Veckoslutsinspiration: Orientexpressen

Inspirerad av Den stora smakresan och dess äventyr på inlandsbanan hämtar vi idag influenser från den ursprungliga Orientexpressen, den internationella tågförbindelsen som sedan 1930-talet kommit att bli synonymt med luxuöst resande. Det är också 1930-talets resemode som får tjäna som inspiration för utstyrseln ovan.

En sober kritstrecksrandig, dubbelknäppt kostym är stilig i de flesta sammanhang och ett tidlöst plagg som passar in på såväl 1930-talets Orientexpress som i garderoben hos nutidens gentlemän. Kombinera detta med rätt nyans på skor, gärna av modellen monk-strap brogues.

Nu när hösten blivit allt kallare behövs definitivt en varmare typ av rock i garderoben. En mörk, dubbelknäppt rock passar i de flesta sammanhang och framförallt till den mer uppklädda stilen.

Skor: Suitsupply 

Ytterrock: Dolce & Gabbana 

Klocka: Girard-Perregaux 

Cigarrer: Cigarrummet 

Resväska: Globe-Trotter 

Parfym: Geo F. Trumper 

Kostym: G.abo Napoli 

Whisky: The Macallan

orient-express-mode

Inspiration till kollaget ovan kommer från en kampanj med Belmond med det som i dagens läge klassas som ”Orientexpressen”, nämligen lyxcharter-linjen ”Venice Simplon–Orient-Express”. Orientexpressen var i dess ursprungliga betydelse sträckningen mellan Paris och Istanbul, vilken användes åren 1883–1977. Förbindelsen skapades av Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL). Den sista reguljära linjen som använt namnet var tåg på sträckan Strasbourg–Wien fram till 2009.

globe-trotter-orient-express

Klassiska engelska bagagetillverkarna Globe-Trotter, som grundades år 1897 har en hel kollektion som är inspirerad av lyxen av att resa ombord på Orientexpressen. Väskorna är handgjorda i Hertfordshire av högklassiga material, som säkerställer en livslång användningstid vid inköp av dessa bagage.

globe-trotter-orient-express-2
the-macallan-1824

The Macallan 1824 Masters Series är en exklusiv lyxkollektion inom detta whiskymärkes redan luxuösa whiskyportfölj. Tidigare i sommar, lagom till den skotska nationaldagen 27 juli, fullbordades denna kollektion när två nya whiskyn lanserades. Dessa två whiskyn var Reflexion och No. 6 som finns i mitten och som återfinns i mitten på bilden. Tidigare fanns Rare Cask och M i kollektionen.

Det krävs dock att man uppskattar sin whisky ifall man skall investera i dessa. The Macallan Rare Cask har ett pris på 1 999 kronor och finns i systembolagets exklusiva sortiment. De tre övriga har dock ett betydligt högre pris, där priset för The Macallan M ligger på drygt 40,000 SEK, Reflexion på drygt 12,000 SEK och No. 6 på drygt 35,000 SEK.

Det är dock inte endast själva innehållet som gör att priserna på de två whiskysorterna skjuter i höjden. Flaskorna kommer nämligen från franska Lalique, som har en lång historia inom glaskonsten.

cigarrer-cigarrummet

Cigarrlådan Habanos Colección Patrañas som finns på Cigarrummet i Stockholm. En limiterad utgåva Habanos cigarrer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *