World Watches – klockor för reseälskaren

World Watches fokuserar på att göra klockor för reseälskare och människor som vill bära något som inte alla andra bär. World Watches föddes ur en idé om att skapa en symbolisk accessoar som passar alla reslystna och var även en reaktion på marknadens brist på kvalitativa klockor som stack ut ur mängden och inte kostade en förmögenhet.

Det var efter en av Emil Svenssons, World Watches grundares, många resor som idén tog fart. Han insåg att även om han hade några foton som påminde honom om om äventyren han varit med om så ville han ha något mer än det – han ville ha något som symboliserade hans passion för att resa.

World Watches och deras grundares mål som både travelers och klockentusiaster var alltså att skapa en klocka som inte bara skulle följa oss på våra resor runt om i världen utan kanske ännu viktigare följa oss vår resa genom livet. För när allt kommer omkring så är ändå livet en enda lång resa och vad passar då bättre än att få en konstant påminnelse om alla de fantastiska minnen man skapat varje gång man tittar ner på sin handled.

En klocka vars urtavla illustrerar en världskarta var en klocka som Emil länge letat efter men som inte verkade finnas på marknaden. Han insåg att det fanns en lucka på marknaden som väntade på att bli fylld, en prisvärd men högkvalitativ klocka med motivet av en världskarta i urtavlan. Det var då Emil tog idén till handling. Med tre grundpelare i åtanke, design, kvalitet och pris började han undersöka om det var möjligt att tillverka ett eget klockmärke. Man började laborera med olika designer och samarbeta med flera olika urmakare tills de hittade den perfekta designen och klockan som de själva ville bära. Detta var starten till World Watches januari 2017.

Klockan har en unik designad urtavla, med en boett som är tillverkad av 316L graderat rostfritt stål och armband av importerat italienskt kalvläder med snabbfästen. Klockan är vattentät till 5 ATM och den har repfritt safirglas. Klockan har även ett Schweiziskt Ronda 515 kvarts urverk med en datumfunktion tickande i klockan.

Den finns i fyra olika färgkombinationer och finns att köpa på sidan www.world-watches.com för 1895 kr.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *