Plaggen du måste ha denna höst!

snyggaste herrmode hösten 2021

Höstmodet för män 2021 är riktigt snyggt. Det är av tidlös elegans i kombination med moderna detaljer som gör det enkelt att klä sig snyggt. Här tar vi med er på en resa bland de snyggaste herrkläder online som finns för hösten 2021.

Hösten kan på flera sätt vara en knepig årstid då det gäller kläder eftersom vädret är så växlande. Kläder för regnväder är definitivt att rekommendera, men herrmodet erbjuder så mycket mer än så. För den som har förmågan att kombinera olika plagg på ett kreativt sätt erbjuder hösten är utmärkt tillfälle till att klä sig snyggt.

Snyggaste herrkläder hösten 2021

Här tar vi fram några av de nyckelplagg som gör din höstgarderob betydligt mångsidigare. Det finns vissa klädesplagg som tar fram det bästa ur de plagg som vi redan har istället för att behöva förnya allt från topp till tå. Det gäller bara att se till att hitta den stil och de färger som är lätt att kombinera med den färgskala som du föredrar.

Här är tips på det snyggaste inom herrmodet för hösten 2021.

Höstjacka för herrar 2021

Hösten är även tidpunkten på året då många väljer att uppdatera sin garderob med nya jackor. Både för höst- och vinterbruk är längre modeller av ytterrockar det självklara valet om du vill klä dig propert.

Mjukhet och följsamhet är något som verkligen är värt att satsa på då det gäller ytterrockar. Det gör ytterrocken betydligt mer mångsidig. Satsa också på en skräddad modell likt för att göra det enklare att kombinera tillsammans med en mer ledig stil.

För våren och sommaren är skjortjackan eller överskjortan ett av de absoluta nyckelplaggen. Till hösten 2021 har bland annat Oscar Jacobson också lanserat flera modeller av skjortjackor i värmande tweed och flanell. Oscar Jacobson själva väljer att kalla denna modell av höstjacka för herrar ”den nya generationens blazer”. Det är en ofodrad och konstruerad skjortjacka med kavajslag som är oerhört mångsidig och passar att använda både som jacka och kavaj.

Dunvästen – ett mångsidigt plagg

Lager på lager är en trend som kommit allt starkare under senare år. För detta ändamål är dunvästen något av ett måste i höstgarderoben och bland de snyggaste herrkläder du kan bära.

snyggaste herrkläder hösten 2021

Våga klä dig italienskt. Varför inte använda dunvästen tillsammans med kostym? Här syns en kanalquiltad lättviktsdunväst. En av fördelarna med denna typ av väst är att den håller värmen otroligt bra med tanke på dess låga vikt.

snygga dunvästar för hösten 2021

Men till hösten erbjuder dunvästen även flera andra alternativ för den som vill klä sig mer avslappnat. Bär den t.ex. tillsammans med en stickad tröja eller långärmad piké. Här syns en snygg och mångsidig väst från Stenströms med quiltat framstycke som är enkel att kombinera med många olika stilar. Oavsett om du vill klä dig mer avslappnat eller formellt.

Varför inte bära dunväst med piké. Även om man kanske kan ifrågasätta användningssyftet i detta fall, så ger det ett stilrent intryck… och det är ju sist och slutligen vad mode handlar om i många fall.

Långärmad piké – ett stilrent alternativ

Den kortärmade pikétröjan är ett självklart val för sommaren. Till hösten och vinterns herrmode är den långärmade pikén ett av de mest mångsidiga plaggen.

Den är både värmande och kylande samtidigt och är också väldigt lätt att kombinera till olika stilar. Oavsett om du vill klä dig i kostym eller mer avslappnat är det lätt att klä sig snyggt med olika färger av långärmade pikéer.

En långärmad piké är perfekt att ha under kavajen som alternativ till skjortan. Det ger samtidigt ett mer stiligt intryck än en stickad tröja och är lättare i strukturen.

Till hösten ser vi många alternativ bland högklassiga, långärmade pikéer på marknaden. Orlebar Brown, Sunspel och italienska Mazzarelli är några märken med stiliga långärmade pikéer. Glöm heller inte Filippa K:s modell Luke med öppen krage!

Chinos och udda byxor – stilrena detaljer

Gällande byxmodet är det glädjande att se att det nu finns flera modeller av chinos tillgängliga med hög midja, dubbla frontvecka och snygga detaljer i midjepartiet.

Från italienska byxspecialisterna PT01 hittar vi bland annat dessa som är i en tunn och följsam ullväv med eleganta detaljer. Du hittar också många snygga modeller brån de andra italienska specialisterna på byxor, Briglia 1949 och Incotex.

Glöm heller inte att kolla in flanellbyxorna med uppvik hos märken som Oscar Jacobson och Filippa K.

Kostymen – satsa på värmande flanell

För den verkliga entusiasten av klassiskt herrmode innebär höstsäsongen premiär för flanellkostymen. Inom detta område har verkligen tekniken gjort underverk för det svårhanterliga flanelltyget.

Oscar Jacobson är ett märke som har modeller i många olika färger bland flanellkostymer. Kolla även in detaljerna på flanellbyxorna! Benen är avsmalnande med rejäla uppslag vid fotknölen, något som samtidigt ger modern och en elegant passform.

Sammanfattning

Detta var några av de snyggaste herrkläder och nyckelplagg som du bör satsa på denna höst. I och med att vi nu tagit steget in i den nya säsongen lanseras hela tiden nya plagg och här på Gentlemannaguiden följer vi såklart med utvecklingen. Häng med oss för det senaste inom herrmodet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.