Kläderna gör mannen

Man skall kanske inte överdriva klädernas betydelse i våra liv, men man bör heller inte underskatta den psykologiska aspekten av att bry sig om sitt utseende även genom kläderna. Vi blir alla bedömda av andra utifrån våra yttre och inre egenskaper. Utan att desto mer gå in på deras inbördes förhållanden så tänker jag istället fokusera på vad kläderna kan göra för att bygga upp ditt eget självförtroende.

Min uppfattning är att man i de flesta sammanhang utgår ifrån vad andra tycker när man funderar över vilka kläder man skall bära en viss dag. Det är klart att man behöver ta i beaktande vilka typer av tillställningar man kommer att delta i under dagens lopp. Att komma ”överklädd” till olika sociala sammanhang kan i vissa fall vara lite känsligt för vissa personer.

Trots detta vill jag gärna påpeka vikten av att varje dag göra sitt yttersta då det gäller att klä sig väl. Då det gäller den mentala biten signalerar detta åt dig att just denna dag är viktig. Att endast ta på sig i första bästa klädesplagg som kommer emot signalerar å andra sidan åt din hjärna att detta endast är en dag som alla andra och att inget speciellt eller spännande kommer att ske under dagen.

Genom att preparera sig väl och göra sitt yttersta varje dag även när det gäller klädseln, gör man sig även på ett mer omedvetet plan beredd på att möta på nya spännande utmaningar som dagen för med sig. Man signalerar både åt sig själv och andra att man bryr sig om sitt liv och sitt jobb.

Gör därför varje dag speciell genom att använda de kläder du känner dig bekväm och fin i och vänta inte endast till endast de högtidliga tillfällena. Varje dag blir precis så speciell som du gör den till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *