Årets modejulklapp 2020 är hoodien

årets modejulklapp 2020 hoodie

Det är hoodien som är årets modejulklapp 2020. Precis som vi förutspådde tidigare kom pandemin starkt att prägla valet av årets modejulklapp. I en tid där vi allt fler aktiviteter sker inom hemmets fyra väggar är bekvämlighet och funktionalitet ledorden inom mode år 2020.

Detta är det trettonde året som Svensk Handel Stil i samarbete med Swedish Fashion Council utser årets modejulklapp. Ifjol var det Loungewear som var årets modejulklapp och i år går vi i samma spår. Stanna-hemma-mode och funktionalitet är årets stora modetrender och lär så förbli ett tag framöver.

Årets modejulklapp 2020 – Hoodien

Hoodie från kapselkollektionen BOSS X AJBXNG som lanserades tidigare i år.

En del har permitterats från sina jobb och många andra har uppmanats att arbeta hemifrån. Vi lever på flera sätt en ny vardag, där sammankomster och möten sker digitalt och festerna är inställda. Att vistas utomhus och i hemmet har blivit den nya sociala arenan. Det gör hoodien mer användbar är någonsin. 

Modebilden har alltså förändrats i takt med att pandemin påverkat våra liv. I tider där festerna är färre och möten sker digitalt eller ute i naturen blir bekvämlighet och funktionalitet allt viktigare. Därför är årets modejulklapp 2020 hoodien – även känd som luvtröjan.

– Vi tycker att hoodien är det självklara mjuka paketet under granen detta pandemiår. Det är ett bekvämt plagg som dessutom många gånger har en hög modegrad. Utbudet i såväl sport- som modehandeln är stort och alla kan hitta sin favorit, säger Maria Sandow, kanslichef på Svensk Handel Stil.

Kort om hoodien

Hoodien producerades först av märket Champion på 30-talet för arbetare i fryslager i New York. Idag finns plagget hos nästan alla varumärken, i en mängd olika prisklasser. 

– Hoodien samspelar med flera av de mest aktuella trenderna och klädkoderna. Plagget passar lika bra hemma som på gatan, i skogen eller på träningen. Dessutom är hoodien ett inkluderande plagg som används av de flesta, det spelar ingen roll vem du är eller varifrån du kommer, säger Sofia Li Molin, Creative Director på Swedish Fashion Council. 

Snygga hoodies på nätet

snygga hoodies på nätet

För den som söker snygga hoodies på nätet kan bland annat sajten Care of Carl rekommenderas. Här hittar du ett stort utbud av hoodies från kvalitetsmärken som nämnda BOSS, Ralph Lauren och Sunspel – bara för att nämna några.

En praktiskt detalj att tänka på när du väljer hoodies är dragkedjan framtill. Speciellt vintertid är det enkelt att reglera värmen genom att öppna och stänga denna när du jobbar hemma.

lyxig hoodie I kashmir

När vi ser tillbaka på modeåret 2020, så är det också klart att exklusiva kashmirplagg blivit alltmer populära. Även det lyxiga alpackaullet är ett material som blivit alltmer vanligt i allt från ytterplagg till tröjor.

Här är en stickad hoodie från det anrika franska varumärket Lanvin, som är tillverkad i en mjuk blandning av alpacka, kashmir och silke.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *