Volvo Cars presenterade nya herrgårdsvagnen V90

Volvo V90 Studio Front 3/4

På torsdagen presenterades nya och efterlängtade Volvo V90 i Stockholm som jag tidigare skrev om här på bloggen. Smakfulla och mångsidiga V90 är den senaste premiummodellen i 90-serien från Volvo, vid sidan av prisbelönta SUV-modellen XC90 och den nyligen lanserade premiumsedanen S90.

V90 bygger vidare på Volvo Cars tradition med herrgårdsvagnar, som började för över 60 år med Volvo Duett. Med V90 tar Volvo premiumkombin ett tydligt steg framåt med avseende på estetik, material och detaljer, samtidigt som bilen självklart lever upp till alla de praktiska krav som ställs på en kombi.

– Vi är väldigt starka inom herrgårdsvagnssegementet. Det är många som ser oss som ett utpräglat kombimärke. Även om varumärket Volvo står för betydligt mer än enbart herrgårdsvagnar är vi stolta över att föra detta fina arv vidare med nya V90, sade Håkan Samuelsson, vd och koncernchef för Volvo Cars.

Volvo V90 Studio Profile
Volvo V90 i profil.

Nya V90 är den tredje bilen i Volvos 90-serie med premiumbilar som byggs på företagets specialdesignade skalbara och modulbaserade SPA-plattform. Plattformen har lett till många nya möjligheter när det gäller bilarnas design, konstruktion och utrustning.

– Den moderna herrgårdsvagnen erbjuder en lyxigare upplevelse förpackad i kombikonceptets funktionella format. Den smakfulla inredningen kombineras med ett stort lastutrymme och många smarta och funktionella lösningar – såsom uppkopplad teknik och praktiska förvaringslösningar, sade Thomas Ingenlath, Senior Vice President, Design, på Volvo Cars.

Volvo V90 Studio Interior
Interiör på Volvo V90.
Volvo V90 Studio Interior
Stort och rymligt i nya Volvo V90.

Volvo V90 Studio Interior Rear seats

Volvo V90 cargo luggage restraint

Volvo V90 shoppingbag hooks
Krokar för shoppingen.
Volvo V90 Driver Display
Volvo V90 förardisplay.

Nya V90 har den halvautonoma körfunktionen Pilot Assist, det mest avancerade standardsäkerhetspaketet på marknaden, detektering av stora djur, avkörningsbegränsare och ledande uppkopplingsteknik där mobiltelefonen integreras med Apple CarPlay.

Volvo Cars har även jobbat hårt med att förbättra kördynamiken i den nya modellen. Resultatet är en helt ny körupplevelse som karakteriseras av tydligare kontroll och förutsägbarhet.

– Vi har ett mycket starkt erbjudande i V90. PowerPulse-tekniken är utvecklad för att ge en distinkt effektförstärkning till dieselmotorn, medan den bensindrivna plug-in-hybriden T8 Twin Engine levererar omkring 410 hk och en eldriftsräckvidd på 50 km, sade Peter Mertens, Senior Vice President, Research &and Development på Volvo Cars.

Volvo V90 Location Front 7/8

Volvo V90 Location Profile

Volvo V90 Location 3/4 Rear

Volvo V90 Location Rear

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *