Plaggen och trenderna – allt om snygga höstkläder | Herr 2023

snyggaste herrmode hösten 2021

Höstmodet för män 2023 är riktigt snyggt. Det är av tidlös elegans i kombination med moderna detaljer som gör det enkelt att klä sig snyggt. Här tar vi med er på en resa bland de snyggaste herrkläder online som finns för hösten 2023.

Hösten kan på flera sätt vara en knepig årstid då det gäller kläder eftersom vädret är så växlande. Kläder för regnväder är definitivt att rekommendera, men herrmodet erbjuder så mycket mer än så. För den som har förmågan att kombinera olika plagg på ett kreativt sätt erbjuder hösten är utmärkt tillfälle till att klä sig snyggt.

Modeintresserad? Här hittar du allt om herrmode

Snygga herrkläder hösten 2023

Här tar vi fram några av de nyckelplagg som gör din höstgarderob betydligt mångsidigare. Det finns vissa klädesplagg som tar fram det bästa ur de plagg som vi redan har istället för att behöva förnya allt från topp till tå. Det gäller bara att se till att hitta den stil och de färger som är lätt att kombinera med den färgskala som du föredrar.

Här är tips på det snyggaste inom herrmodet för hösten.

Ytterkläder hösten 2023

Detta är en tidpunkt på året då många väljer att uppdatera sin garderob med nya höstjackor. Både för höst- och vinterbruk är längre modeller av ytterrockar det självklara valet om du vill klä dig propert.

Mjukhet och följsamhet är något som verkligen är värt att satsa på då det gäller ytterrockar. Det gör ytterrocken betydligt mer mångsidig. Satsa också på en skräddad modell likt för att göra det enklare att kombinera tillsammans med en mer ledig stil.

Bland höstackorna ser vi att många märken lanserat dubbelknäppta rockar i sina kollektioner. Ovan ser du några stiliga exempel från John Henrics höstkollektion.

För våren och sommaren är skjortjackan eller overshirts ett av de absoluta nyckelplaggen. Redan till hösten 2021 lanserade Oscar Jacobson flera modeller av skjortjackor i värmande tweed och flanell. Det är tydligt att även manchestertyget är väldigt populärt i många plagg hösten 2023.

Ytterligare en modell av höstjacka som aldrig går ur mode är ollka modeller av Barbours vaxade jackor. Detta är oerhört mångsidiga jackor som du kan bära till många sammanhang. Inom höstkläder 2023 ser vi flera stiliga alternativ på marknaden från bland annat Brixtol Textiles.

Dunvästen – ett mångsidigt plagg

snyggaste herrkläder hösten 2023

Lager på lager är en trend som kommit allt starkare under senare år. För detta ändamål är dunvästen något av ett måste i höstgarderoben och bland de snyggaste herrkläder du kan bära.

Våga klä dig italienskt. Varför inte använda dunvästen tillsammans med kostym? Här syns en kanalquiltad lättviktsdunväst. En av fördelarna med denna typ av väst är att den håller värmen otroligt bra med tanke på dess låga vikt.

snygga dunvästar för hösten 2023

Men till hösten erbjuder dunvästen även flera andra alternativ för den som vill klä sig mer avslappnat. Bär den t.ex. tillsammans med en stickad tröja eller långärmad piké. Här syns en snygg och mångsidig väst från Stenströms med quiltat framstycke som är enkel att kombinera med många olika stilar. Oavsett om du vill klä dig mer avslappnat eller formellt.

Varför inte bära dunväst med piké. Även om man kanske kan ifrågasätta användningssyftet i detta fall, så ger det ett stilrent intryck – och det är ju vad herrmode handlar om i många fall.

Långärmad piké – ett stilrent alternativ

Den kortärmade pikétröjan är ett självklart val för sommaren. Till hösten och vinterns herrmode är den långärmade pikén ett av de mest mångsidiga plaggen.

Den är både värmande och kylande samtidigt och är också väldigt lätt att kombinera till olika stilar. Oavsett om du vill klä dig i kostym eller mer avslappnat är det lätt att klä sig snyggt med olika färger av långärmade pikéer.

En långärmad piké är perfekt att ha under kavajen som alternativ till skjortan. Det ger samtidigt ett mer stiligt intryck än en stickad tröja och är lättare i strukturen.

Till hösten ser vi många alternativ bland högklassiga, långärmade pikéer på marknaden. Sunspels modell Riviera är en av de största klassikerna bland pikéer och denna finns även som långärmad. Detta är den piké som bland annat synts på James Bond i filmen Casino Royal.

Chinos och udda byxor – stilrena detaljer

Gällande byxmodet är det glädjande att se att det nu finns flera modeller av chinos tillgängliga på marknaden. Många märken har introducerat chinos i stretchmaterial, något som gör dessa byxor betydligt mer smickrande för figuren.

En stor trend bland byxor för hösten 2023 är även byxor i manchestertyg. Även byxor i flanell syns nu flitigt i herrkollektionerna.

Från italienska byxspecialisterna PT01, Briglia 1949 och Incotex hittar du många stiliga modeller. Glöm heller inte att kolla in flanellbyxorna med uppvik hos märken som Oscar Jacobson och Filippa K.

Kostymer och kavajer – satsa på värmande flanell

För den verkliga entusiasten av klassiskt herrmode innebär höstsäsongen premiär för flanellkavajer och kostymer. Inom detta område har verkligen tekniken gjort underverk för det svårhanterliga flanelltyget.

Oscar Jacobson är ett märke som har modeller i många olika färger bland flanellkostymer. Kolla även in detaljerna på flanellbyxorna! Benen är avsmalnande med rejäla uppslag vid fotknölen, något som samtidigt ger modern och en elegant passform.

Vi kan rekommendera att du satsar på ljusgrå flanellbyxor till hösten och vintern. Det är oerhört snyggt att kombinera med beige eller kamelfärgad ytterrock.

Letar du fortfarande? Här hittar du allt om herrkläder!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *