Snygga höstjackor för män 2023

snygga höstjackor herr 2022
Ralph Lauren Purple Label 2022

Det har blivit dags att ladda upp för höstsäsongen. Ett av nyckelplaggen när man uppdaterar kontorsgarderoben för hösten är jackan. Här tar vi fram flera alternativ inom kategorin snygga höstjackor herr 2023.

Klassiskt herrmode är hetare än någonsin tidigare och det syns även i utbudet bland höstjackor för män. Det finns flera detaljer att tänka på när man köper en höstjacka. Delvis är detta ett säsongsplagg likt vårjackan och egentligen är det endast en definitionsfråga – höst- och vårjacka är egentligen samma sak.

Snygga höstjackor herr 2023

Vi hittar alltså flera klassiska modeller som vi rekommenderar bland höstjackorna. Det som är nytt under de senaste åren är att vi ser allt fler hybridmodeller där både vind- och vattenskydd blivit allt mer centralt. Även overshirts har kommit starkt inom kollektionerna de senaste åren.

Den quiltade jackan – stilig och avslappnad

Olika modeller av Barbour jackor är alltid heta till hösten. En modell som vi speciellt kan rekommendera till hösten är den quiltade varianten som passar till många olika stilar. Den är tillräckligt lång att bära utanför kavaj och chinos, men kan även användas tillsammans med jeans och sneakers för en avslappnad dag ut på stan.

Ett mycket stiligt och mångsidigt alternativ.

Även svenska Morris har en riktigt stilig variant av quiltad höstjacka i sitt utbud just nu. Här märks en matt finish tillsammans med manchesterkrage. Satsa gärna på en olivgrön variant av denna jacka till hösten.

Mac Coat – klassisk ytterrock för hösten

En av de mest klassiska bland ytterrockar för höst- och vårbruk är det som oftast kallas Mac Coat efter upphovsmakaren Mackintosh. Själva använder Mackintosh dock uttrycket Car Coat för denna modell av jacka.

Detta är en jackmodell som skiljer sig en aning från klassiska ytterrockar för vinterbruk. Knäppningen går ända upp till halsen och och jackan är också tillverkad i en gummilaminerad vattenavvisande lättviktsväv av bomull.

Denna modell av jacka finns i två olika längder, där båda kan användas oavsett om du vill klä dig i kostym/kavaj eller i jeans. Det är dock det ultimata valet av höstjacka för dig som vill klä dig stiligt.

Förutom nämnda Mackintosh har även Private White V.C. flera modeller av denna jacka i sitt utbud.

Overshirts – mångsidigt alternativ vid övergångssäsongen

Vid övergångsperioden mellan sommaren och hösten finns det flera bra alternativ på marknaden. Många har traditionellt använt kavajer under denna period, men på senare år har även overshirts blivit ett populärt alternativ.

Det som skiljer overshirts för sommarbruk och höst- och vinterbruk är materialet. Till hösten blir overshirts i flanell och manchester mer populära. Generellt kan sägas att manchestertyget är något som syns frekvent i höst- och vinterkollektionerna 2023.

Stiliga regnjackor – mer lättburen än tidigare

En modell av jacka som blivit allt vanligare att använda sig av i många olika sammanhang är regnjackor. Det beror delvis på att flera tillverkare nu satsar på att göra dem både lättare och mer lättburna. Det finns ingen orsak till varför du inte kan bära en regnjacka även till kostym under en regnig dag. Speciellt om du cykelpendlar är en regnjacka ett absolut måste på våra breddgrader.

Snygga regnkläder är även en bra investering för många år framöver tack vare deras hållbarhet.

Bland några av de främsta tillverkarna av regnjackor är svenska Stutterheim och danska Rains. Den senare nämnda har tagit fram flera modeller av regnjackor som är tillverkat av ett lätt tyg med en matt och slät finish – något som ytterligare gör den mer likt en traditionell höstjacka.

Ytterrockar – stiligt alternativ till senhösten

Ju närmare vintern vi kommer, desto mer aktuellt blir det att plocka fram ytterrockar i tjockare ull. Det finns knappast något stiligare att bära tillsammans med kostym eller chinos.

Italienska Herno har till denna säsong tagit fram en riktigt snygg och skön variant av ytterrock med en avtagbar krage på insidan. Det ger extra värme både under kalla höst och vinterdagar, samtidigt som det är väldigt stiligt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *