Snygga vårjackor för män 2023

vårjackor herr 2022

Våren är riktigt snart här och nu är det många som söker efter passande plagg för den något knepiga övergångssäsongen. Här har vi tagit en närmare titt på vårens kollektioner och tagit fram de snyggaste modellerna inom kategorin snygga vårjackor herr 2023.

När är det egentligen vår? Enligt definitionen från SMHI* har våren anlänt när det råder vårtemperatur 7 dygn i följd. Medan det är vårtemperatur då dygnsmedeltemperaturen är över 0,0°C. Enligt denna definition har våren redan anlänt till stora delar av Sverige.

Vilken modell av vårjacka skall man satsa på?

Det är inte det enklaste att klä sig under det som ofta benämns ”övergångssäsong”. Vi vill klä oss lättare än under vintern, men samtidigt är det ofta för kallt att klä sig i sommarkläder. Men det finns många snygga modeller av vårjackor som är praktiska för våren. Här tar vi fram några av dessa.

Var hittar man snygga vårjackor för män 2023?

Bland de som har riktigt snygga modeller av jackor inom kategorin vårjackor herr finns bland annat Care of Carl och Oscar Jacobson. Här hittar du mängder av alternativ bland klassiska modeller av ytterrockar, men även många andra modeller.

Det som är speciellt bra med sajter som Care of Carl är att de har pålitliga märken av hög kvalitet i sitt utbud. Oscar Jacobson är ett märke som satsat mycket på högklassiga material i sina ytterkläder under senare år – något som uppskattas av alla som gillar klassiskt och tidlöst herrmode.

Om du letar efter förmånliga, men samtidigt stiliga jackor inom kategorin vårjackor herr 2023 kan Uniqlo och COS rekommenderas. Speciellt om du letar efter vårjackor i minimalistisk stil.

Vårjackor mode 2023

vårjackor mode herr 2022

Det finns även trender bland vårjackor 2023 som påverkar hur vi klär oss. Det gäller även bland de som vill satsa på en klassisk och tidlös stil. Ingen har väl undgått det stora intresset för overshirts de senaste åren. Detta är ett exempel på plagg som är väldigt bra att satsa på under övergångssäsongen eftersom det är mångsidigt. Det är t.ex. ett bra plagg att använda sig av för att klä sig lager-på-lager.

Vi har tagit fram de färger som är värda att satsa på i vår guide till herrmode, men här är en liten repetition. Det är mycket jordiga färger som gäller denna vår- och sommarsäsong. Grönt och olivfärgat är den riktiga modefärgen både för män och kvinnor våren och sommaren 2023, men även beige och sandfärgat är överrepresenterat i kollektionerna.

Vårjackor herr 2023

stiliga herrjackor vår

Det finns en del klassiska modeller av vårjackor för män som aldrig går ur stilen. Vi hittar också en del nya modeller av vårjackor som kommit under de senaste åren och blivit väldigt populära. Här tar vi fram alla de modeller som är bra att känna till våren 2022.

Stiliga ytterrockar till våren

När vi går tillbaka i historien finns det framförallt några modeller av vårjackor för herrar som alltid varit populära – Mackintosh och Trenchcoats. Den förstnämnda förkortas ofta Mac eller Mac Coat, enligt den ursprungliga vattentäta regnrocken i gummerat tyg som uppfanns 1824. Numera finns det dock många olika märken som säljer denna typ av jackor.

Bland de märken som vi kan rekommendera för stiliga ytterrockar för våren finns förutom Mackintosh även Private White V.C, Oscar Jacobson och Uniqlo.

Vårjacka quiltad herr

En modell av jacka som aldrig går ur mode är jackor från Barbour. Dessa representerar den ultimata klassiska vardagsstilen, men kan även användas för en mer uppklädd stil. Det finns många olika modeller av jackor från Barbour.

Om du vill ha snygga quiltade jackor från Barbour kan vi rekommendera modellen Liddesdale, som finns i tre klassiska färger. Detta är en klassisk och ikonisk modell från arkivet, som har en rymlig passform där du får plats med en kavaj under.

Vårjacka som liknar kavaj

En populär modell av vårjacka för män är de som påminner om en kavaj. Barbour har en del snygga modeller av vårjackor i kavajmodell under sin linje Barbour White Label till denna säsong.

För dig som vill ha en stilren jacka i en kavajmodell kan den till höger från italienska Herno rekommenderas. Denna har en membran med vattenavvisande egenskaper och en krage som värmer.

Den vaxade jackan i kavajmodellen Beacon från Barbour bars av Daniel Craig i rollen som James Bond i filmen Skyfall 2012 kan vi även rekommendera som en mångsidig jacka för vardagsbruk. Det kan ändå konstateras att denna jackmodell fått konkurrens av alla skjortjackor som kommit ut på marknaden under senare år. Mer om denna modell av vårjackor lite längre ner.

Vårjacka med huva

Vårjackor med huva är väldigt populära för vardagsbruk. Men det finns även modeller av vårjackor med huva som är stiliga att använda med en mer uppklädd stil.

För en ledig stil kan vi rekommendera en lätt vadderad huvjacka från t.ex. Barbour International, medan en Fishtail Parka från Herno är stilig att använda sig av i alla sammanhang. Den senare har en Gore-Tex® membran, vilket gör jackan både vind- och vattentät.

Vind- och regntäta vårjackor

En av de hetaste trenderna på senare år har varit att implementera modern materialteknologi på klassiska jackmodeller. Det märks inte minst på ovan nämnda ytterrockar. Men vi har också sett allt fler regnplagg som blivit alltmer smidiga att använda tack vare lättare tyger och bättre design.

Regnjackorna från danska Rains har både en avslappnad passform, samtidigt som de är tillverkade i ett lättare tyg med matt och slät finish. Det gör dem utmärkta som ett slags hybridplagg även om det inte skulle regna.

Harringtonjackan

En jacka som blivit allt populärare tack vare det ökade intresset för klassiskt herrmode är Harrington-jackan. Den har ofta klassats lite som en gubbjacka, samtidigt som vi använt liknande modeller av jackor i t.ex. bomberjackor. Nu har Herrington-jackan fått sin välförtjänta plats tillbaka i garderoben hos allt yngre gentlemän.

Det är främst brittiska Baracuta som blivit kända för sina Harrington G9-jackor, men även Barbour har flera snygga modeller av Harrington-jackor i sitt utbud.

Skjortjackor eller överskjortor för våren

Som nämnt är lager-på-lager en stor trend för våren. Det är ofta svårt att veta hur man skall klä sig när det ännu inte är sommarväder, men solen ger en viss värme. För detta ändamål är overshirts det ultimata plagget. Speciellt när vi kommit lite längre in på våren är denna typ av jacka oumbärlig i herrgarderoben.

Numera har de flesta märken satsat på överskjortor i sina kollektioner. De finns också i alla möjliga material, allt från tjockare skjortjackor i manchestertyg till tunna överskjortor i linne. Bland annat Oscar Jacobson har ett väldigt stort utbud av överskjortor i sin kollektion för våren och sommaren 2023. Vi rekommenderar speciellt modeller som gränsar till traditionella safarijackor denna vår och sommar.

Västar för våren

Ett ytterplagg som inte kan klassas som en jacka, men ändå är ett väldigt mångsidigt ytterplagg är västen. Den vadderade västen kan användas för att värma överkroppen redan tidigt på vårsäsongen, men det finns även tunna yttervästar på marknaden numera som du även kan använda på sommarsäsongen.

Eton, Oscar Jacobson och Stenströms är exempel på märken som har ett stort utbud av stiliga västar för utomhusbruk våren och sommaren 2023. Även italienska Aspesi är enkla och stilrena design, där du hittar många minimalistiska plagg för de flesta situationer. Hit hör också stiliga västar.

Detta var några av de stiligaste alternativen inom kategorin vårjackor herr 2023. Hoppas ni hittar det ni söker!

Vanliga frågor vårjackor herr 2023

Vilken modell av vårjackor skall man satsa på 2022?

Det finns många snygga modeller av vårjackor på marknaden 2023. Quiltade jackor är alltid mångsidiga och snygga, men kan även rekommendera ytterrockar av Mackintosh-modell för dig som vill klä sig stilrent. Skjortjackor eller överskjortor är också mångsidiga plagg som du kan använda i många olika sammanhang.

Vilka är trenderna bland vårjackor 2023?

Bland vårjackor 2023 märks både ett intresse för det klassiska och tidlösa, samtidigt som nyare jackmodeller som skjortjackor blivit populärare. Färgen grönt är en av de stora modefärgerna bland ytterplagg våren 2023.

Var hittar man bästa vårjackor online 2023?

Om du letar efter förmånliga vårjackor på nätet kan vi rekommendera Uniqlo. Om du söker efter vårjackor av hög kvalitet är sajter som Oscar Jacobson och Care of Carl att rekommendera.

Vilka är hetaste märken bland vårjackor för herrar 2023?

Eftersom en av vårens absolut största trendfärger har vårjackor från Barbour blivit väldigt populära. Den olivgröna färgen på dessa jackor är elegant för många sammanhang. Även Mackintosh och Rains är heta märken bland vårjackor för män 2023.

*SMHI – årstidskarta

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *