Eton höst/vinterkollektion 2019 – Horizons

snyggt herrmode

I och med att många återvänt till jobbet är det nu dags att fördjupa sig i höstens herrkläder. Först ut är svenska skjorttillverkarna Eton, som sin vana trogen har tagit fram en riktigt inspirerande kampanj för sin senaste kollektion.

De senaste åren har vi kunnat se ett allt större fokus på komfort och passform i många kollektioner, med resekostymer i stretchmaterial och skjortor i nya innovativa tyger. Detta gäller även Eton, som lanserat flera nya tyger hos sina skjortor i de senaste kollektionerna.

Etons senaste kollektion Horizons är en hyllning av det forntida Egypten med en rad fantasifulla mönster, handmålade eller digitalt designade för Eton. Här syns snygga businesskjortor och avslappnade casualskjortor i några av världens finaste tyger där man till hösten lagt till unika limited edition-mönster.

Skjortor i bomull-tencel av högsta kvalitet är en av nyheterna i höst/vinter-kollektionen. Det är ett skönt material av fin bomull och lyocell, som tillverkas av naturlig cellulosafiber. Materialet tas fram i enlighet med höga krav på hållbar produktion – en annan av de trender som vi kunnat se hos flera märken på senare år.

I den nya kollektionen finns skjortor, slipsar i siden och ull, hattar, scarfes och näsdukar för den välklädde mannen till slutet av sommaren. Här hittas även säsongsöverskridande plagg för tidig höst och höstens eleganta lager på lager.

I businessortimentet hittar man snyggt uppdaterade klassiska businesskjortor i elegant design. Den vita skjortan är en väsentlig del i varje mans garderob.

Etons vita skjorta i Signature Twill är deras mest populära och blandar mångsidig design med lättskötta egenskaper för den som vill hålla stilen hela dagen. 

En annan klassiker som bör finnas i varje mans garderob är en ljusblå businesskjorta i stilren design. Även denna är sydd i Etons ikoniska Signature Twill-tyg med stretchegenskaper.

Soft New Classics är en mer avslappnad version av de klassiska businessplaggen.

Här är ett perfekt exempel på en skjorta för businessgarderoben liksom fritiden. Indigofärgen och satängväven ger skjortan lyster och den är även plaggtvättad, vilket ger den en mjuk och lyxig känsla. Ett lyxigt alternativ till en vanlig denimskjorta.

Här syns en blå- och marinblårandig skjorta där ränderna i en mättad färgskala ger en touch av vintage till den moderna affärskjortan. Här har tygets stretch skapas genom en banbrytande vävteknik och efterbehandling, som gör den bekväm att bära hela dagen. Bär skjortan t.ex. till en rutig ullkostym med brun slips i borstad ull med diskreta melangetoner.

En skjorta i jacquardväv ger en speciell lyster och är ett perfekt tillskott till affärsgarderoben.

I kollektionen finns en mönstrad businesskjorta som tar oss tillbaka till forntiden. Papyrusen var en av de första kända formerna av papper och här har papyrusplantans linjer fångats i ett blått ton i ton-mönster.

En annan skjorta med inspiration från forntida målningar och kulturer är denna där paisleymönstret fått en ny touch.

Här är en skjorta poplinväv där medaljongmönstrets fina detaljer syns vid en närmare titt, medan den på avstånd har en mjukt ljusblå ton.

Här är en unik skjorta som tagits fram med inspiration från forntida tarotkort. Denna återges i form av mättade färgtoner, tryckta på mjukt flanelltyg.

Som avslutning syns här en piké med specialanpassad rygglängd, som är 3 cm kortare än hos businesskjortorna. Ett bra val både för kontor och alla tillfällen på fritiden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *