A. Lange & Söhne på Watches and Wonders 2022

a lange & söhne nya klockor 2022

A. Lange & Söhne presenterade fyra nya klockor på årets Watches and Wonders-mässa i Genève. RICHARD LANGE MINUTE REPEATER är en hyllning till klassisk precisionsklocktillverkning. Den tredje modellen i ODYSSEUS-serien är den första Lange-klockan med ett hölje och armband i titan. Och GRAND LANGE 1, som finns i vit- eller roséguld med grå urtavla, visar hur en designklassiker kan utvecklas försiktigt samtidigt som den blir ännu mer elegant.

Alla dessa nyheter kan verka olika vid en första anblick, men de har en sak gemensamt: de ligger alla i linje med den sachsiska klocktillverkarens ambition att gång på gång skapa nya, inspirerande mästerverk av klockkonstverk.

Om A. Lange & Söhne

a lange & söhne nya klockor 2022

Dresdens urmakare Ferdinand Adolph Lange lade grundstenen för Sachsens precisionsurtillverkningsindustri när han etablerade sin fabrik 1845. Hans dyrbara fickur är fortfarande mycket eftertraktade bland samlare över hela världen.

Företaget exproprierades efter andra världskriget och namnet A. Lange & Söhne försvann nästan helt. Men 1990 vågade Walter Lange, Ferdinand Adolph Langes barnbarnsbarn, börja om på nytt. I dag tillverkar Lange endast några tusen armbandsur, huvudsakligen i guld eller platina, per år. De är uteslutande utrustade med egenutvecklade urverk som är överdådigt dekorerade och monteras två gånger för hand.

grand lange 1 a lange & söhne

Med 69 tillverkade kalibrar som utvecklats sedan 1990 har A. Lange & Söhne säkrat en topposition bland världens finaste klockmärken. Till dess största framgångar hör varumärkets ikoner som LANGE 1, det första regelbundet producerade armbandsuret med ett överdimensionerat datum, och ZEITWERK, med sina exakt hoppande siffror.

grand lange 1

Extraordinära komplikationer som ZEITWERK MINUTE REPEATER, TRIPLE SPLIT och den hittills mest komplicerade modellen, GRAND COMPLICATION, som lanserades 2013 i en begränsad upplaga på sex exemplar, representerar vad manufakturen alltid strävar efter: att driva den traditionella klockkonsten till ständigt nya höjder.

RICHARD LANGE MINUTE REPEATER – en hyllning till klassisk precisionsklocktillverkning

RICHARD LANGE MINUTE REPEATER

Traditionen med historiska fickur är en viktig referenspunkt för A. Lange & Söhne och återspeglas i många detaljer i dagens tillverkningskalibrar, ibland till och med i klockans övergripande koncept. Och detta är fallet med RICHARD LANGE MINUTE REPEATER, en begränsad upplaga på 50 exemplar, som bygger på de klassiska konstruktionsprinciperna för precisionsklocktillverkning.

a lange & söhne Richard lange minute repeater

Strävan efter historisk autenticitet kommer till uttryck i konstruktionen av den melodiösa och sofistikerade slagmekanismen samt emaljskivan med sina blåslagna stålvisare och smala romerska siffror, som tillverkas internt. Till de moderna utvecklingar hör det patenterade hammarblocket och funktionen för att eliminera paus som förhindrar den vanliga pausen mellan tim- och minutslagen under de första 14 minuterna av en timme.

Detta återspeglar också Langes ambition att aldrig stå stilla och driva klockkonsten framåt. Klockan är begränsad till 50 exemplar och vattenbeständig upp till 2 bar (20 meter).

ODYSSEUS – sportig elegans i titan

a lange & söhne odysseus

Hos A. Lange & Söhne representerar namnet ODYSSEUS också sammanslagningen av kompromisslös kvalitet med högsta funktionalitet. Med ett hölje av lätt, robust titan som är vattenbeständigt upp till 12 bar (120 meter) och ett matchande armband som garanterar högsta komfort även vid sport, lever den tredje medlemmen i ODYSSEUS-klockfamiljen upp till detta påstående.

odysseus a lange & söhne

Den sportigt-eleganta karaktären hos klockan, som är en begränsad upplaga på 250 exemplar, kompletteras av det robusta, perfekt handgjord automatisk kaliber L155.1, som utvecklades exklusivt för denna modellserie och lanserades 2019.

a lange & söhne nya klockor 2022

Balanshjulet säkerställer absolut precision genom att oscillera med 28 800 halvsvängningar per timme (4 hertz) under balanshjulets brygga som pryds av ett handgraverat vågmönster.

GRAND LANGE 1 – vidareutveckling av en designklassiker

a lange & söhne grand lange 1 2022

Den nya GRAND LANGE 1 återspeglar perfekt ambitionen att vidareutveckla en klockfamilj som har varit varumärkets ansikte utåt i mer än 25 år och som har satt nya standarder inom precisionsklocktillverkning.

Utmaningen ligger i att göra klockans proportioner ännu mer eleganta men samtidigt behålla dess höga grad av igenkännbarhet. Den nya modellens höjd har minskats till 8,2 millimeter, vilket ger klockan en ännu bättre passform på handleden. Detta gör GRAND LANGE 1 till den idealiska kostymklockan som kombinerar förnämlig understatement med spännande design till en organisk enhet.

Världens mest eftertraktade klockor

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *