Villa Dagmar öppnar i maj 
- En doft av Italien i Stockholms trendigaste stadsdel

villa Dagmar stockholm

Den 6 maj 2021 öppnar boutiquehotellet Villa Dagmar portarna till ett vackert, modernt och kreativt hem för den världsvana resenären. Detta är ett hotell med både hjärta och själ i en chic och medveten del av Stockholm, intill Östermalms Saluhall. 

Hotellet har renoverats varsamt och byggts om under ledning av arkitekterna på Tengbom. Det ligger i en välbevarad fastighet i jugendstil, intill nyrenoverade Östermalmshallen.

Namnet Villa Dagmar

villa Dagmar stockholm

Namnet Villa Dagmar är en hyllning till Dagmar Bergsten, en stark och oberoende kvinna, med släktband till familjen Malmström. Interiören är inspirerad av Karl och Dagmar Bergstens privata bostad i Båstad.

Denna igen var influerad av renässanspalatset Villa d’Este utanför Rom och San Michele på Capri, som uppfördes av Axel Munthe som då bodde på Nybrogatan 25-27, där Villa Dagmar nu öppnar. 

Vackert boutiquehotell med internationell prägel

villa Dagmar stockholm

Fastigheten har omvandlats till ett vackert boutiquehotell med känsla av en modern internationell stadsvilla. Ett hem i staden för personliga möten som förenas med utmärkt service, mat- och dryckesupplevelser samt avkoppling.

 – Med Villa Dagmar får Hotel Diplomat en syster med rötter i en stolt och ansedd hotelltradition. Samtidigt är det ett hotell som skriver sin egen historia med nya idéer och koncept. Vi har särskilt tänkt på de mest kräsna resenärerna som ställer höga krav på kvalitet och bemötande. För oss, som vuxit upp i en hotellägarfamilj, känns det extra roligt att få lägga grunden till en ny institution i Stockholm. En pulserande och exklusiv mötesplats för såväl världsresenärer som Stockholmare – precis som Dagmar själv hade önskat, säger Anna Cappelen, arbetande styrelseordförande och delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar. 

Inspirerande helhetsupplevelse

villa Dagmar stockholm

Bakom hotellets inredning står Anna Cappelen och inredningsarkitekten Per Öberg tillsammans med inredaren Helena Belfrage. Inspirationen har de hämtat från sina resor runt om i Europa.

Villa Dagmar blir ett eklektiskt hem fyllt med noga utvalda detaljer, skandinavisk design, internationella möbelklassiker samt exklusivt ritade möbler av Per Öberg. Interiören ska ge en inspirerande helhetsupplevelse och förmedla känslan av att besöka någons unika stadsvilla och ett hem att längta tillbaka till. 

Utsikt över Nybrogatan

Hotellets 70 rum och sviter får utsikt över Nybrogatan eller den magnifika innergården, hotellets hjärta, som för tankarna till en mysig italiensk piazza.

Här finns en mat- och vinbar, omgiven av en restaurang, en kombinerad koncept- och blomsterbutik och ett holistiskt spa samt direktanslutning till Östermalms Saluhall.

Samarbete med stjärnkrögare

Restaurang Villa Dagmar, som drivs i ett nära samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niklas Jönsson (grundarna av Michelin-restaurangen Aloë och Rinos Bodega) får en tydlig modern internationell atmosfär. Menyn präglas av medelhavsköket med många små spännande rätter. 

Med restaurangen vill vi skapa en modern och tidlös klassiker. Några av våra ledord är Including Contemporary Gastronomy och The Real New Nordic. En meny som inbjuder till spontanitet och lekfullhet, säger Daniel Höglander och Niclas Jönsson. 

Samma ägare som Hotel Diplomat

Villa Dagmar ägs och drivs av grundarna till Hotel Diplomat, familjen Malmström, som sedan 30-talet drivit hotellverksamheter i fyra generationer och levererat utsökt personlig service i Sverige såväl som internationellt.

För ytterligare information och bokning, besök: www.hotelvilladagmar.com

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *