8 nya färgtrender för kök 2021

trendfärger kök 2021

Det är alltid intressant att ta sig en titt på färgtrender för ett nytt år. Som vi kunnat lära från tidigare år har färgtrender en tendens att överlappa varandra oavsett om det gäller mode eller inredning. Här tar vi en närmare titt på nya färgtrender för kök 2021.

Det är den skandinaviska köksleverantören Epoq som nu uppdaterat sin Trend-serie med åtta nya färger. Färgutbudet uppdateras varje år för att säkerställa en modern palett som känns rätt i tiden. Årets färger har varma, neutrala toner som enkelt kan kombineras med andra färger och material. Jordiga färger har varit heta även inom modebranschen i flera år – en trend som förstärks när vi nu tar steget in i 2021.

kökstrender

Åtta nya färgtrender för kök 2021

Epoq Trend är köksleverantörens modernaste och mest samtida serie. Den har ett minimalistiskt uttryck med matta ytor och en färgskala med 26 nyanser som sträcker sig från beigt och brunt via gröna, blå, röda och gula toner till olika nyanser av grått, svart och vitt. Serien erbjuder stora möjligheter att uttrycka sin personliga stil genom både färgval och tillbehör.

Inför 2021 har Epoqs designteam landat i en färgpalett som erbjuder bredd till seriens befintliga färgscheman. De åtta nya färgerna är tänkta att komplettera de moderna nordiska hemmen, säger Ingvill Greve Hermansen, senior inredningsdesigner hos Epoq:

– En viktig trend som inte kommer att försvinna i första taget är nya basfärger i varmare toner. Vitt är inte längre basen i alla nordiska hem – utan fler och fler vågar faktiskt börja använda mer färg. Varma färger som greige och sand är trygga grundfärger som håller under lång tid. Vill man ha en varmare färgskala i sitt hem så är det viktigt att även köksfronterna hänger med. Då det blir enkelt att skapa en enhetlig palett.

Även djärvare nyanser

Bland de nya färgerna finns också djärvare nyanser som ger köket mer karaktär och utmanar idén om vilka kulörer som passar in i det nordiska hemmet. Det är också möjligt att kombinera färger för ett helt unikt uttryck, där olika färger på köksfronterna ger rummet en alldeles särskild harmoni.

– Har du förmånen att inreda ett stort och rymligt kök, men vill undvika att det känns alltför massivt, kan du använda olika färger på fronterna på bakvägg och köksö. Det kommer att bryta av kompositionen och påverka balansen i rummet. Drömmer du om en öppen lösning och en luftigare look, men fortfarande behöver gott om förvaring, är det bra att välja en ljusare nyans på överskåpen. Det kommer skapa illusionen av ett öppnare rum, avslutar Greve Hermansen.

kök
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *