Snyggaste herrmodet för regniga dagar

En viktig del av garderoben hos de som lever på våra breddgrader är onekligen regnkläder och accessoarer som skyddar mot regn. Här tar vi en närmare titt på snyggaste regnkläder och accessoarer för män.

En av de viktigaste trenderna inom herrmode just nu är funktionsplagg. Det handlar inte endast om sport- och friluftsliv. Under de senaste åren har vi även kunnat se alltfler herrmodemärken lansera resekollektioner med kostymer i flexibla tyger. Även bland ytterrockar ser vi flera klassiska modeller som fått funktionstyger som vi tidigare endast sett hos regnplagg.

Bekväma och praktiska kläder är något som blivit allt viktigare för män och det har blivit möjligt både genom utveckling i materialteknologin och genom att man inom modebranschen sett ett ökat behov inom denna nisch.

Snyggaste regnkläder inom herrmodet

regnkläder bäst i test

Regn, storm och snöväder är alltid en utmaning för den som vill klä sig stiligt. Med tanke på hur väderförhållandena är i vårt land är det förvånansvärt få som förbereder sig på att vara skyddade från vädrets makter.

Här tar vi fram några snygga klädesplagg och accessoarer för män som bör finnas i varje garderob oavsett årstid.

Stiliga och stabila paraplyer

Den man som verkligen bryr sig om att vara stilig i alla väder bryr sig också om accessoarerna. Glöm de gratisparaplyer med reklamtryck som du fått via jobbet och satsa på klassiska kvalitetsmodeller från erkänt duktiga tillverkare.

paraply bäst i test

Engelska Fox Umbrellas är en av världens absolut främsta paraplytillverkare. Med en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1868 har företaget tillverkat paraplyer för hand i drygt 150 år.

Paraplyerna från Fox Umbrellast är tillverkade med en hållfast metallkonstruktion, en så kallad 25″ Fox Steel Frame. Något som gör paraplyerna till de starkaste och stabilaste på marknaden. Om du letar efter ett paraply som tål vind är detta något att satsa på.

Det som är speciellt charmigt med ett paraply från Fox Umbrellas är att du kan välja antingen ett rundat trähandtag eller ett med silverknopp med ett motiv av djurhuvud i tipcup, som är en förnicklad metall.

Mer brittiskt än så får du det inte! Läs mer om klassiska brittiska märken inom herrmode.

Råd till dig som köpt ett kvalitetsparaply

  • Oavsett hur starkt ett paraply är skall det inte användas i riktigt starka vindar eller storm. Det skadar metallkonstruktionen oavsett vilken hållfasthet du valt på ditt paraply.
  • Öppna alltid ett paraply riktat nedåt för att undvika överraskningar.
  • Efter att du använt paraplyet skall det alltid lämnas uppfällt för att det skall få torka ordentligt. Detta för att undvika rost och tygveck.
  • När paraplyet sedan är torrt skall det rullas in noggrant.
  • Ta försiktigt ut tyg som fastnat i skenorna och jämna ut tyget i en cirkulär rörelse.
  • Kom ihåg att undvika långvarig exponering i sol och värme eftersom det kan göra så att tyget bleks och tappar sin spänst.

Snyggaste regnrockarna för män

Vid storm och starka vindar skall du alltså inte använda dig av paraply för att skydda dig mot regnet. Då behövs en regnrock med huva för att skydda både kläder och frisyr.

Svenska Stutterheim är en av de främsta då det gäller att få fram stiliga modeller av regnrockar som med fördel kan användas i alla sammanhang.

Regnrockarna i modellen Stockholm är tillverkad i en blandning av bomull och polyester med ett gummerat ytterlager. Här finns också tejpade sömmar som stänger ute vatten.

Klassiska vattentäta plagg i laminerad textil

Om du vill behålla stilen även i regnväder kan vi rekommendera rockar i laminerad textil från brittiska Mackintosh eller Private White V.C. Mackintoch har tillverkat rockar för hand i Storbritannien ända sedan 1823 och har några av de mest klassiska modellerna på marknaden.

Rockar som håller över generationer och som du kan bära oavsett årstid, oavsett om du väljer en trenchcoat eller en Mac.

Stiliga regnrockar i nya funktionsmaterial

Danska företaget Rains har specialiserat sig på regnrockar där man använder klassiska tillverkningsmetoder med innovativ teknik. Här hittar du regnjackor med minimalistisk design som är inspirerade av klassiska regnkläder, men med lättare tyger i en matt och slät finish.

Dessa finns i både kortare och längre modeller. Vi rekommenderar den längre modellen (på bilderna) eftersom denna även kan användas med uppklädd stil som kostym.

Regnställ för män

Då det gäller regnkläder kan vi heller inte bortse från svenska Tretorn som även har hela regnställ för riktigt busväder. Det är speciellt tacksamt att använda sig av ifall du t.ex. cykelpendlar till jobbet.

Anrika Tretorn är ett företag vi skrivit om åtskilliga gånger här på Gentlemannaguiden. Företaget är också känt för sina sneakers samt stilfulla stövlar och galoscher. Mer om fotbeklädnad i regnväder lite längre ner.

Oljerockar för regnväder

I Storbritannien är man van med busväder. Därför är det heller ingen överraskning att det finns flera företag som har en lång historia med att ta fram ytterkläder för krävande väderförhållanden.

Det kanske mest kända bland dessa är Barbours vaxade oljerockar – en ytterrock som du får både regnskydd och värme i ett. Ett utmärkt alternativ både för dig som vill klä dig snyggt i regnväder. Vi rekommenderar speciellt någon av de längre modellerna från Barbour som Northumbria om du letar efter en mångsidig jacka för regnväder.

huva Barbour snyggaste herrmode

Om du köper en ytterrock från Barbours Classic kollektion kan vi rekommendera denna avtagbara huva i vaxad bomull, eftersom de flesta modeller saknar huva.

Bästa herrskor för regnväder

gummistövlar chelsea boots

Att hålla fötterna torra är bland det viktigaste i regnväder. Det handlar inte endast om att du genom att bli våt om fötterna riskerar att bli sjuk. Det kan också vara rena mordet för dina läderskor att gå runt och bli genomvåt om fötterna.

Gummistövlar är såklart att rekommendera vid vandring eller cykling i dessa fall. I jobbet kan du sedan byta om till dina läderskor eller sneakers. Det finns dock även ett annat alternativ.

Då det gäller stövlar, så finns riktigt snygga modeller från t.ex. nämnda Tretorn. Här kan vi bland annat rekommendera den modell av gummistövlar som är utformade som en klassiska chelsea boots, men i helgummi (bilden överst). Det är en modell som du utan problem kan använda dig av i de flesta sammanhang om du vill behålla stilen i regnväder.

snygga galoscher för män på nätet

Galoscher i gummimaterial kan också användas om du vill ha något att dra över dina herrskor. Det är något att oavsett årstid i våra instabila väderförhållanden. Från det norska Swims hittar du riktigt stiliga galoscher som blivit en stor succé på marknaden efter att märket grundades år 2006.

Accessoarer för regnväder

Om du har en snygg läderportfölj gör du det smart att även skaffa ett alternativ till regniga dagar. Som bekant är äkta läder inte helt förtjust i vatten.

Ovan syns en ryggsäck och en Messenger bag från Rains. Dessa är tillverkade i ett lätt, vattenavvisande tyg med elegant matt utsida samt insida i kanvas. Den Messenger bag som syns här har ett vadderat innerfack, som passar en laptop eller surfplatta på upp till 13″. Du kan även bära den med handtag om du är uppklädd och önskar bära den som portfölj.

Var hittar man bästa regnkläder online?

Då det gäller snygga regnkläder för män finns några bra alternativ på nätet. Vi rekommenderar främst Care of Carl som har ett bra utbud av brittiska premiummärken som Mackintosh, Barbour och Fox Umbrellas. Även Stutterheim och Rains finns i utbudet.

Vanliga frågor – regnkläder herr

Vilka regnkläder är bäst?

Rains och Stutterheim är några av våra favoriter på marknaden med sina stiliga regnrockar. Även Tretorn har ett bra utbud av regnkläder, som regnrockar, stövlar och regnställ.

Var hittar man bästa regnkläder online?

Hos Care of Carl hittar du både brittiska premiummärken som Fox Umbrellas, Mackintosh och Barbour. Här hittar du också regnrockar av bra kvalitet från Rains och Stutterheim. Hos Stayhard hittar du förutom Rains och Stutterheim även regnkläder från Tretorn.

Vilka är bästa regnkläder när man cyklar?

Om du t.ex. cykelpendlar till jobbet i regnväder rekommenderar vi ett helt regnställ som du hittar bland annat hos Tretorn. Du kan antingen bära detta regnställ över dina kläder eller ha torra kläder i vattentät ryggsägg som du byter om till efter cykelturen.

Hur tvätta regnkläder?

De flesta regnkläder kan tvättas i 30 graders maskintvätt i halv maskin på ett skonsamt program. Det gäller bland annat hos regnrockar från Rains och Stutterheim.

Var hittar man regnkläder som andas?

Många av tillverkarna har numera ventilationshål på regnjackorna som gör att de andas bra. Regnjackor från Rains är också tillverkade i ett lättare tyg än vad de traditionellt tillverkats i. Detta gör att dessa regnjackor andas bra.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *