Villa Dagmar öppnar Salon med Aloë-krögarna

Daniel Höglander, Niclas Jonsson kockar på Restaurang Salon på Villa Dagmar

Boutiquehotellet Villa Dagmar har uppdaterat sitt mat- och dryckeskoncept tillsammans med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson genom Salon – ett nytt koncept för hotellets restaurang.

Villa Dagmar på Nybrogatan, intill Östermalms Saluhall, hör till Stockholms absolut bästa hotell. Men restaurangen har inte mötts med samma översvallande recensioner hittills, trots att Daniel Höglander och Niclas Jönsson är två mycket meriterade kockar. På deras lista står förutom en bakgrund på några av Stockholms bästa krogar också numera 2-stjärniga Aloe, Chez Rhinos och Black Milk Gastro Bar.

Men nu tar alltså Villa Dagmar nya tag med Salon. Ambitionen med restaurangen – vars namn betyder sällskapsrum på franska – är att bli en plats för social dining, en upplevelse med högt tempo.

Á la carte-menyn består av 25 rätter samt en sju- och femrättersmeny, som varieras efter krögarnas tycke och smak samt efter säsong. Visionen är att skapa stämningsfulla stunder värda att minnas.

Vi lagar mat på riktigt, med hjärta och själ, det är vår hemlighet. Salons meny kommer alltid att vara levande, aldrig statisk. Känslan varierar efter sällskapen i rummet och ingen Salon-upplevelse ska vara den andra lik. Precis som när man kommer hem till någon, då maten tillagas med kärlek och det är alltid något nytt som serveras, säger Daniel Höglander.  

Även Trädgården på Villa Dagmar får ett uppdaterat koncept. Här serveras frukost, brunch och lunch från en á la cartemeny och i baren erbjuds läckra cocktails från lunch till sen kväll. Förra hösten öppnade även vinbaren Dagges, med egen ingång från Nybrogatan och uteservering.  

Salon håller öppet onsdag-lördagar från klockan 17.00. För menyer och bokning, kontakta hotellet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *