3 enkla inredningstips för män

inredningstips för män

För många män är inredning ett obekvämt måste som ofta känns alldeles för komplicerat för att det ska värt att lägga tid på. Men glöm inte att ditt hem är en förlängning av dig och den bör spegla din personlighet.

Det behöver inte vara komplicerat och förvirrande att inreda och med ett par enkla riktlinjer kommer man långt. Därför har vi samlat våra tre enklaste men också mest effektiva inredningstips som du kan använda för att ge din lägenhet eller ditt hus ett ordentligt lyft.

Glöm inte att din inredning är personlig och att du i slutändan får inreda precis som du vill; följande tips är endast tilltänkta att hjälpa dig på traven.

Välj praktiska och snygga möbler

Att möbler är en väsentlig del av inredning är givetvis uppenbart. Därför bör du vara noggrann när du väljer möbler. Ett smart tips är att inte förlita sig på de stora möbelkedjorna utan istället försöka hitta unika möbler hos mindre, lokala butiker.

Malvadesign.se är ett bra exempel på en ny e-handel som säljer stilrena och kvalitativa sängar och soffor som passar perfekt i en gentlemans hem. Alla möbler från Malva är handgjorda vilket ger dem en exklusiv känsla, dessutom kan du anpassa designen med olika tyger och material för att skapa den perfekta möbeln för dig.

Vi föreslår att du väljer att lägga lite mer pengar på möblerna som du använder ofta och som kräver hög kvalitet, exempelvis din säng. När det kommer till bord, stolar och andra möbler kan du ta dig mer frihet och exempelvis leta i second hand butiker.

Genomgående färgmatchning

inredning för män färgmatchning

För att ge ditt hem en helhetskänsla och binda samman olika rum och delar av rum med varandra är det viktigt att man matchar färgskalan. Idag är det exempelvis populärt med dova färger som går i grått, beige och svart, fast ännu en gång får du själv välja den färger du tycker är behagliga och som passar din personlighet.

Vill du ta matchningen till nästa nivå bör du även tänka på materialen och formerna du använder.

Inspiration för färger och former får man lättast genom att titta på andra bostäder och rum. Hotellrum är en bra resurs då de inreds av proffs som vet hur man inreder enligt konstens alla regler.

Ge rummen karaktär med tavlor och växter

En risk när man matchar färger och former i ett hem är att rummen tappar sin karaktär. Detta kan du enkelt åtgärda med tavlor, växter och liknande inredningsdetaljer.

Vet du med dig att du har dåligt med tid eller att dina växter brukar dö går det naturligtvis bra att inreda med fejkväxter. Idag finns det ett stort utbud med riktigt vackra och kvalitativa plastväxter som inte kräver något underhåll över huvud taget.

Behöver du mer inspiration?

Detta var som sagt bara en snabb introduktion med tre enkla inredningstips för män. Vill du lära dig mer om vad du ska tänka på rekommenderar vi vår heltäckande inredningsguide för män.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *