Veckoslutsinspiration: After Dinner

inspiration höstmode för män

Idag hämtar vi inspirationen från en traditionell så kallad ”After Dinner”, där husvärden efter avverkad middag tar gästerna på en avstickare till rökrummet och avnjuter en whisky tillsammans med en cigarr.

Till detta behövs naturligtvis en rökrock för att skydda smokingkavajen från aska och röklukt. Imorgon blir det mer om höstens rökrockar och smokingar.

Nedan detaljerna på bilden ovan:

Rökrock: Goldings 

Smokingbyxor: Tom Ford 

Loafers: Tom Ford 

Fåtölj: Newport

Tavla: Carl Larsson 

Cigarrer: Lancero 

Bokhylla: Parker House 

Whisky: Glenfiddich

Det är inte alldeles enkelt att hitta snygga rustika, klassiska möbler av bra kvalitet i Sverige. Hos svenska Newport, som även har ett exklusivt utställningsutrymme i NK i Stockholm, finns däremot många möbler och inredningsdetaljer som gläder även den mest kräsne gentlemannen.

I slutet av september expanderade Newport och öppnade en ny flaggskeppsbutik på 350 kvadratmeter i Norrköping city och den blev samtidigt den näst största av Newports sju butiker. Den största, som är på över 900 kvadratmeter, finns på varuhuset NK i Stockholm.

Tidigare i år lanserade Glenfiddich IPA Experiment och Glenfiddich Project XX, som var starten på destilleriets nya serie med innovativa fatlagringar. IPA Experiment är resultatet av ett samarbete mellan maltmästaren Brian Kinsman och Speyside Craft Brewerys bryggare Seb Jones. Både Kinsman och Jones kommer från en bakgrund som kemister och redan vid första mötet började de diskutera hur de kunde utveckla nya smaker.

De tog fram tre typer av IPA och lät fylla nio bourbonfat som tidigare lagrat Glenfiddich. När ölet mättat eken tömdes faten och fylldes med whisky. Resultatet blev Glenfiddich IPA Experiment – en lättare whisky som slutlagrats tre månader på IPA-fat med smakinslag av citrus, vanilj och humle.

På Bukowskis Important Spring Sale tidigare i år såldes Carl Larssons mästerverk ”Brita, en katt och en smörgås” för 4 500 000 SEK. Vid sidan om Anders Zorn är Carl Larsson en av Sveriges mest eftertraktade konstnärer just nu.

exklusiva parfymer för män och kvinnor jul 2017
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *