Veckoslutsinspiration: Visning på Bukowskis

För den som saknar program bjuder Bukowskis på något riktigt intressant denna helg i form av visning av föremål till auktionerna Contemporary Art & Design samt Important Timepieces. Båda visningarna pågår mellan 14-18 april med auktion 19:e april. Då det gäller Bukowskis Contemporary Art & Design sammanfaller denna visning i år med Stockholm Art Week, vilket ytterligare belyser samtidskonsten och dess betydelse.

I vår innehåller Bukowskis Contemporary Art & Design (samtidskonst) flera spännande konstnärer och verk med olika uttryck. Bland dessa en installation av den argentinska konstnären Tomás Saraceno, ett ikoniskt fotografi av Klara Lidén och ett verk i fuskpäls av Karl Norin. Auktionen innehåller även video av superduon Nathalie Djurberg & Hans Berg, som är aktuella med en separatutställning på Moderna Museet i sommar, samt ett verk av den unga framstående konstnären Petra Cortright, som arbetar både digitalt och analogt. Man presenterar även verk av svenska etablerade konstnärer, som en större grimaserande bronsflicka av Lena Cronqvist.

Här syns bland annat en vas av Niki de Saint Phalle med namnet ”Dancing couple”, Andy Warhols ”Marilyn Monroe” och en skulptur av Lena Cronqvist.

De kunder som är vana vid att köpa högklassig grafik av de största internationella konstnärerna lär inte bli besvikna. Den här våren säljer Bukowskis grafik av Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Tom Wesselman och David Hockney.

Vårens designavdelning innehåller ett urval av de senaste årtiondenas mest eftersökta designobjekt, med formgivare som Eva Hild, Folkform, Simon Klenell, Fredrik Paulsen och Nick Ross. Postmodernistiska klassiker från Memphisgruppen, Ettore Sottsass, Ron Arad, Superstudio med flera samt vår svenska motsvarighet med namnkunniga formgivare som Jonas Bohlin och Mats Theselius.

Som vi tidigare skrivit om äger också visningen av Important Timepieces rum från och med imorgon.

Bukowskis Important Timepieces innehåller samlarklockor med  rariteter som en mycket ovanlig Omega Speedmaster 2915 – en modell som i höstas levererade världsrekord och blev det dyraste armbandsuret sålt på Bukowskis genom tiderna. Klockan som säljs på vårens auktion är av modell 2915-3 och har funnits i samma persons ägo sedan den köptes 1959.

Omega Speedmaster 2915-3.

Bukowskis kan även presentera en Omega Speedmaster av modell 2915-1, en av de allra första Omega Speedmaster klockor som tillverkats. Dessutom finns ett flertal samlarklockor med och ett urval arméklockor så som Lemania Viggen, Lemania Tg 195 och IWC British military ’Dirty Dozen’.

Omega Speedmaster modell 2915-1 från år 1957, alltså från året då modellen lanserades.

Representerade finns också stiliga och tidlösa kostymklockor i guld av bland andra Patek Philippe och Vacheron Constantin, två av världens främsta tillverkare.

Nyrenoverad modell av Patek Phillippes klassiska modell Nautilus i 18K guld. Modellen är från år 1988.

Visningarna är på adressen Berzelii Park 1 i Stockholm och auktionerna på Arsenalsgatan 2 i Stockholm.Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *