Snygga sneakers för män – alla modellerna för 2023

snygga sneakers herr 2022

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer.

Sneakers är en av de skomodeller som blivit absolut populärast bland både män och kvinnor. Det är en mångsidig skomodell som passar många stilar – speciellt under sommarhalvåret. Här tar vi tar vi fram det du behöver veta inom kategorin snygga sneakers herr.

Tips: Missa inte våra andra artiklar om snygga herrskor och snygga loafers!

Var köper man snygga sneakers för män?

snygga sneakers herr

Bland butikerna som är bäst på snygga sneakers herr finns framförallt en herrmodebutik som vi kan rekommendera: Care of Carl. De har en avdelning för handgjorda skor där du även hittar sneakers.

Hos Care of Carl hittar du också toppmärken inom sneakers av hög kvalitet, som Axel Arigato, Common Projects och Buttero, och sneakers från lyxmärken som Lanvin och Brunello Cucinelli.

En annan nätbutik där du hittar ett bra utbud av sneakers är Miinto, som även de säljer Common Projects och Axel Arigato.

Vilka sneakers ska man köpa?

Vilka sneakers ska man köpa  2023

Numera ser vi att sneakers även blivit en uppskattad skomodell till allt från fritidsklädsel till kostym. Det är dock inte alla modeller av sneakers som bör bäras till uppklädda stilar som kostym eller chinos. Vilka sneakers man skall köpa 2023 handlar till stor del på i vilka sammanhang du skall använda dem och till vilken stil.

En generell regel är att ju mer uppklädd du är, desto mer minimalistisk och stilren bör sneakers vara.

Vilken färg på sneakers ska man välja?

Vilken färg på sneakers 2023

Helvita sneakers är våra absoluta favoriter när det gäller sneakers till kostym, men andra färger kan passa beroende på hur du klär dig. Det viktigaste är att du har en känsla för att matcha färger om du väljer färgrika sneakers. Jordiga färger som brunt eller beige är definitivt att rekommendera om du inte väljer en helvit färg.

Även olika nyanser av grönt är en het modefärg på sneakers.

Snygga sneakers för män 2023

snygga sneakers herr 2022

Som ni kan se nedan har vi valt i huvudsak minimalistiska modeller vi valt bland våra favoriter. Att välja rätt sneakers handlar även om att ha en känsla för proportioner. Därför bör du se till att även sulan varken är för tunn eller för tjock om du vill klä dig stiligt.

Sweyd – mjuka handtillverkade sneakers som andas

Om du letar sneakers av hög kvalitet som andas kan de från svenska märket Sweyd rekommenderas. Skorna är handtillverkade i Italien och har foder samt bindsula i kalvskinn som ger god fuktabsorption. Modellen ovan i mocka finns i flera läckra jordiga färger, som grönt och den rostfärgade nyans som syns ovan.

Common Projects – Bästa premiumsneakers herr

bästa märken för sneakers

Common Projects tillverkar minimalistiska och avskalade sneakers av bästa möjliga kvalitet. Deras skapelser har ofta beskrivits som sneakervärldens svar på Apple. En av deras mest populära modeller pryds med artikelnummer på hälen, något som är bekant sedan tidigare bland lyxplagg. Detta är en statuspryl bland alla som älskar sneakers!

Zalando Lounge – Bästa billiga sneakers herr

Bästa billiga sneakers herr

Istället för att gå ner i kvalitet är det bästa tipset för att köpa billiga sneakers att kolla bland outletbutikerna online. Shoppingklubbar som Zalando Lounge och outletsiter som Bootzlet har ofta 30-50% rabatt på klassiska märken som Gant, Ralph Lauren, Lacoste mfl året runt. Då får du mycket sko för lite pengar.

Sneaky Steve – Bästa sneakers till kostym

Då det gäller sneakers till kostym bör fokus vara på stilrena och minimalistiska sneakers. Vita sneakers är definitivt att rekommendera till kostym. Det är också viktigt att sulorna varken är för tjocka eller för tunna. Detta är ofta en svår balansgång.

Sneakers till kostym bör heller inte ha stora logon som pryder sidorna.

Det finns ändå flertalet märken på marknaden med sneakers som passar till kostym. Sneaky Steve och Human Scales är två märken som erbjuder både stiliga och prisvärda vita sneakers med exakt den rätta designen till stilren klädsel.

Det som vi speciellt gillar med sneakers från Sneaky Steve är att de har tunna lädersneakers som ger en bra känsla och en avskalad design – likt modellen ovan. De har också en sofistikerad snörning som löper genom råa hål.

Axel Arigato – Bästa allround sneakers för män

snygga sneakers herr kvalitet

Axel Arigato grundades 2013 och har blivit en internationell succé tack vare sina handgjorda sneakers i avskalad och minimalistisk design. Detta är väldigt bekväma sneakers med vadderad sula och upphöjd hålfot för maximal komfort.

Sneakers från Axel Arigato finns också de i många olika färger och i läder samt mocka.

Buttero – Snygga kvalitetssneakers i mocka för män

snygga sneakers mocka herr

Sneakers från italienska Buttero beskrivs ofta som ett italienskt vin. Det vegetabiliskt garvade lädret som hämtas från lokala garverier i Toscana i Italien blir bara bättre med åren. För dig som vill ha sneakers av bra kvalitet är definitivt sneakers från Buttero att rekommendera.

Också designen är utmärkt på dessa sneakers. De har en avskalad design och kommer i helt underbara jordiga färger. Vi kan speciellt rekommendera någon av modellerna i mocka från Buttero.

Veja – Bästa retrosneakers

snygga retro sneakers herr

Sneakers i retrostil har även de en trogen grupp av användare. Inom skatingkretsar har alltid denna modell av sneakers varit populär, men även till vardagen ser vi att allt fler väljer sneakers i retrostil numer. Vi rekommenderar dock inte att du använder denna modell av sneakers till en städad klädsel.

Om du vill ha snygga retrosneakers rekommenderar vi speciellt de från Veja. Sneakers från Veja är tillverkade i miljövänliga och innovativa material. Ett märke framför alla andra om du bryr dig om miljöfrågor och etiskt producerade kläder och accessoarer!

Vanliga frågor – Snygga sneakers

Sneakers – vad är det?

Sneakers är beskrivning på en sportig typ av sko som främst är avsedd för att användas som vardagssko, snarare än som för idrottsaktiviteter. Numera används sneakers i många olika sammanhang, även till mer städad klädsel som kostym.

Vilka sneakers ska man ha 2023?

Ett par stilrena och avskalade sneakers i läder är mångsidiga och kan användas i många sammanhang. Ett par vita sneakers är att rekommendera, men även sneakers i jordiga färger som brunt och beige är att rekommendera 2023.

Vilken färg på sneakers ska man satsa på 2023?

Vita sneakers är alltid ett säkert kort då det gäller sneakers. Bland övriga färger att satsa på för sneakers 2023 hör jordiga färger. Beige, brunt och olika olivgröna nyanser är trendfärger för sneakers i år.

Vilka är bästa sneakers till kostym?

Välj helst vita lädersneakers i avskalad och minimalistisk design till kostym. Undvik stora logotyper och färgrika sneakers när du bär kostym.

Var hittar man sneakers som andas?

Ofta är detta en kvalitetsfråga. Om du väljer sneakers i de högre prisklasserna får du oftast sneakers med genomtänkt design, där man även tänkt på hur skorna andas.

Hur ska sneakers sitta?

Om du väljer sneakers i äkta läder skall de sitta tätt på foten. Sneakers i läder töjer ofta ut sig vid användning och kan bli för lösa om du väljer för stora modeller.

Hur får man sneakers vita igen?

Numera finns det bra produkter för rengöring av vita sneakers på marknaden. Använd rengöringsdukar för sneakers regelbundet för att undvika att vita sneakers får missfärgningar. Speciellt om du använder vita sneakers i läder kräver de regelbunden skötsel för att hållas fräscha och vita.

Vilka är bästa sneakers utan snörning?

Human Scales har en av de absolut snyggaste sneakers utan snörning på marknaden. Vans har också sneakers i tyg utan snörning som är väldigt populära på marknaden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *