Årets modejulklapp 2021 är västen

årets modejulklapp 2021 västen

Inför varje jul avslöjar Svensk Handel Stil i samarbete med Swedish Fashion Council årets modejulklapp. När det gäller årets modejulklapp 2021 fanns många alternativ att välja bland – något som vi också konstaterat tidigare. Det blev västen som blev årets modejulklapp, ett utmärkt val av många olika orsaker.

Vi har i många sammanhang nämnt västen som ett av de snyggaste plaggen för män och det ultimata plagget för dig som vill utöka din garderob med mer användbara och mångsidiga plagg. Att västen nu uppmärksammats som årets modejulklapp 2021 är ytterligare ett bevis för plagget förträfflighet.

Motivering årets modejulklapp 2021

Det är redan den 14:e gången som Svensk Handel Stil och Swedish Fashion Council utser årets modejulklapp. I motiveringen till valet av årets modejulklapp 2021 har man fäst uppmärksamhet till de rådande omständigheterna i vårt arbetsklimat.

Under 2021 har samhället öppnats upp gradvis. Det är fortfarande många som jobbar hemma, men allt fler har börjat återvända till fysiska arbetsplatser. Modebranschen påverkas av vår samtid och händelser i vårt samhälle. Som vi nämnt i många sammanhang har det varit ett större fokus på bekvämlighet under pandemin – något som också syntes i valet av årets modejulklapp 2020.

Årets modejulklapp 2021 är ett mångsidigt plagg

västa herr online
På exklusiva herrmodesajten Care of Carl finns ett stort utbud av kvalitetsvästar.

Årets modejulklapp är ett av de mest mångsidiga plaggen i herrgarderoben och kan ta mängder av uttryck. Den kan bäras både av män och kvinnor i alla åldrar samt både utomhus och inomhus. Den kan även användas i både kontorsmiljö samt hemma.

Västen är med andra ord ett plagg som symboliserar funktionalitet och bekvämlighet. Den används i allt från löpspåret till promenader och kontoret.

– Västen ses som ett självklart plagg i garderoben under 2021 – det är en av de trender som medlemsföretagen identifierar som starkast i år, säger Charlotte Nordén, ordförande i Svensk Handel Stil.

Västen som modeplagg

Västen är ett plagg som även är ett hållbart plagg. Något som är speciellt aktuellt när modeindustrins klimatpåverkan är ett ämne som står högt på agendan och intresset för en mer hållbar konsumtion växer.

Andrahandsmarknaden ökar och flera väljer att fundera en extra gång innan de handlar. Västen har gjort flera genomslag under 1900-talet. Den stickade västen kunde ses redan under 1940- och 50-talet och under 70-talet fanns västen i olika kulörer, gärna med olikfärgade mönster, exempelvis rutor. Plagget gjorde även ett nedslag under 90-talet, och nu har den återigen tagits in som ett nyckelplagg. Västen går att sticka själv och köpas som ny, upcyclad eller second-hand.

Det som vi också kunnat märka inom herrmodet är att den vadderade västen blivit väldigt populär. Den går att använda under jackan under kalla vinterdagar och utanför tröjan under höst och vår. Det är svårt att hitta ett mer mångsidigt plagg för män!

– De normer som länge präglat hur vi konsumerar men även hur vi klär oss börjar suddas ut. Mode idag är könsöverskridande och behöver hålla över tid. Västens olika utföranden erbjuder ett plagg för alla generationer, kroppar och plånböcker, säger Jennie Rosén, vd på Swedish Fashion Council.

Alla vinnare av årets modejulklapp genom åren:

ÅrProdukt
2008Pyjamasen
2009Halsduken
2010Den nya herrskjortan
2011Tröjan
2012Galoscher
2013Lättviktsjackan
2014Hatten
2015Ponchon
2016Bomberjackan
2017Fuskpälsen
2018Sneakern 
2019Loungewear
2020Hoodien
2021Västen
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *