Visualisera din väg till framgång

Visualisering, förmågan att skapa levande och övertygande bilder i tankarna, är en av de absolut viktigaste verktygen man har till förfogande när det gäller att uppnå sina målsättningar.

För det första aktiverar visualiseringen dina kreativa krafter som finns gömda i det undermedvetna. För det andra omriktar visualisering hjärnan till att notera alla de saker som finns i omgivningen och som är viktiga för att nå målsättningen. Saker som alltid funnits där, men som man lägger märke till först när man medvetandegör dessa genom visualisering. Det finns ett ord för denna hjärnfunktion, Reticular Activating System (RAS).

För det tredje gör visualiseringen så att man drar till sig de människor, resurser och möjligheter som behövs för att uppnå målsättningarna.

Allt detta är säkert bekant för de flesta om man någon gång i livet varit riktigt fokuserad och intresserad av något, oavsett vad det har varit frågan om. Från att något endast ha varit ett dovt sus i bakgrunden blir man plötsligt mottaglig för all information i ämnet.

För min del har det handlat om allt från aktiemarknaden till löpning. Även om jag både studerat ekonomi samt jobbat inom företagsanalys i många år var frågor kring placeringar inget som jag var speciellt intresserad av under min studietid och inte ens under mina första år i jobbet. Det var först i samband med att jag på allvar började lägga egna pengar i blöt som intresset blev riktigt stort. Från och med detta absorberade jag helt plötsligt alla ekonominyheter och ingen nyhet var för liten för att inte bry sig om.

Just därför är det också så viktigt att man tar sina målsättningar och det man vill uppnå på allvar. Genom att visualisera det man vill uppnå kommer man att på ett helt annat sätt att lägga märke till allt som har att göra med ens intressen. Man gör resan mot målsättningarna både behagligare och lättare.

Nedan är en video som gäller ovan nämnda RAS och hur man kan använda sig av visualisering för att uppnå målsättningar. Som guide fungerar en av de bästa inom området, nämligen Tony Robbins.

PicsArt_1451225272704

visualisering

Ett av målen kan, men behöver absolut inte vara, materiellt välstånd.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *