6 sätt att bära halsduk

snygga sätt att bära halsduk

Förutom en varm vinterjacka är en halsduk det bästa skyddet mot vinterkylan. Men en halsduk eller en scarf kan vara så mycket mer än endast ett sätt att skydda sig mot kyla. En snyggt knuten halsduk eller scarf framhäver önskad stil och lägger personlighet till din outfit.

Här förevisar sajten The Gentlemanual 6 klassiska sätt att knyta en scarf eller halsduk, med vars hjälp du både kan skydda dig mot kölden och samtidigt framhäva önskad stil.

Hur du knyter scarf och halsduk

olika sätt att bära halsduk scarf

1. ”City Slickern”

Det enklaste och mest traditionella sättet att bära en halsduk är helt enkelt det som ofta benämns ”City Slicker”. Vik halsduken/scarfen halvvägs och lägg den runt halsen. Dra sedan de lösa ändarna genom öglan som skapade vid vikningen.

Detta sätt att bära en halsduk ger dig en ren och proper look, oavsett om du använder en jacka eller kostym. Det ställer dock vissa krav på längden på din halsduk. Speciellt tunnare scarves brukar ha en tendens att vara aningen korta för denna vikningsmetod.

olika sätt att bära halsduk

2. Den sofistikerade

Detta sätt att bära halsduk är den perfekta balansen mellan det formella och det avslappnade. Dra halsduken runt nacken och lämna en sida kortare än den andra.

Ta den längre änden och dra den löst runt den nacken. Ifall du vill ha mer värme och och om längden på halsduken tillåter, kan du också dra halsduken två gånger kring nacken. Detta ger en en mer bekymmersfri och sofistikerad look som passar den som vill se konstnärlig ut.

olika sätt att bära halsduk scarf

3. ”The Ivy Leaguer”

Detta är det perfekta sätt att bära en scarf som är aningen för kort att knyta kring nacken enligt de två alternativen ovan. Det är också ett snyggt sätt att framhäva slipsen om du går in för en mer formell look.

Placera helt enkelt halsduken runt nacken med samma längd på båda sidor och stoppa ändorna innanför rocken eller kavajen. Det ger ingen värme kring nacken och är kanske främst ett snyggt sätt att framhäva helheten. En viss värme tillför detta dock bröstområdet.

olika sätt att bära halsduk

4. Konnässören

Här har vi ytterligare ett snyggt sätt att knyta en tunnare scarf eller varför inte också en halsduk. Detta är en vikning för den ultimata konnässören som njuter av det fina som livet har att erbjuda.

Här börjar du vikningen enligt samma metod som den tidigare, men gör sedan en enkelknut som du sedan kan justera längden på enligt egna preferenser.

Denna stil kan antingen bära med en lösare knut, men även mer tajt innanför en blazer, Det finns även de som viker en scarf innanför skjortan enligt denna metod.

hur du viker scarf

5. Jet-settern

Genom att bära halsduken på detta sätt ger du ett avslappnat intryck till din stil. Du placerar helt enkelt halsduken runt halsen med den ena sidan ungefär hälften så lång som den andra och kastar sedan den längre delen över axeln och låter den hänga fritt. Om du har en extra lång halsduk kan du dra den ett extra varv kring nacken.

olika sätt att bära halsduk

6. ”The Weekender”

Precis som namnet antyder är detta ett mer avslappnat sätt att bära halsduken. Börja med änden av halsduken framför nacken och dra sedan halsduken runt nacken tillräckligt många varv tills det endast lämnar en kort ände kvar. Stoppa sedan in denna ände in i den lindade halsduken och ”fluffa” till den till önskad volym.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *