10 bästa butikerna för herrkläder online 2023

Det har blivit dags att uppdatera våra garderober inför sommaren. De flesta vår- och sommarkollektioner har nu lanserats hos webbshopparna och det finns därför ett stort utbud av snygga plagg gällande herrmode på nätet just nu. Här har vi tagit fram de bästa modebutikerna för herrkläder online.

Det finns mängder av webbutiker med kläder på nätet. Här tar vi de webbsajter som har bästa herrkläder online, oavsett vilka typer av kläder du söker.

Care of Carl: Bäst butiken för herrkläder online

En av våra favoriter är Care of Carl som har skilda avdelningar med allt från italienskt till brittiskt herrmode i sitt utbud. Här märks ett speciellt fokus på klassiskt herrmode med många anrika märken från många olika produktkategorier.

Care of Carl har också lanserat flera nya kategorier under de senaste åren. En av de senaste avdelningar att lanseras var Luxury Brands, där några av världens lyxigaste märken finns samlade. Du hittar också populära avdelningar som Best of British med brittiskt herrmode, samt Italienska avdelningen med italienskt herrmode. Om du är intresserad av kvalitetsskor bör du definitivt hålla koll på avdelningen Handgjorda skor.

Läs vår recension av Care of Carl

Fördelar:

 • Sveriges bästa utbud av klassiskt herrmode
 • Kvalitetskläder från världens främsta märken
 • Snygg sida som är lätt att navigera på

Nackdelar:

 • På vissa exklusiva märken är utbudet tunt

John Henric: Prisvärt och stora på accessoarer

Om du gillar klassiskt herrmode kan vi också rekommendera John Henric. Det som speciellt imponerar med denna sida är priserna och det stora utbudet av klassiska accessoarer som slipsar, scarves och bandanas. Även plastronger hittar du här, något som är rätt sällsynt på herrmodesajter online numera.

Det som gör att John Henric kan erbjuda så låga priser är att man tagit bort alla mellanhänder och är ett renodlat producent till konsument-företag. Stil- och kvalitetsmässigt håller kläderna också hög standard. Du hittar många alternativ av bland annat okonstruerade samt linneplagg för sommaren.

Till skillnad från många traditionella modeföretag samarbetar John Henric med små familjeägda tillverkare. Det gör att de även kan reagera på säsongs- och modeförändringar mycket snabbt och skapa nya kollektioner varje månad i stället för traditionellt två eller fyra gånger om året.

Fördelar:

 • Stort utbud av klassiska accessoarer
 • Bra priser
 • Snabbt ute med nya kollektioner

Nackdelar:

 • Bara egendesignade produkter – inga andra varumärken

Oscar Jacobson: Stiliga herrkläder av bra kvalitet

En sajt för herrkläder online som seglat fram som en av våra absoluta favoriter är Oscar Jacobson. Det har aldrig varit någon hemlighet att kläderna från märket håller en väldigt hög kvalitet. Men det märks även att de jobbat hårt för att ta fram många nya kollektioner av snygga herrplagg det senaste året.

Hit hör mängder av modeller bland overshirts, även kallat skjortjackor på deras sida. Bland kostymer har du alltid hittat många snygga modeller hos Oscar Jacobson och det är inget som ändrat.

En av fördelarna med att vända sig direkt till ett märke snarare än en bredare herrmodesajt som Care of Carl är att du oftast har ett större utbud av storlekar. Hos Oscar Jacobson hittar du också Second Hand-avdelning där du kan fynda bland udda storlekar på tidigare kollektioner.

Fördelar:

 • Många stiliga herrplagg av hög kvalitet
 • Bra utbud av kostymer, overshirts och smokingar
 • Bra guider för hur du klär dig stiligt

Nackdelar:

 • Inom vissa kategorier är utbudet smalt

Farfetch: Stort utbud av märkeskläder för män

En annan sida med exklusiva herrplagg är internationella jätten Farfetch. Du hittar också en svensk sida som håller bra kvalitet – något som är långtifrån en självklarhet när det gäller internationella modesajter.

Till skillnad från ovan nämnda Care of Carl är det ett större fokus på de senaste trenderna hos Farfetch. Det som speciellt imponerar med Farfetch är det enorma antalet kategorier och märken. Oavsett om det handlar om kostymer, skor eller klockor finns det ett stort utbud av snygga märkesplagg.

För den som söker efter plagg med klassiska detaljer som dubbbelknäppta kavajer och rockar är Farfetch det bästa alternativet. Du kan även hitta klockvärldens mest eftertraktade klockmodeller Patek Philippe Nautilus hos sajten i deras Pre-owned avdelning. Hos Farfetch hittar du också många olika modeller av Rolex. Farfetch är defintivt en av de bästa sajterna för herrkläder online!

Fördelar:

 • Stort antal kategorier och märken
 • Världens lyxigaste märken
 • De senaste trenderna finns alltid väl framme

Nackdelar:

 • Vi saknar en svensk modeguide på sajten

Mr Porter: Störst i världen på herrmode

Den sajt som internationellt sett är störst inom exklusivt herrmode är Mr Porter som ofta är först med att erbjuda plagg från unika samarbeten som Orlebar Browns James Bond-kollektion och IWC Schaffhausen x Orlebar Brown.

Här hittar du också märket Kingsman som är en samarbetskollektion för filmen Kingsman.

Det som speciellt imponerar med Mr Porter är deras enorma utbud av exklusiva märken. Kiton och Brioni är två av världens mest exklusiva märken för män och finns båda representerade hos Mr Porter. Det är bara några exempel. Här finns i princip alla de lyxmärken du behöver känna till inom herrmodet.

Glöm heller inte att kolla in avdelningen ”Luxury Watches” när du är inne hos Mr Porter. Där finns också bra guider för inköp av lyxklockor.

Fördelar:

 • Enormt utbud av lyxmärken
 • Snygg och stilren sida
 • Bra guider och läsvärda artiklar

Nackdelar:

 • Ingen skild svensk sida

Eton: Specialisten inom skjortor och accessoarer

Ett märke som ligger i framkant gällande skjortor är Eton som år efter år visar sin kreativa förmåga gällande tyger. Här finns också en stor mängd snygga accessoarer, som slipsar och halsdukar.

Ett fantastiskt plats för alla som söker accessoarer av högsta kvalitet. Under de senaste åren har Eton också tagit fram många nya plagg som särskiljer sig från det ordinära utbudet. Vindvästar och överskjortor i exklusiva material, samt så kallade Terry pikétröjor är bara några exempel.

Eton är även en av de främsta då det gäller att ta fram snygga skjortor i nya material och annorlunda och kreativa mönster.

Fördelar:

 • Snygg sajt som är enkel att navigera på
 • Bra produktbilder och råd som gör köpbeslutet enklare
 • Bra guider för klädvård

Nackdelar:

 • Uppdelning i kategorier kunde göras klarare

Uret: Svensk sajt för lyxklockor

Vi avslutar med en kategori som egentligen hör under accessoarer. Om du är en klockfantast finns det en svensk sajt framför alla andra. Uret har en imponerande samling av världens mest exklusiva klockmärken i sitt utbud och här hittar du allt från Rolex till Omega. Söker du ännu mer speciella märken som Hublot och Audemars Piguet? Inga problem. Här finns alla de mest eftertraktade bland klockmärken i världen.

Ta också en titt på utbudet av TAG Heuer samt deras modell Monaco. Även olika fabriksnya modeller av Omegas Seamaster och Speedmaster är det värt att hålla koll på.

Fördelar:

 • Imponerande utbud av lyxklockor
 • Bra sorteringsfunktioner som gör det enkelt att hitta modeller
 • Finns även avdelning för begagnade klockor

Nackdelar:

 • Vi saknar guider för köp av klocka

Zalando Lounge: Shoppingclub för kläder online

Shoppingklubbar har blivit allt populärare på nätet de senaste åren. Det är något som kan liknas vid en outlet för kläder med exklusiva erbjudanden på olika märken. En av de absolut största inom detta område är Zalando Lounge som erbjuder fler än 2500 varumärken på sin plattform. Här kan du spara upp till 75% varje dag genom unika erbjudanden.

Fördelar:

 • Riktigt bra priser
 • Bra sortiment av märkeskläder

Nackdelar:

 • Tidskrävande – det gäller att hålla koll när nya kollektioner kommer in, för det går åt snabbt

Miinto: Nätverk av fristående modebutiker

Miinto är en samlingsplats för över 900 fristående modebutiker online. Det gör att du hittar ett enormt utbud av exklusiva herrkläder på sajten. Enligt Miinto själva är målet att utnyttja de resurser som redan finns, istället för att få varumärken att producera ännu mer för att besvara efterfrågan. Det skall skapa en mer miljövänlig modebransch genom att minska överproduktionen och samtidigt hjälpa de fristående modebutikerna.

Fördelar:

 • Brett sortiment med en hel del ovanliga märken
 • Rabatter på finare märkeskläder som annars kan vara svåra att hitta

Nackdelar:

 • Kan vara svårt med storlekarna

Vanliga frågor om att handla herrkläder online

Var hittar man bästa stilrena herrkläder online?

Då det gäller stilrena herrkläder av hög kvalitet är Care of Carl klar etta i Sverige. Här hittar du ett stort urval av kvalitetskläder från världens främsta herrmodemärken.

Var hittar man exklusiva herrkläder med bra kvalitet?

I Sverige är det nämnda Care of Carl som är störst inom premiumsegmentet. Internationellt är Mr Porter och Farfetch bland de främsta gällande herrmode på nätet.

Var hittar man herrkläder online billigt?

Störst och bäst bland de sajter som säljer billiga herrkläder online är Asos. Där finns ett imponerande utbud av märken och stilar inom många olika kategorier. Här hittar du ofta också nedsatta priser på deras herrkläder.

Var hittar man bästa herrkläder online?

Detta är en smaksak och är beroende på vilka typer av kläder du söker. Ifall du letar efter klassiskt herrmode har Care of Carl, Farfetch och Mr Porter bäst utbud bland herrkläder online.

När är det rea på herrkläder?

Rea på herrkläder online infaller i allmänhet två gånger per år. De flesta kör en längre mellandagsrea i slutet av december och i januari. Under sommaren (vanligen juli) infaller också den stora sommarrean för herrmode på nätet.

Var hittar man herrkläder med snabb leverans?

Om du vill ha snabbast möjliga leverans på herrkläder i Sverige kan vi rekommendera svenska herrmodesajter. På t.ex. Care of Carl har du kläderna hemlevererade inom 1-3 arbetsdagar från beställning, beroende på var du bor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *