Loungewear: Fem märken för en klassisk morgon

bekväma kläder för hemmabruk sommaren 2020

Vad är loungewear? Egentligen kan allt från pyjamas och morgonrockar till mjuka mysdräkter och tofflor räknas in till begreppet loungewear. Allt som är bekvämt och avslappnat kan räknas in hit, något som gör att dessa främst är syftade för hemmabruk.

Inom det klassiska herrmodet har man ibland också syftat på plagg som rökrockar när man pratat om loungewear, men framförallt är det pyjamas och morgonrockar som varit klassiska herrplagg inom kategorin.

Cary Grant och Audrey Hepburn i Loungewear I filmen Charade från 1963.
Här syns James Stewart tillsammans med Grace Kelly i Hitchcock-klassikern Rear Window från 1954.

Hur ser det då ut bland inom herrmodet gällande klassisk loungewear i dagsläget? Faktiskt bättre än på mycket länge. Det finns en del märken som har ett riktigt bra utbud av pyjamas, morgonrockar och bekväma mysdräkter i sitt utbud. Bekväma tofflor samt sockor är också en kategori som man inte bör glömma när man pratar om loungewear.

Här är några av marknadens främsta loungwear-experter:

Derek Rose

Derek Rose är ett brittiskt märke som funnits med ända sedan 1926 och som idag tillverkar marknadens mest stilfulla plagg inom loungewear för män. Här finns pyjamas, badrockar, tofflor och mysdräkter i alla varianter – dessutom med en touch av klassiskt herrmode.

Zimmerli

Ett av världens mest klassiska märken inom loungewear är schweiziska Zimmerli som grundades redan 1871. Idag är märket känt för sina lyxiga underkläder och pyjamas som är tillverkade från de bästa tygerna.

Kingsman x Turnbull & Asser

Här har vi en pyjamas som det exklusiva herrmärket Kingsman tagit fram i samarbete med anrika brittiska Turnbull & Asser.

Cleverly Laundry

Loungewear-specialisten Cleverly Laundry har specialiserat sig på medvetna materialval och producerar samtliga plagg i exklusiv bomull – dessutom 100% vegansk. De plagg som finns i utbudet har en retrokänsla och för tankarna tillbaka till 1940- och 1950-talets glada dagar inom herrmodet. Det syns både i skärningen och färgerna på plaggen.

Desmond & Dempsey

Desmond & Dempsey är ett relativt nytt märke som grundades 2014. Den loungewear som finns i utbudet kännetecknas av deras goda kvalitet andningsförmåga. Här har vi kläder som kan tvättas ofta utan att det påverkar prestandan hos plaggen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *