Veckoslutsinspiration: Julfestdags!

Vi är halvvägs inne i november och redan nästa vecka kör de ivrigaste igång med sina julfester via jobbet. Då det gäller den klädsel man planerar att bära under festligheterna kan det vara bra med lite framförhållning för att undvika sista-minuten-köp. Därför kan det vara en bra idé att redan till helgen börja planera för detta genom t.ex. en shoppingtur.

Då det gäller julfester kan det variera mycket beroende på plats och sällskap vad som kan anses vara lämpligt att bära. Medan man sällan kan vara ”överklädd” på en nyårsfest, så föreligger det faktiskt en viss risk då det gäller julfester. Det är därför med ett visst vemod man ibland tar sig en titt på festmodet från förr, en tid då det var okej att bära smoking en helt vanlig lördagskväll.

Nu håller vi inte tillbaka, utan utgår från att det blir en fest utan dess like. Inspirationen hämtar vi denna gång från Reiss nyligen lanserade fest-kollektion One Fine Night A/W 2015. London-baserade Reiss har haft en explosionsartad tillväxt på senare år och har numera mer än 100 försäljningspunkter runtom i världen. Reiss är också ett av få engelska märken som lyckats slå sig in på den amerikanska marknaden med bland annat en försäljningspunkt i Greenwich Village i New York.

På bilden ovan är största delen av kläderna och accessoarerna från Reiss, förutom klockan som är från schweiziska tillverkaren av kvalitetsklockor Rado. Rado är känt för sin tillverkning av ur i rispsäkra material, ett område inom vilket de anses vara pionjärer.

Då det gäller Champagnen hänger vi oss ännu kvar vid Bond-temat med Bollingers förträffliga 007 Millésime Brut.

Som doftkavaljer väljer vi denna gång en specialutgåva från Acqua di Parma, nämligen Colonia Essenza Eau de Cologne Special Edition. Denna doft är en härligt fräsch och ren doft som utgår från deras tidlösa Colonia från 1916, men i 2010 års tappning.

Då det gäller ”lösa” accessoarer som t.ex. plånbok, gör man smart i att ha en liten korthållare i mjukt läder som utan problem kan läggas i framfickan utan att att orsaka skador på passform eller intryck. Denna korthållare är från P.A.P Martin.

Nedan lite inspirationsbilder från Reiss kollektion One Fine Night A/W 2015:

reiss one fine night
PicsArt_1447400864460
reiss one fine night 2
reiss one fine night 3
reiss one fine night 4
julfest apparel arts

Illustration från Esquire Apparel Arts från 1934. Unga män på fördrink. Det är inte utan orsak man ibland tittar längtande tillbaka på det formella modet från dessa årtionden.

saturday night fellows
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *