Veckoslutsinspiration: Bond-vecka

Idag har den nya Bond-filmen Spectre Sverige-premiär och en dag som denna är det därför omöjligt att undvika att hämta inspirationen från den stiliga agenten. Till skillnad från hur Bond-modet utvecklats i de senaste filmerna väljer jag dock en helengelsk outfit till Bond i min tolkning.

Det är kollektionen till filmen Kingsman som är basen i inspirationen ovan med tillverkare som Asser & Turnbull, George Cleverley och Drake’s i spetsen. Alltså engelskt för hela slanten, precis som det borde vara när det handlar om James Bond.

Även klockan och resväskan är från kollektionen Kingsman, med Bremont och Globe-Trotter som hovleverantörer. Parfymen Floris Santal EdT passar utmärkt för den brittiska gentlemannastilen.

PicsArt_1446192958807

Kollektionen Kingsman som togs fram för filmen med samma namn har nyss utvidgats med nya kläder och accessoarer. Inom ramen för kollektionen finns en hel intressanta samarbeten med anrika engelska tillverkare av kläder och accessoarer.

PicsArt_1446192999858

Från ämne till ämne. Ett intressant samarbete som jag glömde att nämna i inlägget om Bond-prylar var det med franska tillverkarna att lyxaccessoarer Du Pont. En serie med bland annat tändare och pennor finns i denna kollektion.

PicsArt_1446201344491

När kvällen kommer är det dags för gentlemannen att plocka fram smokingen. Nedan är några nyckelplagg för så kallad ”evening wear” från Kingsman-kollektionen. Den kompletteras perfekt av en ytterrock med pälskrage från Canali. Till kvällen passar det utmärkt med parfymen Penhaligon’s. Glöm inte att sätta lite färg på helheten med en så kallad boutonniere i rött.

PicsArt_1446201143499
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *