fortfarande fatlagras i tunnor. Emirates Vintage Collection är det mest prestigefulla urvalet av de här vinerna. Flygbolaget har lyckats producera stora mängder tack vare sitt unika förfarande vad gäller att köpa vin och byggt relationer med några av världens mest prestigefulla vingårdar. Det gör att Emirates kan handplocka och säkerställa att de mest exklusiva och sällsynta vinerna kan erbjudas till kunderna.

Särskilda rätter har också komponerats fram för att paras ihop med varje vin från Emirates Vintage Collection. Flygbolagets kulinariska team har arbetat med sina inhemska sommeliers för att utveckla rätter som bäst skulle komplettera vinerna och erbjuda en bra matupplevelse ombord.

På grund av begränsad tillgång serveras de fyra exklusiva vinerna endast i första klass under en begränsad period på utvalda sträckor i Europa, Amerika, Asien och Australien. Bara i fjol köpte flygbolaget vin och champagne för 56 miljoner dollar i Frankrike. Sedan 2006 har flygbolaget investerat 780 miljoner dollar i vin från hela världen för att ge sina passagerare en oöverträffad kulinarisk upplevelse ombord. Idag har flygbolaget ett erbjudande med över 80 finviner och champagner som dagligen serveras ombord.

Under de närmaste åren kommer fler viner att läggas till Emirates Vintage Collection men först när de har nått optimal mognad. Emirates källare huserar för närvarande 4,7 miljoner flaskor vin – varav några endast kommer att serveras under år 2027.

wifi ombord på emirates plan

I dagens uppkopplade värld skall heller inte tillgången till teknik ombord underskattas. Emirates firar i år 10 år av mobilanvändande ombord på sina flygplan sedan de i mars 2008 blev historiska när de som första flygbolag i världen gjorde det möjligt för sina kunder att ringa och ta emot samtal och skicka sms från sina egna mobiltelefoner.

Det första samtalet ägde rum den 20 mars 2008 på Emirates flyg EK751 från Dubai till Casablanca. Sedan dess har över 2.8 miljoner samtal gjorts, där 60 procent varit utgående samtal från flygplanet, medan över en miljon samtal blivit besvarade av passagerare ombord. Under de senaste 10 åren har också 85 miljoner sms-meddelanden blivit skickade eller mottagna ombord på Emirates flygplan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *