Vikten av att jämföra privatlån med en låneförmedlare

vikten av att jämföra lån

Privatlån är numera lätt att tillgå från en mängd olika långivare, och ibland får man pengarna inom bara några timmar. Utbudet av dessa erbjudanden kan dock förvirra potentiella låntagare och få dem att undra vad som är lämpligast för just dem. 

Ibland kan det stora antalet lån som erbjuds de sökande leda till att de av förvirring väljer det första bästa lånet. Detta är dock inte att rekommendera eftersom låntagarna då kan komma att betala mer för lånet än de borde. 

Det är bland annat därför du alltid bör jämföra lån med hjälp av en låneförmedlare innan du skriver under ett låneavtal. Då kommer du inte bara kvalificera dig för bättre lånevillkor och slippa många kreditupplysningar, du kommer också kunna hitta billiga lån genom att jämföra dem på nätet.

Du ser till att hitta lånet med den lägsta totalkostnaden

Privatlån kan komma att kosta en hel del på grund av att de vanligtvis har en väldigt hög effektiv ränta. Något som bland annat beror på att de vanligtvis ges ut till låntagare utan att långivaren kräver en personlig egendom som säkerhet för lånet.

Men du bör inte bara jämföra räntorna på privatlån utan även handläggningsavgifter, förseningsavgifter och andra avgifter som kan tillkomma. Att göra det på egen hand kan ta mycket tid, tid som du säkerligen hellre vill använda på andra saker. Därför är det fördelaktigt att använda en låneförmedlare om du inte vill slösa tid men ändå inte vill missa ett bra erbjudande.

Låneförmedlare jämför nämligen olika lån från olika långivare och kan därmed säga vilken långivare som kan erbjuda dig den lägsta totalkostnaden på privatlån, vilket naturligtvis är något du söker efter.

Minimera påverkan på din kreditvärdighet

När du ansöker om diverse lån och krediter genomförs det alltid en kreditupplysning på dig, och om det så är en standard upplysning eller en mikroupplysning så kan dessa påverka din kreditvärdighet.

Kreditupplysningar är registrerade i tolv månader och försvinner först därefter. Om du har fått många kreditupplysningar på väldigt kort tid, exempelvis genom att ansöka om flertalet lån från olika banker, så drar detta ner ordentligt på din kreditvärdighet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *