Watches and Wonders Geneva börjar på onsdag!

watches and wonders Geneva march 2022

Watches and Wonders Geneva öppnar sina dörrar onsdagen den 30 mars klockan 8.30 för vad som utlovats som det största klocktoppmötet någonsin i Genève! Medan återförsäljare, journalister och gäster är på väg, håller de 38 utställarnas team på att finslipa de sista detaljerna. Samtidigt har vi också lanserat en ny Youtube-kanal för Gentlemannaguiden för att kunna erbjuda er höjdpunkter från mässan även i videoformat.

Medan pressens, återförsäljarnas och salongens gästers agendor är fastställda – med möten vederbörligen registrerade på varje profil via watchesandwonders.com-plattformen – förbereder sig Genève för att bli klocktillverkningens epicentrum under en vecka.

Vi är mycket glada över att ha lyckats genomföra detta stora evenemang för finurmakare i en svår situation med svåra hälsorelaterade och mänskliga förhållanden. Efter två år av pandemiska och 100 % digitala upplagor var det viktigt att återigen kunna samla de viktigaste aktörerna i vår bransch. För det första personliga evenemanget under sitt nya namn inviger Watches and Wonders Geneva den största klockarsalongen som någonsin anordnats i Genève. Vi bör se den som en symbol för en ny era, som bjuder in oss att se lugnt på framtiden. Jag vill associera och tacka alla människor, aktörer, partners och deltagare för deras arbete och deras outtröttliga engagemang för att salongen ska kunna äga rum under bästa möjliga förhållanden, betonar Emmanuel Perrin, ordförande för Fondation de la Haute Horlogerie.

Med ett program som har omarbetats helt och hållet för att erbjuda gästerna i denna upplaga en unik och oförglömlig upplevelse, förbereder sig Watches and Wonders Geneva för att avslöja detta nya utrymme, som inbjuder till mer interaktion och lyfter fram produkterna i den vackraste av miljöer.

Det är dags för slutarbetet, klocktillverkarna börjar sin inspektionsturné och håller ett öga på de sista förberedelserna, otåliga för att avslöja sina senaste produkter, förhandsvisningar och exceptionella verk.

Den efterlängtade salongen är ett viktigt evenemang för branschens yrkesverksamma och samlar för första gången 38 utställande märken i Genève fysiskt under ett och samma tak. Det är ett viktigt tillfälle för oss att träffas varje år och bli hörda, med en stark, kollektiv röst. Syftet med detta internationella evenemang är också att visa upp världens klockhuvudstad. Vare sig det gäller historiska hus, unga varumärken eller oberoende urmakare är det en ära att representera utställarna här, och genom dem branschen i alla dess former. Så många ansikten med samma passion, så mycket kunskap, uppfinningsrikedom och optimism inför framtida utmaningar som vi kommer att möta tillsammans, säger Jean-Frédéric Dufour, ordförande för utställningskommittén och verkställande direktör för Rolex SA.

Både ett fysiskt och digitalt evenemang

För att möta allas förväntningar och uppleva detta hybridevenemang – både fysiskt och digitalt – på bästa möjliga sätt erbjuder programmet rika och varierade format. Touch & Feel-sessionerna kommer att uppmuntra till kontakt med produkterna, medan studior och montrar utrustade med Visiodome gör det möjligt för husen att presentera sina nya klockor och smycken på distans.

Ett omfattande digitalt system har inrättats för att de som inte kan resa till Genève och allmänheten ska kunna följa all verksamhet under salongen på plattformen watchesandwonders.com och dess YouTube-kanal.

Keynotes från de utställande husen, paneldiskussioner, VD-tal, expertutlåtanden och alla nyheter från salongen kommer att täckas av två dagliga program, Morning Show och Late Show, som sänds live från salongen och finns tillgängliga online och i repris.

Evenemanget börjar allt på onsdag klockan 8.30 och i år kommer vi att följa extra noga alla nyheter i klockvärlden!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *