Veckoslutsinspiration: 1920-talets lyx

Idag hämtar vi inspirationen från det glada 1920-talet och den överdådighet som kännetecknade det årtiondet.  Under tiden efter första världskriget upplevde man i största delen av världen en högkonjunktur som skulle sträcka sig fram till börskraschen i USA år 1929. Detta inverkade också på modet där man började ta ut svängarna allt mer.

Det är också från detta årtionde som inspirationen till Oscar Jacobsons höst- och vinterkollektion kommer eller närmare bestämt Nils Dardels kända målning med namnet Den döende dandyn från 1918. En kostym samt rock från denna kollektion får tjäna som bas till dagens outfit.

Väskan, en så kallad weekendbag, kommer från Bottega Veneta. Skjortan är från Charvet, slipsen från Alfred Dunhill och brösduken från Drake’s.

AW15OJMAN_Erik_20769581_411

Kostym i 100 % Kashmir från Oscar Jacobsons höst- och vinterkollektion.

Johnnie Walker Art Deco

Whiskyn John Walker & Sons XR™ 21 Year Old som lanserades i början av september är en hyllning till den överdådiga och lyxiga design som kännetecknade Art Deco-rörelsen på 1920-talet.

PicsArt_1445614591457

En av de mest klassiska klockmodellerna genom historien, Cartier Tank Americain som lanserades år 1917. I filmen Shejken från 1921 bar huvudrollsinnehavaren Rudolph Valention klockan, vilket ytterligare bidrog till populariteten hos klockan. Tank-serien fick flera uppföljare under 1920-talet och tillverkningen fortsätter ännu idag.

knize ten

Knize Ten är en klassisk parfym som lanserades år 1924. Den har beskrivits som en av de bästa parfymerna genom historien med inslag av läder. En av grundarna, Joseph Knize var skräddare för hovet i Wien och personen som stod bakom kompositionen av parfymen var parfymtillverkaren Vincent Roubert. Designen av flaskan gjordes av arkitekten Adolf Loos.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *