Världens mest exklusiva rakkniv till försäljning

Iwasaki Tamahagane Kamisori är världens vassaste rakkniv – skapad med samma stål som de legendariska samurajsvärden. Ett unikt hantverk av en högt respekterad japansk mästare. Nu säljs den på internetbutiken Gents.se.

–Iwasaki Tamahagane är inte världens dyraste rakkniv, men den är tveklöst den mest exklusiva och eftersökta rakkniven, säger Fredrik Bengtsson, vd på Gents.

Iwasaki Tamahagane Kamisori tillverkas från en klump Tamahagane stål, exakt samma som användes i de legendariska samurajsvärden. Stålet damaskeras, så heter det när smeden bankar ut det och viker tillbaka det över sig självt, i tusentals lager. Därefter härdas och poleras det. Tillverkningen i smedjan Sanjyo Seisakujo är lika tidskrävande som komplicerad och svår för mästaren Mizuochi-san, bara hälften av försöken lyckas. Så skapas världens vassaste rakkniv.

–Många entusiaster drömmer om att en gång hålla en Iwasaki Tamahagane Kamisori i sin hand, men bara ett ytterst fåtal kommer någon gång att få möjligheten. Detta är rakningens heliga gral och det finns inga att köpa, därför är en sådan här rakkniv egentligen omöjlig att prissätta, säger Fredrik.

Nu på måndag den 31 oktober med start från kl. 10.00 kommer det trots allt att finnas en Iwasaki Tamahagane Kamisori storlek 2chogake att köpa. Gents.se har genom sitt kontaktnät lyckats få tag i en som nu kommit hem från smedjan Sanjyo Seisakujo. Priset på rakkniven är satt till 20.000 kronor.

Mer utförlig information om Iwasaki Tamahagane Kamisori, Sanjyo Seisakujo, Mizuochi-san och rakning med rakkniv finns i artikeln ”Iwasaki Tamahagane Kamisori, rakningens knivskarpa mästare” på https://www.gents.se/tamahagane.

tamahagane-2

Iwasaki Tamahagane Kamisori, storlek 2chogake.

japansk-kniv-forminskad

Även den något förmånligare Iwasaki Shirogami  finns till försäljning från samma svärdssmed i Japan till priset 9 900 kronor. Rakkniven är gjort av Shirogami- stål, även kallat ”White paper steel”, som är ett rent kolstål. Detta stål används i tillverkningen av verktyg där en extrem skärpa är nödvändig och är av denna anledning ett utmärkt material att använda till rakknivar.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *