Veckoslutsinspiration: Farsdag

Idag är det farsdag och det är dags att lägga alla pappor i första rummet. Detta är dagen när många väljer att gå ut och äta för att fira sina pappor, men framförallt är det en dag för avslappning och välmående.

Detta tar vi fasta på i dagens inspirationsinlägg där vi hämtar inspiration från Alfred Hitchcocks film Rear Window från 1954. Med pyjamas, morgonrock och tofflor från anrika Derek Rose känner sig alla pappor som kungligheter. Derek Rose som grundades år 1926 är ännu idag en av de främsta på marknaden inom lyxiga underkläder.

Övriga detaljer på bilden ovan:

Badrumsset: Acqua di Parma, Whiskyglas: Aida, Filt: Lovely Linen, Whisky: Gotlands Whisky

pyjamas-rear-window

Inspiration från filmen Rear Window från 1954, med James Stewart och Grace Kelly i huvudrollen.

derek-rose-pyjamas

James Stewart i stilig ljusblå pyjamas.

derek-rose-duke

Den lyxiga morgonrocken i Cashmere från Derek Rose är vävd av exklusiva Loro Piana från Italien.

gotlands-whisky

I dagarna skrivs det historia på Gotland. Det är premiär för Gotland Whiskys första edition av deras helt ekologiska singel malt whisky – Isle of Lime – Shareholder Edition.

Den första whiskyn – Isle of Lime – Shareholder Edtion är som namnet indikerar, dedicerad till företagets drygt 2100 aktieägare. Isle of Lime – Shareholder Edtion kommer att distribueras via Systembolaget privatimports tjänst. I framtiden hoppas företaget på att finnas med i det lokala sortimentet på Systembolaget på Gotland. Man räknar även med att fortsättningsvis göra vissa specialerbjudanden för aktieägare i mindre volymer.

Isle of Lime – Shareholder Edition görs i en numrerad upplaga om 5000 flaskor. Utöver detta kommer några flaskor vara tillgängliga för resturanger och barer, med samma inriktning och målsättningar som Gotland Whisky.

Gotland Whisky Aktiebolag bildades år 2004 för att skapa Gotlands första whisky. I Roma Sockerbruks gamla industrilokaler har ett modernt destilleri uppförts med kapacitet att producera 60 000 liter ekologisk maltwhisky per år. År 2012 destillerades de första dropparna som lagras på amerikanska bourbonfat och julen samma är lades råspriten på ekfat från legendariska Laphroaig.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *