Acqua di Parma samarbetar med Aurora

Det kanske känns som att italienska Aqua di Parma fått oskäligt mycket utrymme här på Gentlemannaguiden de senaste veckorna. Då skall man dock komma ihåg att det anrika parfymmärket i år firar sitt 100-års jubileum och det är något som man gärna uppmärksammar lite extra.

Jubileumsåret till ära har Acqua di Parma även lanserat en ny produkt för att hylla en annan italiensk tradition, nämligen skrivkonsten. Parfymhuset samarbetar med en annat anrikt italienskt märke Aurora med en kollektion av pennor som reflekterar Acqua di Parmas värden i dess produktion, material och design. I ett tidevarv när handskrivandets ädla konst håller på att gå ur modet försöker man återskapa denna traditionella kommunikationsform.

Acqua di Parma grundades alltså 1916, bara tre år innan grundandet av Aurora. Aurora var den första italienska tillverkaren av reservoarpennor och de har i dagsläget en kundgrupp som består till största delen av samlare och andra hängivna entusiaster av fina, lyxiga pennor.

Den aktuella kollektionen för Acqua di Parma består av både reservoarpennor och kulspetspennor. Reservoarpennan har en skrivspets i 14 karat guld och vattenbaserad bläck, medan kulspetspennan har oljebaserad bläck.

För tillfället kan man köpa pennorna vid Acqua di Parmas butiker i Milano, Rom och Paris. Där kan man även få sina pennor graverade med ens egna namn eller initialer, vilket kan kännas bra om man gör en såpass stor investering i en lyxpenna. Men som alltid när det gäller pennor av bra kvalitet finns möjlighet att köpa till mer bläck att fylla på. Det kan därför löna sig att köpa på sig ett extra lager redan vid inköp av pennorna ifall man är en flitig skrivare.

Nedan är en video där Acqua di Parma presenterar sin nya penna genom att inviga oss i den unika hantverkarkonsten av att tillverka denna penna.

I följande video får vi en närmare presentation av tillverkningen av reservoarpennor vid Auroras fabrik.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *