Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet – Världens vackraste elbil

världen snyggaste elbilar konceptbilar

De som besökte Almedalsveckan i början av juli kunde kanske konstatera att ”världens vackraste elbil” var på plats – Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Den nästan sex meter långa konceptbilen gjorde succé när den visades på Pebble Beach i Californien på hösten ifjol och blev snabbt utsedd till ”världens vackraste elbil” av pressen.

Mercedes har de senaste åren visat konceptbilar i Almedalen. De har tagits fram för att visa på hur en kommande bil kan se ut, och vilken teknik som är på gång till exempel när det gäller självkörande funktioner och elektrifiering.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

världens snyggaste konceptbilar elbilar

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet är ett prov på hur modern lyx, design och teknologi kan kombineras – utan att tappa vare sig stil eller prestanda. Bilen är helt eldriven och de fyra elmotorerna ger cabrioleten 550 kW (750 hk) i total effekt. En motor per hjul ger dessutom fyrhjulsdrift ”på köpet”. Ett platt batteri under golvet ger en räckvidd på ca 50 mil (enligt körcykeln NEDC). 0-100 km/h går på under fyra sekunder.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet snyggaste elbilen

Konceptbilen bjuder på nästan sex meter omåttlig lyx med inspiration från art deco. Den hämtar tydlig inspiration från de klassiska lyxyachterna med sin karaktäristiska ”boat-tail”. Den långa motorhuven är egentligen ett stort bagageutrymme och kan snyggt fyllas med exempelvis specialdesignad picknickutrustning.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet snyggaste konceptbilen

snygga elbilar Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *