Västar för män – här hittar du de snyggaste modellerna 2023

snygga västar för män

Västar är ett av våra mest mångsidiga plagg och kan användas i många sammanhang. Det finns dock en del att tänka på när du köper en väst. Här tar vi fram snygga västar herr 2023 och ger dig tips för vad du bör tänka på.

Bland nyckelplaggen för män är västen en av de hetaste inom herrmode. Västen valdes till årets modejulklapp 2021 av flera olika orsaker. Lager-på-lager är en av de absolut största trenderna i vårt klimat. Men även i övrigt är det ett mångsidigt plagg som kan bäras på många olika sätt.

Du kan bära den utanför en tröja eller skjorta under hösten eller innanför ytterrocken för att ge extra värme till svala vinterdagar. Om så önskar kan den även bäras utanför kostymen för att ge en avslappnad elegans i äkta italiensk stil.

Var hittar man snygga västar för män?

Det finns några framstående svenska sajter som har ett bra utbud av herrvästar online. Care of Carl erbjuder ett stort utbud av exklusiva herrkläder online – däribland västar. Stenströms och Oscar Jacobson är även sajter som har ett bra utbud av skräddade vadderade västar online.

Snygga västar för män 2023

Det finns många olika modeller av västar på marknaden. Många är vadderade, men du hittar också tunnare modeller med vindskyddande egenskaper hos flera märken.

Vadderade tunna västar

En av de mest populära modellerna är vadderade västar i skräddad passform. När du köper denna typ av väst är färgen i nyckelposition. Välj gärna en neutral färg – precis som när du väljer ytterplagg.

Det kan också vara en bra idé att välja en väst med stiliga detaljer som en bröstficka. Det viktigaste av allt är ändå att denna typ av väst är tillräckligt tunn för att passa ihop med övrig klädsel du väljer att bära. Om västen är för tjock passar den helt enkelt inte ihop med chinos eller jeans med smal passform. Även till kostym är det viktigt att du väljer en kroppsnära modell.

Vindväst i lätt material

En annan typ av väst som blivit väldigt populär bland män under de senaste åren är den så kallade vindvästen. Denna har traditionellt sett haft ett stort användningsområde inom idrotten, som t.ex. löpning och skidåkning. Men även inom herrmodet i övrigt finns numera många snygga modeller av vindvästar.

Denna typ av väst är också väldigt användbar för dig som vill klä dig mer avslappnat, men ändå stiligt. För en dag på stan är mjuka byxor tillsammans med en tröja och vindväst oerhört stiligt.

Vadderade tjocka västar

En tredje kategori av västar är tjocka vadderade västar. Denna kan med fördel användas till en mer ledig stil. Fördelen är naturligtvis att den är betydligt varmare än övriga modeller.

Stickade västar

Stickade västar är ett utpräglat inneplagg som oftast används inomhus vintertid för extra värme. Bland annat Oscar Jacobson har tagit fram många snygga stickade västar i sin höst- och vinterkollektion 2023 Vi kan också se att många nu även satsar på mer exklusiva material som kashmir i sina stickade västar.

Kostymvästar

Kostymvästar har alltid varit i en central roll inom det skräddade herrmodet. Det finns otaliga stilikoner som burit kostymvästen som den är och gjort det till sin signaturstil.

Hur man klär sig snyggt i väst

Det viktigaste att tänka på när du köper en väst är användningsändamålet. Om du vill klä dig stiligt är en tjock vadderad väst inget du bör satsa på. Den skall istället ha en kroppsnära passform och gärna detaljer som bröstficka.

Denna typ av väst ger också helt andra möjligheter att använda den under en ytterrock för extra värme under vinterhalvåret. Oavsett vilken modell du väljer ställer det höga krav på rätt passform. Västen skall sitta tätt på kroppen för att komma till sin rätt.

Som du sett längre upp i artikeln finns det oerhört många sätt att klä sig med väst. Du kan bära både jeans och chinos tillsammans med stickad tröja eller bomullströja. Även skjorta är stiligt under hösten.

Du kan även bära sneakers, kängor eller loafers med väst. Det är inte utan orsak vi utnämner västen till ett av de mest mångsidiga måste-plaggen i herrgarderoben hösten och vintern 2023!

Läs mer: Snygga höstjackor

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *