Herrgarderoben basplagg: Den vita skjortan

bästa vita skjortor herr

Det finns vissa herrplagg som har sin givna plats i garderoben. Hit hör definitivt den vita skjortan som är bland det stiligaste du kan bära vid formella tillfällen. Men även för en mer ledig stil är den ett mångsidigt plagg som du kan bära till många olika stilar. Här tar vi fram den bästa vita skjortan.

Vilka är då klassikerna bland vita skjortor? Det finns mängder av högklassiga märken inom herrmodet. Bland de mest ikoniska av märken internationellt är franska Charvet och brittiska Turnbull & Asser. På den svenska marknaden är det speciellt ett märke som sticker ut från mängden – Eton Shirts. De har en modell av vita skjortor som blivit en riktig klassiker genom åren.

Läs mer: Vår guide till herrgarderobens basplagg #1, den vita t-shirten

Bästa vita skjortan herr – Eton Signature Twill

bästa vita skjortan herr

Etons vita Signature Twill-skjorta har fulländats under flera decennier och ger en stilig och smickrande stil oavsett om det handlar om ett affärsmöte eller en mer formell tillställning. En av de bästa egenskaperna med skjortan är att den behåller sin vita färg tvätt efter tvätt.

Den har också strykfria egenskaper som ger en slät finish oavsett hur mycket du använder den. Skjortan har en Cut Away-krage som gör den snygg att använda både med och utan slips. Men framförallt med slips är det den optimala skjortan.

Signature Twill

bästa vita skjortor herr

Tyget Signature Twill är en Eton-klassiker med en diagonal textur och lyster. Skjortan är tillverkad av extra långfibrig bomull (Extra Long Staple) med fibrer av överlägsen kvalitet som kännetecknas av dess hållbarhet, lyster och mjukhet.

Enligt branschstandarden skall ELS-fibrerna vara minst 34,93 millimeter långa och faktum är att endast 3% av den årliga bomullsskörden kan användas för att tillverka denna typ av skjorta.

Avslappnat stiligt i vit skjorta

En av de stora fördelarna med en vit skjorta är att den är enkel att använda tillsammans med de flesta typer av slipsar. Vitt är den mest neutrala färgen och därför handlar det bara om att kombinera med övrig klädsel, som kavaj, kostym och byxor.

En snygg stil till hösten är en tunn väst som du även hittar hos Eton. Ta även en titt i utbudet hos Stenströms om du letar efter snygga västar till hösten.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *