Veckoslutsinspiration: Orientexpressen

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer.

Inspirerad av Den stora smakresan och dess äventyr på inlandsbanan hämtar vi idag influenser från den ursprungliga Orientexpressen, den internationella tågförbindelsen som sedan 1930-talet kommit att bli synonymt med luxuöst resande. Det är också 1930-talets resemode som får tjäna som inspiration för utstyrseln ovan.

En sober kritstrecksrandig, dubbelknäppt kostym är stilig i de flesta sammanhang och ett tidlöst plagg som passar in på såväl 1930-talets Orientexpress som i garderoben hos nutidens gentlemän. Kombinera detta med rätt nyans på skor, gärna av modellen monk-strap brogues.

Nu när hösten blivit allt kallare behövs definitivt en varmare typ av rock i garderoben. En mörk, dubbelknäppt rock passar i de flesta sammanhang och framförallt till den mer uppklädda stilen.

Skor: Suitsupply Ytterrock: Dolce & Gabbana Klocka: Girard-Perregaux Cigarrer: Cigarrummet Resväska: Globe-Trotter Parfym: Geo F. Trumper  Kostym: G.abo Napoli Whisky: The Macallan

orient-express-mode

Inspiration till kollaget ovan kommer från en kampanj med Belmond med det som i dagens läge klassas som ”Orientexpressen”, nämligen lyxcharter-linjen ”Venice Simplon–Orient-Express”. Orientexpressen var i dess ursprungliga betydelse sträckningen mellan Paris och Istanbul, vilken användes åren 1883–1977. Förbindelsen skapades av Compagnie Internationale des Wagons-Lits (CIWL). Den sista reguljära linjen som använt namnet var tåg på sträckan Strasbourg–Wien fram till 2009.

Nedan en liten video gällande ”Venice Simplon-Orient-Express”.

globe-trotter-orient-express

Klassiska engelska bagagetillverkarna Globe-Trotter, som grundades år 1897 har en hel kollektion som är inspirerad av lyxen av att resa ombord på Orientexpressen. Väskorna är handgjorda i Hertfordshire av högklassiga material, som säkerställer en livslång användningstid vid inköp av dessa bagage.

globe-trotter-orient-express-2

the-macallan-1824

The Macallan 1824 Masters Series är en exklusiv lyxkollektion inom detta whiskymärkes redan luxuösa whiskyportfölj. Tidigare i sommar, lagom till den skotska nationaldagen 27 juli, fullbordades denna kollektion när två nya whiskyn lanserades. Dessa två whiskyn var Reflexion och No. 6 som finns i mitten och som återfinns i mitten på bilden. Tidigare fanns Rare Cask och M i kollektionen.

Det krävs dock att man uppskattar sin whisky ifall man skall investera i dessa. The Macallan Rare Cask har ett pris på 1 999 kronor och finns i systembolagets exklusiva sortiment. De tre övriga har dock ett betydligt högre pris, där priset för The Macallan M ligger på drygt 40,000 SEK, Reflexion på drygt 12,000 SEK och No. 6 på drygt 35,000 SEK.

Det är dock inte endast själva innehållet som gör att priserna på de två whiskysorterna skjuter i höjden. Flaskorna kommer nämligen från franska Lalique, som har en lång historia inom glaskonsten.

cigarrer-cigarrummet

Cigarrlådan Habanos Colección Patrañas som finns på Cigarrummet i Stockholm. En limiterad utgåva Habanos cigarrer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *