Veckoslutsinspiration: Milanesisk vår

Våren har på allvar intagit våra breddgrader och det börjar därför bli hög tid att låta sig inspireras av en lite somrigare klädsel. I dagens inspirationsinlägg hämtar vi inspirationen från Milano och dess välklädda män.

På våren och speciellt sommaren är det återigen dags att plocka fram sina ljusa byxor. Till vita byxor passar det utmärkt med olika kombinationer av beigefärgade och bruna nyanser på kläderna. Ett material som jag själv gillar att ta fram till sommaren är detaljer i mocka, som t.ex. i armbandet på klockan eller på min portfölj.

Jeansskjortan kanske inte förknippas med det mer uppklädda modet. Men till en beige kavaj och vita byxor kan jag tycka att det passar alldeles utmärkt med denna kombination. Ännu då det gäller vita byxor, så föredrar jag naturvita färger snarare än kritvita. Speciellt då det gäller byxor kan det vara väldigt svårt att hålla fläckarna borta om man väljer det kritvita alternativet, medan den naturvita färgen oftast är tillräcklig för att dölja de minsta färgskiftningarna.

Kavaj: Hardy Amies

Byxor: Gucci

Skjorta: J Lindeberg

Bröstduk: Brothers

Parfym: Acqua di Parma Colonia Leather EdC

Klocka: Meistersinger

Skor: Velasca Milano

Solglasögon: Illesteva

Portfölj: O My Bag Amsterdam

4bfa8d06-df7f-4fac-8348-8d00f9c93860

En man i Milano visar hur man kan kombinera färgerna för att få till stånd en elegant helhet.

apparel arts

Ytterligare lite inspiration i form av en bild från tidningen Esquire Apparel Arts från juni 1934, som går under rubriken ”Correctly clothed for resort wear and spectator sports”. Ytterligare ett bevis hur väl en beigefärgad kavaj passar ihop med de vita byxorna.

velasca milano

Till sommaren förerar jag att bära loafers. Helst går jag barfota i dessa, precis som på denna bild från Velasca Milano.

acqua di parma colonia leather

Jag har redan tidigare talat mig varm för den underbara doften Colonia Leather från Acqua di Parma. Det är något speciellt med denna eleganta doft som gör att man helst skulle vilja bära den hela tiden. Acqua di Parmas Colonia EdC var dock den doft som jag först kom i kontakt med vid mitt första besök till Italien och en doft som jag för alltid kommer att förknippa med Milano.

meistersinger q

MeisterSinger har blivit synonymt med endast en visare på sina klockor och en avslappnad tidsuppfattning med exceptionell design. Många av MeisterSingers modeller har tilldelades prestigefyllda designpriser. För den som gillar Nomos Glashüttes modeller med armband i mocka är MeisterSingers modeller ett mer prisvärt alternativ. Modellen på bilden är den relativt nya modellen MeisterSinger Neo Q. En mycket snygg modell till sommaren.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *