5 nya filmer du måste se denna julhelg

bästa nya julfilmer 2020

Det släpps ständigt nya filmer och med tanke på hur året 2020 sett ut behöver vi fortfarande bra filmer att titta på. Nu under julhelgen när vi kommer ha mycket tid hemma finns det ingenting bättre än att mysa i soffan framför en film.

Det kvittar om du är ensam eller med familjen, vännerna eller din partner – en film är alltid rätt. Ta det lugnt och njut av de fem bra filmer vi kommer tipsa dig om härnäst.

Bästa filmerna för julhelgen

Vår lista kommer inte vara proppad med julfilmer, de har du säkert sett en massa av redan. Istället bjuder vi på en mix av olika filmgenrer för att du ska få variation i filmtittandet. Det alla filmer har gemensamt är att de är nya, de har alla släppts under 2020. Dessutom kommer de alla att sätta vinterstämningen och få dig att kura upp dig under filten med dina popcorn under de mörka kvällarna.

  • Titta på spännande filmer i vintermörkret
  • Glöm inte att fixa goda snacks

Nelly Rapp – Monsteragent

bästa nya julfilmer 2020

Detta är en av de mest emotsedda filmerna i Sverige under 2020 och nu finns den också att ses på SF Anytime i utbudet av biofilmer som du kan kolla hemma – en film för hela familjen i juletider.

Nyligen släpptes nomineringarna till Guldbaggen 2021 och där finns filmen med i inte mindre än 5 olika kategorier.

I rollerna ser vi bland andra Johan Rheborg, Marianne Mörck och Björn Gustafsson. Hittills har 19 böcker getts ut om Nelly Rapp – monsteragenten som med “Lugn, Lärdom och List” skyddar människor från monster och monster från människor.

I den första filmen Nelly Rapp – Monsteragent får vi följa hur hon kommer i kontakt med Monsterakademin för allra första gången.  Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.

Happiest season

bästa filmer julen 2020

Happiest season är en romantisk komedi som handlar om det homosexuella paret Harper och Abby som ska iväg till Harpers familj över julhelgen. Dock kommer lite sanningar fram under bilfärden dit som ändrar stämningen.

Det visar sig att Harper inte har kommit ut som gay inför sin familj, vilket förstås försvårar saker och ting. Till sist får Harper Abby att gå med på att låtsas att de är rumskamrater under julfirandet, någonting som inte blir helt enkelt. Det här är en värmande och rolig film som verkligen passar perfekt under ett filmmaraton denna julhelg. Huvudrollerna i filmen har Kristen Stewart och Mackenzie Davis, som spelar Abby och Harper.

Flykten över gränsen

bästa nya filmer jul 2020

Den här filmen utspelar sig en vinter under andra världskriget och handlar om två judiska barn som ska deporteras från Norge. I början hålls de gömda av en norsk familj med två barn i samma ålder.

Det här är en barnvänlig film som beskriver ett hemskt öde, där två norska barn försöker hjälpa de två judarna över gränsen efter att de norska barnens föräldrar blivit bortförda av polisen. Filmen handlar om en flykt på liv och död när barnen är på väg mot Sverige. Vem kan de egentligen lita på av alla de människor som vill hjälpa dem på vägen? Det här är en film som berör och måste ses.

Rymdresan

bästa filmer för julhelgen 2020

Rymdresan är en svensk film som passar perfekt att se på tillsammans med barnen och resten av familjen. Den bjuder på humor och ett fantasifullt äventyr med bland annat Robert Gustafsson i huvudrollen.

Gör dig redo för en rymdresa utan dess like när 12-åriga Mariana och hennes styvbror Marcus lyckas hamna på en hemmagjord raket, byggd av den galna vetenskapsmannen Albert och hans talande lämmel.

Raketen tar dem bakåt i tiden för att de ska lyckas rädda livet på Alberts stora kärlek. De stöter på en massa äventyr både på Mars och i dinosauriernas värld. Du kommer garanterat att ha roligt när du tittar på den här filmen.

Blood and money

bästa nya filmer för julhelgen 2020

Den här filmen utspelar sig i vildmarken under vildmarken och det är den gamla krigsveteranen Jim Reed som historien handlar om. Han bor ute i en husbil och brukar jaga rådjur i snön.

Nu kanske du undrar vad som är spännande med det, men faktum är att det här är en thriller med högt tempo. En dag hittar han nämligen en väska full med pengar!

Han gömmer snabbt bytet men självklart finns det andra som är ute efter den där väskan med sedlar. Snart blir jagaren Jim Reed den jagade, när fyra tungt beväpnade män tränger sig in i vildmarken. Hur ska det här egentligen sluta för krigsveteranen?

Sammanfattning

Att hitta bra filmer är inte alltid det enklaste och därför har vi listat fem nya filmer som är riktigt bra. De kommer garanterat att hålla dig underhållen under den långa, mörka julhelgen.

Välj bland familjevänliga filmer, en rolig julfilm och en spännande thriller, eller varför inte passa på att se alla fyra om du ändå är ledig. Samla familjen och glöm för allt i världen inte snacksen!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *