Snyggaste herrmodet för regniga dagar

snyggaste paraplyer på nätet

Regnkläder är ofta något som vi förknippar med herrmode för hösten. Men som väderprognoserna ser ut för följande veckor är det aktuellt att även fokusera på detta område. En viktig del av garderoben hos de som lever på våra breddgrader är onekligen regnkläder och accessoarer som skyddar mot regn. Här tar vi en närmare titt på höstens snyggaste regnkläder och accessoarer för män.

En av de viktigaste trenderna inom herrmode just nu är funktionsplagg. Det handlar inte endast om sport- och friluftsliv. Under de senaste åren har vi även kunnat se alltfler herrmodemärken lansera resekollektioner med kostymer i flexibla tyger.

Bekväma och praktiska kläder är något som blivit allt viktigare för män och det har blivit möjligt både genom utveckling i materialteknologin och genom att man inom modebranschen sett ett ökat behov inom denna nisch.

Snyggaste regnkläder inom herrmodet

Regn, storm och snöväder är alltid en utmaning för den som vill klä sig stiligt. Med tanke på hur väderförhållandena är i vårt land är det förvånansvärt få som förbereder sig på att vara skyddade från vädrets makter.

Här tar vi fram några snygga klädesplagg och accessoarer för män som bör finnas i varje garderob oavsett årstid.

Stiliga och stabila paraplyer

paraply i brittisk engelsk stil

Den man som verkligen bryr sig om att vara stilig i alla väder bryr sig också om accessoarerna. Glöm de gratisparaplyer med reklamtryck som du fått via jobbet och satsa på klassiska kvalitetsmodeller från erkänt duktiga tillverkare.

Engelska Fox Umbrellas är en av världens absolut främsta paraplytillverkare. Med en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1868 har företaget tillverkat paraplyer för hand i drygt 150 år. Paraplyerna från Fox Umbrellast är tillverkade med en hållfast metallkonstruktion, en så kallad 25″ Fox Steel Frame. Något som gör paraplyerna till de starkaste och stabilaste på marknaden.

snyggaste paraplyer för män

Det som är speciellt charmigt med ett paraply från Fox Umbrellas är att du kan välja antingen ett rundat trähandtag eller ett med silverknopp med ett motiv av djurhuvud i tipcup, som är en förnicklad metall.

Mer brittiskt än så får du det inte!

Råd till dig som köpt ett kvalitetsparaply

  • Oavsett hur starkt ett paraply är skall det inte användas i riktigt starka vindar eller storm. Det skadar metallkonstruktionen oavsett vilken hållfasthet du valt på ditt paraply.
  • Öppna alltid ett paraply riktat nedåt för att undvika överraskningar.
  • Efter att du använt paraplyet skall det alltid lämnas uppfällt för att det skall få torka ordentligt. Detta för att undvika rost och tygveck.
  • När paraplyet sedan är torrt skall det rullas in noggrant.
  • Ta försiktigt ut tyg som fastnat i skenorna och jämna ut tyget i en cirkulär rörelse.
  • Kom ihåg att undvika långvarig exponering i sol och värme eftersom det kan göra så att tyget bleks och tappar sin spänst.

Snyggaste regnrockarna för män

snyggaste regnjackorna för män

Vid storm och starka vindar skall du alltså inte använda dig av paraply för att skydda dig mot regnet. Då behövs en regnrock med huva för att skydda både kläder och frisyr.

Svenska Stutterheim är en av de främsta då det gäller att få fram stiliga modeller av regnrockar som med fördel kan användas i alla sammanhang.

Regnrockarna i modellen Stockholm är tillverkad i en blandning av bomull och polyester med ett gummerat ytterlager. Här finns också tejpade sömmar som stänger ute vatten.

Klassiska vattentäta plagg i laminerad textil

snyggaste regnkläder för män

Om du vill behålla stilen även i regnväder kan vi rekommendera rockar i laminerad textil från brittiska Mackintosh eller Private White V.C. Mackintoch har tillverkat rockar för hand i Storbritannien ända sedan 1823 och har några av de mest klassiska modellerna på marknaden.

Stiliga regnrockar i nya funktionsmaterial

snyggaste regnrockarna för män

Danska företaget Rains har specialiserat sig på regnrockar där man använder klassiska tillverkningsmetoder med innovativ teknik. Här hittar du regnjackor med minimalistisk design som är inspirerade av klassiska regnkläder, men med lättare tyg i en matt och slät finish.

Regnställ för män

snyggaste regnställ på nätet

Då det gäller regnkläder kan vi heller inte bortse från svenska Tretorn som även har hela regnställ för riktigt busväder. Det är speciellt tacksamt att använda sig av ifall du t.ex. cykelpendlar till jobbet.

Anrika Tretorn är ett företag vi skrivit om åtskilliga gånger här på Gentlemannaguiden. Företaget är också känt för sina sneakers samt stilfulla stövlar och galoscher. Mer om fotbeklädnad i regnväder lite längre ner.

Oljerockar för regnväder

snygga Barbour jackor

I Storbritannien är man van med busväder. Därför är det heller ingen överraskning att det finns flera företag som har en lång historia med att ta fram ytterkläder för krävande väderförhållanden.

Det kanske mest kända bland dessa är Barbours vaxade oljerockar – en ytterrock som du får både regnskydd och värme i ett. Ett utmärkt alternativ både för höst- och vintervädret i Sverige.

huva Barbour snyggaste herrmode

Om du köper en ytterrock från Barbours Classic kollektion kan vi rekommendera denna avtagbara huva i vaxad bomull, eftersom de flesta modeller saknar huva.

Bästa herrskor för regnväder

gummistövlar chelsea boots

Att hålla fötterna torra är bland det viktigaste i regnväder. Det handlar inte endast om att du genom att bli våt om fötterna riskerar att bli sjuk. Det kan också vara rena mordet för dina läderskor att gå runt och bli genomvåt om fötterna.

Gummistövlar är såklart att rekommendera vid vandring eller cykling i dessa fall. I jobbet kan du sedan byta om till dina läderskor eller sneakers. Det finns dock även ett annat alternativ.

snygga galoscher för män på nätet

Galoscher i gummimaterial kan också användas om du vill ha något att dra över dina läderskor. Det är något att oavsett årstid i våra instabila väderförhållanden. Från det norska Swims hittar du riktigt stiliga galoscher som blivit en stor succé på marknaden efter att märket grundades år 2006.

Ännu då det gäller stövlar, så finns faktiskt riktigt snygga modeller från t.ex. nämnda Tretorn just nu. Här kan vi bland annat rekommendera den modell av gummistövlar som är utformade som en klassiska Chelsea Boots, men i helgummi (bilden överst). Det är en modell som du utan problem kan använda dig av i de flesta sammanhang om du vill behålla stilen i regnväder.

Accessoarer för regnväder

Om du har en snygg läderportfölj gör du det smart att även skaffa ett alternativ till regniga dagar. Som bekant är äkta läder inte helt förtjust i vatten.

snygga regnkläder för män ryggsäckar

Ovan syns en ryggsäck/Messenger bag från danska Rains. Den är tillverkad i ett lätt, vattenavvisande tyg med elegant matt utsida samt insida i kanvas. Den har ett vadderat innerfack, som passar en laptop eller surfplatta på upp till 13″. Du kan även bära den med handtag om du är uppklädd och önskar bära den som portfölj.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *