Veckoslutsinspiration: Sommarfärger

Förhoppningsvis har vi nu sett det sista av det ostadiga vårvädret och kan börja förbereda oss helhjärtat på sommaren. I dagens inlägg hämtar vi därför inspirationen från några av de mest somriga av färger för att skapa den rätta känslan. Då det gäller typiska sommarfärger är det få färger som slår den beiga.

Med en ofodrad kostym i kraftig oxfordväv av lin och bomull från alltid intressanta Morris Heritage har man en utmärkt bas att bygga på då det gäller sommarens äventyr. Då det gäller slipsar och övriga accessoarer till sommaren får dessa gärna vara i ett lättare material som passar till den somriga materialet på kostymen. Här en fiskbensmönstrad slips från Drake’s i blandväv av ull, lin och silke.

Loafers i mocka är min riktiga favoriter i sommargarderoben. Helst går jag barfota i dessa, även om det gäller att i dessa fall säkerställa att materialet inne i skorna är det rätta för att undvika alltför riklig fotsvett.

Inspiration med sommarmode från 1930-talet och modetidningen Esquire Apparel Arts.

Från filmen Café Society där alla i filmen bar olika varianter färgerna brunt och beige.

Den ofodrade kostymen i kraftig oxfordväv av lin och bomull från Morris Heritage, signerad italienska vävproducenten Lanificio Angelico.

Till sommarkostymen passar en fiskbensmönstrad blandväv av ull, lin och silke utmärkt. Denna är handtillverkad i Storbritannien av anrika Drake’s.

Elegant bomullsscarf från Morris Heritage, tillverkad i Italien.

Datorväska från linjen Khaki Canvas av svenska väsktillverkaren Baron.

Les Royales Exclusives var den mest ambitiösa och exklusiva doftkollektionen som någonsin lanserats av Creed när den utkom tidigare i år. Kollektionen Les Royal Exclusives består av fem dofter skapade av Oliver Creed och är en hyllning till familjeföretagets 250-åriga historia.

Då det gäller denna kollektion är det Creed Jardin d’Amalfi som kanske bjuder på den mest somriga atmosfären. Denna bjuder på en livlig och doftrik resa längs den glamourösa italienska Amalfikusten. Den kalabriska bergamotten och citronerna från Sicilien ger toppnoter som förflyttar en till en varm sommardag vid kusten. I hjärtat finns noter av ceder, vetiver och kanel.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *