Hendrick’s Gin lanserar världens mest opraktiska cocktailmaskin

unik cocktailmaskin

Den är spektakulär, märklig, tung och otymplig. Egendomlig och extremt långsam. Nu lanserar Hendrick’s Gin konceptet Hendrick’s Peculiar Objects– en serie DIY-projekt som bjuder in konsumenter att upptäcka Hendrick’s egendomliga värld genom unika och udda föremål. Först ut är en uppseendeväckande och högst opraktisk cocktailmaskin.  

The Most Inconvenient Cocktail Machine är namnet på det första objektet att lanseras som en del av Hendrick’s Peculiar Objects. Ett DIY-projekt för att bjuda in konsumenter att uppleva Hendrick’s egendomliga universum, genom speciella föremål.

Trehundra kilo tung cocktailmaskin

drinkmaskin gammaldags

Först ut är en trehundra kilo tung cocktailmaskin, konstruerad med hjälp av 432 bultar, dubbelt så många skruvar, en gammal borr och en mängd rörsystem och kugghjul. Större än de flesta hemmabarer och ett måste för alla som tycker att framställningen av en drink ska få ta sin tid.  

Genom Hendrick’s Peculiar Objects vill vi hylla det egendomliga och knasiga. Ett DIY-projekt utan pekpinnar. Vi hoppas att många ska bli inspirerade av vårt första objekt men uppmuntrar också till att ta ut svängarna och bygga egna märkliga föremål. Cocktailmaskinen är ett första exempel i en rad olika lanseringar som vi gör i syfte att bjuda in konsumenter till Hendrick’s unika universum, där allt är härligt udda, säger Erik Möller Sjöstedt, Brand Manager på Nigab.  

hendrick's cocktailmaskin

För den som inte vill bygga sin egen cocktailmaskin finns nu chansen att köpa ett unikt exemplar av The Most Inconvenient Cocktail Machine till priset av 489 726 sek. Den kan göra makalösa cocktails, men är inget för den som har bråttom. Den utför långsamt sin magi och är till för de stunder då en drink ska få ta sin rättfärdiga tid att tillreda. I priset ingår givetvis färska gurkor och handplockade rosor att dekorera skapelsen med. Läs mer och klicka hem cocktailmaskinen här.

Upplev maskinen live på Haymarket by Scandic

cocktailmaskin på Scandic Haymarket

The Most Inconvenient Cocktail Machine lanseras under ett event på Haymarket by Scandic i Stockholm, den 30 mars kl 17:00. Eventet är öppet för allmänheten och konsumenter välkomnas att komma förbi på en AW och uppleva världens mest egendomliga cocktailmaskin live.  

drinkmaskin hendrick's

På hendrickspeculiarobjects.com finns mer information om konceptet och tips på hur du konstruerar din egen cocktailmaskin.  

3 drinkar att blanda för hand eller med hjälp av cocktailmaskin

French 75 drink recept
All Global rights reserved.

French 75

Du behöver:  

 • 3 cl Hendrick’s Gin 
 • 1 cl citronjuice 
 • 1 cl sockerlag 
 • Champagne 

Så gör du: 

 1. Addera gin, sockerlag och citronjuice i en shaker.
 2. Fyll upp med is och skaka väl. 
 3. Sila över i ett Champagne-glas och toppa upp med Champagne.
gin & tonic recept
All Global rights reserved.

Gin & Tonic

Du behöver:  

 • 6 cl Hendrick’s Gin 
 • 12 cl tonic 
 • Gurkskivor 
 • Is 

Så gör du: 

 1. Fyll ett glas med is och häll därefter i tonic och gin.  
 2. Dekorera med gurkskivor.
gin buck drink recept
All Global rights reserved.

Gin Buck

Du behöver:  

 • 1 ½ del Hendrick’s Gin 
 • ¼ citronjuice 
 • 2 stänk Angostura Bitters 
 • Ginger Ale 
 • Gurka och citron att garnera med

Så gör du: 

 1. Kombinera samtliga ingredienser i ett highball-glas fyllt med is och rör om försiktigt.  
 2. Garnera med tre tunt skurna gurkskivor och en bit citronskal.  
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *