Victorinox – Airboss Titanium LE

Victorinox Airboss Titanium Limited Editon säljs som namnet antyder, endast i 250 exemplar och har varit en av de mest eftertraktade klockmodellerna som visats på de internationella klockmässorna i år. Designen härstammar från armbandsurets intåg, då klockor spelade en viktig roll inom flygindustrin. Namnet är hämtat från befälhavaren på ett hangarfartyg – en så kallade ”Air Boss” – som avgör varje start och landningstid.

Klockan är konstruerad i det banbrytande materialet titan och precis som inom flygindustrin är precisionen viktig,  egenskaper som även stämmer bra överens med Airboss Titanium som har en sandblästrad grå urtavla där räkneverket är tydligt läsbart.

Tidvisningen, tim- och minutvisaren är i ett självlysande material medan 24-timmarstiden är tryckt i rött på undersidan av reptåligt och tredubbelt safirglas med antireflexeffekt. Den 42 mm generöst tilltagna boetten är tillverkad i sandblästrad titan, vilket skapar en matt och sober effekt.

Armbandet är tillverkat av vegetabiliskt infärgat läder med ett exklusivt quiltat mönster som finns i fler produkter ur Victorinox höstkollektion, Modern Crafted.

Airboss Titanium LE lanseras i augusti och kostar 13 790 kronor.

Victorinox_WAT_241760_000_S1_1463738694

Om Victorinox

Victorinox producerar och säljer unika produkter av hög kvalitet över hela världen, som är praktiska i många delar av livet. Schweiziska arméknivar, klockor, reseutrustning, kläder och parfymer är några av de produkter som Victorinix säljer. Företagets huvudkvarter finns i Ibach, Schwyz, i hjärtat av Schweiz. Det var också här som grundaren Karl Elsener först påbörjade sin knivsmedsverksamhet 1884 och några år senare designade den legendariska ”Original Swiss Army Knife”.

Nedan en video med presentation av Victorinox.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *