World Beard Day även på Gents

Idag lördag är det alltså den internationella skäggdagen, World Beard Day. Det firar e-butiken Gents med att ge 10 % rabatt på utvalda produkter för skäggprodukter. Man skall använda sig av koden WBD1609 i kassan för att rabatten ska dras av. Rabatten gäller samtliga produkter som finns på denna sida. Rabatten gäller till och med imorgon, söndag 4 september.

proraso shaving soap

Italienska Proraso är en riktig klassiker bland rakprodukter. Proraso grundades av Ludovico Martelli Florens år 1930. Proraso tillverkar fem olika serier av rakprodukter för män, som inkluderar deras flaggskeppsprodukt, raktvålen Sapone Da Barba som innehåller eukalyptusolja.

Det är en raktvål som tillverkas på traditionellt vis, vilket innebär att tvålen får mogna i kokkärlet i 10 dagar efter kokningen. På så sätt får tvålen en mer koncentrerad konsistens. Tvålen innehåller glycerin för att hyveln ska få bättre glid och minska risken för hudirritationer. Innehåller eukalyptusolja som har en styrkande, renande effekt och mentol som verkar uppfriskande och uppiggande.

proraso la barba

Reklam från Proraso från tidigt 1950-tal.

sailor's beard wax

Det populära varumärket Sailor’s Beard Co., bland annat känt för sin skäggolja, lanserade tidigare i år ett nytt skäggvax vid namn Sailor’s Soft Beard Wax. Vaxet passar alla typer av skägg och håller effektivt skägget på plats. Även de mest vildvuxna och bångstyriga skägg kommer att tämjas.

Sailor’s Soft Beard Wax är särskilt framtaget för att vara lätt att applicera och arbeta med, och vaxet stelnar efter att skägget har formats. Inga plötsliga vändningar i vinden kommer att få skägget ur kurs. Skäggvaxet är utan doft för att kunna användas tillsammans med den egna favoritskäggoljan.

Skäggvax är tänkt att användas till just skägg, och har egenskaper som ger skägget den stadga det behöver för att ligga där det ska. Vanligtvis är ett skäggvax inte lika hårt som ett mustaschvax.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *