Veckoslutsinspiration: Sommar i Nice

Imorgon startar alltså EM för Sveriges del och under EM-månaden väljer dubbelt så många svenskar än normalt att åka till Nice, Paris och Toulouse.

Mest populärt är att åka till Nice, som tack vare EM är den mest bokade staden av alla världens städer under perioden. Det visar färsk bokningsstatistik från Ticket Privatresor. Det är en riktig boom för resor till Nice under EM-månaden och bokningarna ökar med 115 procent.

Förutom fotboll finns även i övrigt mycket att uppleva i denna anrika stad och därför väljer vi att uppmärksamma Nice i dagens inspirationsinlägg.

Det har varit lite kallare på våra breddgrader de senaste veckorna, men på basen av de senaste väderrapporterna verkar det som att vi återigen får förbereda oss på lite värme de närmaste veckorna, både här och i Nice. Därför är det hög tid att plocka fram shortsen och fira sommarens återkomst. Klädesplaggen ovan:

Shorts: Premium by Jack & Jones

Piké: Polo Ralph Lauren

Parfym: Polo Ralph Lauren Blue EdP

Tröja: East West – Brothers

Sneakers: Selected Homme

Klocka: Triwa

Väska: Henri Lloyd

Solglasögon: Selected Homme

retro segling

Som vanligt gillar vi att hämta inspiration från 1930-talets glada dagar. Här från juni-upplagan av Esquire Apparel Arts från 1934. Navyblått och vitt är väldigt fräscht till sommaren. Till denna sommaren har jag dessutom laddat upp med många plagg i samma ljusblåa färg som på shortsen på översta bilden.

PicsArt_06-12-10.01.20

Om ni har vägarna förbi Nice, ta för all del och besök Façonnables flaggskeppsbutik på gatan rue Paradis. Façonnable som grundades av Jean Goldberg 1950 är ett märke som i allra högsta grad kan förknippas med franska rivieran och dess mode.

2014-07-02 17.24.41

De som följt bloggen vet att jag har en förkärlek till anrika och klassiska hotell. Om man reser till Nice är Hotel Le Negresco definitivt ett av de hotell som uppfyller dessa två kriterier. Hotel Le Negresco är ett lyxhotell som är beläget vid Promenade des Anglais i centrala Nice. Hotellet uppfördes 1912 i belle epoque-stil av nöjesmogulen Henri Negresco. Under åren kring andra världskriget blev hotellet rejält nedgånget, men 1957 köptes det av familjen Augier som fortfarande äger det och som fyllt hotellet med antikviteter och konstföremål.

Negresco har två restauranger, stjärnkrogen Chantecler och brasseriet La Rotonde.

rum negresco

Ett av rummen i hotellet.

negresco aula

Aulan i det lyxiga hotellet.

rum 3 negresco

Rum med utsikt.

negresco terass

Medan man avnjuter sin frukost kan man njuta av den underbara utsikten.

ralph lauren blue edp

Ralph Lauren har nu lanserat en uppföljare till sin succédoft Polo Blue EdT som blivit en storsäljare världen över, nämligen Polo Ralph Lauren Blue EdP. Precis som bokstaven P antyder är detta en lite djupare tolkning av den tidigare doften. En träig och maskulin doft som varar länge. Med toppnoter av melon och kardemumma och basnoter av patchouli och vetiver gör det till en somrig och fräsch doft.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *