Vill du komma i form inför sommaren? Här är några saker att ha med dig

hur komma i form till sommaren

När sommaren sakta men säkert börjar närma sig är det många som blir sugna på att komma i form. Anledningarna till detta kan vara många. Kanske vill man vara extra snygg på stranden, eller så vill man vara redo för att spendera mer tid utomhus i naturen. Oavsett vad du är ute efter så finns det några saker som kan vara bra att ha i åtanke. 

Om du vill göra en helomställning för din hälsa så bör du göra det i två steg. Det första steget är att du börjar med regelbunden motion. Det andra är också att du blir noggrann med din kost. Om ditt mål är att gå ner i vikt så behöver du äta mindre kalorier än vad du gör av med, medans om ditt mål är att bygga muskler så bör du öka ditt protein och kolhydratsintag.  

Det här är saker som många redan vet sedan långt tidigare. Men hur gör man egentligen för att komma igång med träningen på riktigt? Många har problem med att hålla sig till någonting över en längre tid, men i den här artikeln kommer vi dela med oss av konkreta saker som kommer hjälpa dig på din hälsoresa. 

Jobba sakta med att bygga en rutin 

En sak som många som börjar träna gör helt fel är att de går alldeles för hårt ut. Under de första veckorna tränar de kanske 4–5 gånger i veckan. Kroppen hinner inte med i förändringen och man kan känna sig trött och uppgiven. Se därför till att du går ut långsamt genom att börja träna 2–3 dagar i veckan. Kroppen får då tid att vänja sig, och du får lättare att över tid bygga en rutin. 

Ta hjälp

Om du precis satt igång med att träna är det lätt att känna sig vilsen kring vad man ska göra. Det kan därför vara bra att ta hjälp från en digital resurs såsom hälsaonline eller en personlig tränare. 

Tänk på vad du äter 

Det finns en hel del olika typer av dieter som går att välja bland. Se dock till att du väljer en som du känner att du kan följa under en längre tid. Men man behöver faktiskt inte heller använda sig av en specifik diet. 

Om du istället räknar kalorier med hjälp av en app och tänker på att äta nyttigt och inte mer än du behöver så fungerar det lika bra. 

Samtidigt så är det också viktigt att tänka på sitt mentala mående. Det är vanligt att folk som tränar mycket eller går på diet har någonting som allas för “fuskdagar”, där man inte tänker alls på sin diet utan äter precis det man känner för. Detta hjälper en att hålla sig till sin diet under en längre tid. 

Tänk långsiktigt 

Det är aldrig försent att börja tänka på sin hälsa. Samtidigt är det någonting som tar en lång tid. Även om det inte känns så när man precis sätter igång så kommer man att se resultat om man jobbar 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *