Klassiska jackor från Barbour

jackor från Barbour

Genom sin långa historia har Barbour tillverkat flera tidlösa modeller av jackor i murgrönt vaxat bomullstyg som kommit att bli synonymt med det som ofta benämns “British Country Clothing“. Här tar vi ger vi er en kort historia om märket samt presenterar några snygga jackor från Barbour. Längst ner får du också tips om hur du kombinerar jackor från Barbour med övriga plagg och accessoarer.

Barbour har flera snygga modeller som passar utmärkt till det svenska vädret oavsett säsong. Klassiker för alla som gillar brittiskt herrmode.

J.Barbour and Sons Ltd – kunglig hovleverantör

J. Barbour and Sons Ltd. är kunglig hovleverantör till det brittiska kungahuset under kategorin “waterproof and protective clothing”. Det första hovleverantörskapet ägde rum år 1974 när Hennes Majestät Drottningen gav Barbour den ärofyllda titeln.

Sedan dess har både Hertigen av Edinburgh och Prinsen av Wales gett Barbour intygat hovleverantörskapet åren 1982 och 1987.

jackor från Barbour

Klassiska modeller av jackor från Barbour

Under första och andra världskriget levererade Barbour kläder till den brittiska armén. 1936 började man tillverka motorcykelkläder och den finns en skild linje tillägnad detta som kallas Barbour International. Här kan bland annat nämnas kollektionen Steve McQueen, som hör till modellen Jeffries och är en hyllning till 1960- och 1970-talets stora stilikon.

De flesta av de mest klassiska modellerna av jackor från Barbour finns ändå under Barbour Lifestyle, som är grundstenen i märkets kollektioner och bygger på deras mest klassiska och ikoniska plagg.

Bland de klassiska modeller av jackor från Barbour kan nämnas följande:

5 klassiska jackor från Barbour:

 1. Beaufort

  Detta är en vaxad jacka med rymlig passform som tillverkats sedan 1983. Den har en krage i manchestertyg och kardborreband vid ärmslut för reglering av vidd.

 2. Bristol

  Bristol är en smalare version än Beaufort, tillverkad i en mellankraftig 6oz Sylkoil vaxad bomullsväv. 

 3. Bedale

  Bedale är en kort modell som ursprungligen tillverkades för ridning. Den lanserades 1980 och designades av Dame Margaret Barbour – precis som flera andra av Barbours jackor från denna tidsperiod.

 4. Liddesdale

  Denna quiltade jacka har en krage i manchestertyg och en rymlig passform. En klassisk och ikonisk modell från arkivet som finns i flera olika färger.

 5. Ogston

  Ogston är tunt fodrad med detaljer i ull samt manchestertyg och patchar i läder på ärmbågar. En jacka som är populär bland annat inom brittiska friluftaktiviteter.

 6. Northumbria

  Detta är en lång och rymlig modell med stormkrage i manchestertyg samt droppkant vid plaggslut. 

Alla dessa modeller finns under Barbour Lifestyle. De funktionella plaggen är designade för att hålla livet ut – från generation till generation.

De flesta av modellerna är även väldigt praktiska och passar för såväl en shoppingtur i staden, som på en friluftsvistelse på landet.

Nyare modeller av jackor från Barbour

Det finns också flera andra snygga modeller av jackor från Barbour. Märket erbjuder inte endast vaxade jackor, trots att dessa är de mest kända. Här är några av de snygga modeller som lanserats under senare år.

herrstil Barbour jacka James Bond

Här har vi en vaxad jacka i kavajmodell från Barbour Heritage, Beacons Sports Jacket. Denna bars av Daniel Craig i rollen som James Bond i filmen Skyfall år 2012.

nya jackor från Barbour

Barbour Sander är en vaxad jacka, men i en lättviktsväv som gör det till en lätt och smidig jacka för höst- och vårsäsongen. Denna jacka har en något okonventionell krage för att vara Barbour.

jackor från Barbour

Sander finns också i en quiltad version i en modell som efterliknar en kavaj.

field jackor från Barbour

Fieldjackor är fortsättningsvis en stark trend för våren och sommaren. Här är Barbours tolkning av den klassiska Fieldjackan. Den har likt övriga modeller ett slitstark tyg i ett något tunnare bomullsväv än vi är vana med från Barbour.

jackor från Barbour

Bland Barbours quiltade jackor hittar vi också modellen Powell med en rak passform som är fodrad med mjuk fleece. En lätt och praktisk jacka för våren och hösten som är lätt att kombinera med vardagsplagg.

Jackor från Barbour för sommarbruk

Det är främst inom linjen Barbour International vi ser de största nyheterna inför herrmode våren och sommaren 2021. Nu har nämligen en jacka i tunt material lanserats till denna säsong.

Barbour Duke är inspirerad av motorcykeljackan med fyra framfickor och en diskret patch över armbågen. Den påminner dock även mycket om Field Jackets, även kallad safarijacka. Denna kan med fördel användas även tillsammans med en mer uppklädd stil. Inte minst tack vare det avsmalnade midjepartiet.

Hur du kombinerar med andra plagg samt accessoarer

Det är få andra jackor som passar så bra tillsammans med jeans som jackor från Barbour. Chinos passar också utmärkt tillsammans med Barbour-jackor. Med andra ord är det den perfekta jackan för lediga stunder.

Då det gäller skor är olika typer av kängor det självklara valet. Märken som R.M. Williams, Clarks Originals och Astorflex rekommenderas om du vill få till den rätta stilen tillsammans med Barbour jackorna.

Vi rekommenderar att du bär antingen zip-tröjor eller en stickad tröja för att den perfekta stilen.

gubbkeps från Barbour

Vi avslutar med ett sista tips för den som gillar klassiska tweedkepsar. Här kan vi tipsa om denna stiliga variant från Barbour. Detta är en klassisk vaxad keps i varumärkets signaturstil, med vattenavstötande väv i en medium thornproof vaxad bomull.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *