An Eton Wedding: Bröllopsinspiration för män från Eton

Vem sa att bruden ska ha allt det roliga? Med Etons bröllopskollektion får männen också sin chans att stå i centrum. Med smak och elegans har Eton plockat ut ett antal inspirerande bröllopsstilar för män, och det enda vi önskar är att Eton sålde kostymerna och skorna också.

För att inte lämna bruden vid altaret har vi gjort vårt bästa för att hitta hela stilen, och sökt upp de saknade plaggen på andra ställen.

Brudgummen

bröllopsinspiration från Eton

Den första stilen är en klassisk midnattsblå smoking kombinerad med en subtilt mönstrad skjorta i bomullsjacquard. Midnattsblå var den ursprungliga färgen på smoking, och är alltså på ett sätt traditionell, men känns mer modern än svart. Den handknutna flugan och lackade Oxfordskorna matchar slagen på smokingjackan, precis som de ska.

Oscar Jacobson har en midnattsblå smoking som passar perfekt, och lackskorna från Oscar Jacobsons nya skokollektion är av exakt samma stil som i inspirationsbilden.

Den andra stilen är lite mer avslappnad men ändå stilig – en linnekavaj i benvitt, vit mönstrad skjorta och en vit paisleymönstrad sidenslips. Mörka herrbyxor, svarta lackskor och mörka strumpor är det klassiska sättet att matcha vit smoking, och det passar bra här också när smokingjackan byts mot en elegant kavaj.

bröllopsstil för män

Bröllopsgästen

Även för bröllopsgästen bjuder Eton på ett par riktigt snygga stilar med italienska influencer – höga, breda slag och naturliga axlar för maximal elegans. En välsittande grå eller marinblå kostym är perfekt när du är bjuden till bröllop.

bröllopskläder herr

Blått och grått är herrmodets klassiska uniformsfärger, och det är inte svårt att förstå när man ser den här bilden. En skjorta med wide spread-krage och en djupt blå gabardinslips passar kostymen perfekt.

Loafers och strumpor som harmoniserar med kostymens nyans ger också ett väldigt elegant intryck på ett bröllop. Att hitta just en så här italiensk kostym online är inte helt lätt om du inte vill gå upp i prisklass – vi väljer Oscar Jacobson, men Gabucci, Cavour och Rose & Born är några alternativa butiker att leta på.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *