Nu har Sveriges första hotellsvit på hjul lanserats – Ta en titt in i husbilarna!

hotell på hjul

Nu när coronaviruset uppmanar oss att semestra på hemmaplan och på avstånd från andra har intresset för att semestra på hjul ökat. Volkswagen Transportbilar har därför gått ihop med Petter Stordalens Hobo Hotel och erbjuder resenärer ett unikt erbjudande – ett rullande hotellrum att köra var man vill. ‘Hotel California’ går att boka från klockan 14:00 idag.

Under juli månad rullar, bokstavligen talat, konceptet ’Hotel California’ ut. Med husbilarna California och Grand California vill Volkswagen Transportbilar och Hobo Hotel ge svenskarna möjlighet att kunna semestra vart man själv vill och samtidigt ta hotellstandarden med sig på resan.

hotell på hjul

Unikt sätt att möta våra ändrade resvanor

Coronaviruset har visat att många företag hittar unika lösningar för att möta våra ändrade konsumtionsvanor. Detta är ytterligare ett bevis för den kreativitet som finns hos många företag.

husbil semester 2020

Under fem veckor finns campingbilar, inredda som hotellsviter bokningsbara på hotelcalifornia.se eller direkt på www.hobo.se till ett pris från 5900 sek. Förutom all tänkbar bekvämlighet, så ingår en specialmeny signerad Frida Ronge, kreativ ledare på restaurangen TAK.

hotell på hjul semester sommar 2020

På grund av covid-19 och inställda utlandssemestrar har svenskarnas intresse för husbilar ökat markant de senaste månaderna och vi märker helt nya potentiella kunder. Att semestra med husbil är ett smidigt sätt att uppleva Sverige på och samarbetet med Hobo gör att våra husbilar sätts i en extra unik kontext, detta känns modernt och spännande, säger Maria Johnsson, Produkt- och Marknadschef på Volkswagen Transportbilar

ny husvagnssemester

Nu mer än någonsin behöver man optimera sin kreativitet, hitta nya affärsmöjligheter och ha mod att våga ta oprövade vägar för att leverera relevans för sin målgrupp. Samarbetet med Volkswagen Transportbilar och restaurang TAK har landat i en fantastisk möjlighet för Hobo att kunna erbjuda ännu ett alternativ till sin semester i sommar, säger Lotta Brattin, VD på Hobo

ny typ av husvagnssemester

Att vakna upp på en helt öde plats, och i gryningen laga gröt på gaskök är lika mycket lyx som ett restaurangbesök på en finkrog för mig idag. När jag fick frågan om vi kunde sätta ihop en matkasse med tillhörande meny till Hotel California gick jag verkligen igång. Känslan att dra iväg i en Folkabuss med hotellstandard och dessutom ha frukost och middagar planerade är obeskrivligt bra. Jag tror inte man kan få en bättre semesterupplevelse än så i sommar, säger Frida Ronge, kreativ ledare på restaurang TAK.

husvagnssemester sommaren 2020

Hur ‘Hotel California’ funkar

De två husbilarna, California och Grand California, finns att boka på HotelCalifornia.se mellan 7 juli – 10 augusti till ett pris från 5900 sek. I priset ingår halvpension för två, en tank drivmedel, städning samt allt annat ett bra hotellrum innehåller. Europcar är ansvarig biluthyrningspart. 

husbil semester sommaren 2020

Man kan boka antingen 2 nätter eller 3 nätter, maxantal för California är 4 vuxna och för Grand California 2 vuxna och 2 barn.

semestra i husbil sommar 2020

Gäster checkar in vid Hobos reception mellan 15:00-16:00 och får sedan bilnycklar, instruktioner samt en matkasse med restaurang TAK och Frida Ronges specialmeny.

boka husbil för semester 2020

Bilen lämnas sedan tillbaka vid Hobo Hotels reception på utcheckningsdagen mellan kl 10:00-11:00.

Detta ingår i paketet

I paketet ingår en fullt utrustad husbil med allt som ett designhotell kan erbjuda; krispiga lakan, täcke, kuddar, morgonrock, tofflor, hårfön, högtalare etc.

husbil husvagn semester sommaren 2020

En specialkomponerad meny av stjärnkocken Frida Ronge med frukostar och middagar för hela uthyrningsperioden. Exempel på rätter: 

  • Maxad havregrynsgröt med blåbär
  • Mosad banan
  • Mandelsmör och granola & ingefära shot
  • Svamp ramen med äggnudlar
  • Stekt svamp och tofu
  • Salladslök, nori, chiliolja och koriander.
husbil husvagn semester sommaren 2020
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *