Veckoslutsinspiration: Best of British

Inför den nya veckan hämtar vi inspirationen från Kingsmans senaste kollektion – en kollektion som även kunde kallas ”Best of British”. Eller vad väljer man att annars att kalla en kollektion där man sammanfört några av de mest klassiska engelska märkena på marknaden till en inspirerande helhet.

Kostymen är det enda plagget i kollaget ovan där man inte har samarbetat med något märke gällande tillverkningen. I övrigt är det idel kända märken som man samarbetat med för att få fram de klädesplagg som jag plockat ihop ovan.

Nedan är de märken man samarbetat med gällande klädesplaggen och accessoarerna på bilden ovan:

Ytterrock: Melton Wool Overcoat 

Kostym: Kingsman Windowpane-Checked Wool Suit

Skor: George Cleverley 

Bröstduk: Drake’s 

Solglasögon: Cutler And Gross 

Klocka: Bremont 

Slips: Drake’s 

Manschettknappar: Deakin & Francis

Inspirationen till dagens kollage.

Ett annat ytterst intressant samarbete inom ramen för The Kingsman Collection är det med anrika engelska baggage-tillverkarna Globe-Trotter. Här i form av en resväska modell större. I kollektionen finns även en stilig portfölj. Globe-Trotter grundades år 1897 och har bland annat haft kunder som Sir Winston Churchill och Drottning Elizabeth II genom åren.

Det finns gott om välkända och exklusiva engelska klädmärken, men det samma kan inte riktigt sägas då det gäller klockor.

Ett engelskt märke som dock utmärkt sig på senare år är Bremont, som tillverkar högklassiga klockor där man oftast hittat inspirationen till sina modeller från flygindustrin. Klockorna plockas ihop och testas i England, men själva urverket kommer från Schweiz. Förutom med Kingsman har man under senare år samarbetat med Jaguar för att ta fram nya exklusiva klockmodeller.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *