Antiquorum förevisar världens mest eftertraktade samlarur inför auktionen i Monaco

COSMOGRAPH DAYTONA, PAUL NEWMAN PANDA TROPICAL TRACK

Antiquorum förevisar nu sina auktionsföremål inför nästa Monacoauktion som äger rum på prestigefyllda Yacht Club de Monaco tisdagen den 18 januari 2022. I katalogen finns totalt 177 exceptionella föremål, däribland några av världens mest eftertraktade klockor.

Antiquorum är världens främsta auktionshus för moderna och begagnade klockor. Auktionshuset grundades i Genève 1974 och har skapat sin egen unika nisch i auktionsvärlden genom att odla en blomstrande samlarmarknad för klockor över hela världen.

Antiquorum uppnår ständigt de högsta priserna på klockor, auktionerar klockor med exceptionell proveniens och sällsynthet och har satt många världsrekord. Antiquorum var det första auktionshuset som erbjöd fullständig onlinetjänst med möjlighet att lägga bud i frånvaro eller registrera sig för att bjuda i realtid under auktionen. Antiquorum håller auktioner i Genève, Hongkong och Monaco med förhandsvisningar i större städer över hela världen.

Utbudet i Antiquorums auktion i Monaco

rolex cosmograph dayton paul newman panda

Antiquorum börjar det nya året med en smäll och har samlat partier som säkert kommer att glädja alla ivriga samlare, inklusive de som letar efter den alltmer svårfångade Patek Philippe Nautilus med en Tiffany & Co. urtavla, allt i en ikonisk stapelplats på Monacos scen.

Yacht Club de Monaco, som grundades 1953 av prins Rainier och sedan 1984 leds av Albert II av Monaco, samlar mer än 2 500 medlemmar från 80 nationaliteter. Många av världens mest prestigefyllda privata yachter seglar under Yacht Club de Monacos flagga, vilket vittnar om dess unika ställning på den internationella seglingsscenen.

För att matcha denna illustra plats har Antiquorum valt ut en sällsynt samling av toppnummer för den kommande Monacoauktionen, inklusive en sällsynt Patek Philippe Nautilus Ref. 3800 i rostfritt stål, som såldes av Tiffany & Co. (och signerad som sådan på urtavlan), komplett med ett utdrag ur arkiven. Samlare kommer också att finna glädje i en sällsynt uppsättning Omega Speedmasters, inklusive Apollo Soyuz, som representerar en unik punkt i USA:s förbindelser med Sovjetunionen, ett sällsynt urval av Cartier Tank-klockor och en fantastisk Rolex Ref. 6263 ”Paul Newman” Cosmograph Daytona i rostfritt stål och med en panda tropisk spårskiva.

Vi är otroligt glada över att inleda året på Yacht Club de Monaco, som har en uppskattad plats i Monaco och som verkligen är en symbol för detta furstendöme. Det urval som Antiquorum och dess experter har samlat, som Ref. 3800 eller Ref. 6263 Paul Newman, kommer säkerligen att locka till sig samlare av vintagepjäser, vars efterfrågan ökar organiskt, liksom de som söker mer moderna pjäser som för närvarande är mycket populära på marknaden, säger Romain Réa, vd för Antiquorum.

Höjpunkter från auktionen

Här är några av höjdpunkterna bland alla exklusiva samlarklockor som auktioneras ut under Antiquorums auktion i Monaco. Bland utbudet finns alla av de mest eftertraktade samlarklockorna på marknaden just nu. Den som någonsin försökt få tag på någon av dessa klockor kan vittna om hur svårt det är att få tag både på nya samt begagnade klockor av dessa modeller.

1 EUR = 10,29 SEK enligt dagens kurs (11.1.2022)

Rolex

Som alltid har Antiquorum lyckats kurera sällsynta Rolex-objekt, som säkert kommer att glädja budgivare som letar efter den idealiska vintageverktygsklockan.

Auktionsummer 111

Auktionsnummer 111, en Ref. 6541 Oyster Perpetual Milgauss i rostfritt stål, är en klocka som skapades 1954 för personer som arbetade med vetenskapliga experiment eller i kraftverk, som skulle behöva en klocka som förblev exakt under arbetsförhållanden där det fanns höga magnetfält.

Den här modellen, som är nära besläktad med CERN (Europeiska organisationen för kärnforskning i Genève), användes för att motstå höga magnetfält. Denna särskilda referens har en roterande bezel med en rödfärgad triangel och en honungskaksmönstrad urtavla, med cirkulära index och facetterade, triangulära timmarkörer vid klockan 3, 6 och 9.

Mycket fin och extremt sällsynt, antimagnetisk, vattentät, centrum sekunder, självuppdragande, rostfritt stål armbandsur med tropisk honeycomb urtavla. Polerade och borstade klackar, dubbelriktad roterande graderad bezel, skruvas ned fall tillbaka och krona, antimagnetisk mjukt järn skyddande lock. Svart honungskaka och applicerade facetterade triangulära index i stål. Lysande Dauphine-visare i stål, sekundvisare med blixtnedslag.

Uppskattning: EUR 130.000 – 230.000

Auktionsnummer 162

rolex codex dykarklocka

Älskare av Comex klassiska dykkarklocksdesign, som skapades för Rolex partnerskap med Compagnie Maritime d’Expertise som etablerades i början av 1960-talet, kommer att glädja sig åt att hitta auktionsnummer 162 under denna Monacoauktion, med originalbox och papper. Denna Ref. 1665 var inte bara ett vardagsföremål, utan ett verktyg för dykare som var en integrerad del av deras utrustning för deras överlevnad. Denna referens var i produktion fram till 1980, därför är denna modell en av de sista 1665 som producerades av Rolex.

Uppskattning: EUR 150,000 – 300,000

Auktionsnummer 176

rolex oyster cosmograph Paul newman panda

Ingen Rolex-modell är mer ikonisk än Cosmograph Daytona. Auktionsnummer 176 är i ett fantastiskt skick och har en ”Paul Newman Panda Tropical Track”-urtavla som fått sitt smeknamn av den ökände Hollywoodskådespelaren som också var känd för att dominera racingbanan.

Uppskattning: EUR 300,000 – 600,000

Patek Philippe

Patek Philippe är fortfarande ett av de ledande märkena på marknaden för vintageklockor och har många referenser som samlare ständigt söker, varav Nautilus är den främsta.

Auktionsnummer 78

Patek Philippe Nautilus samlarur auktion

Ref. 3800, som ofta kallas ”lillasyster” till Ref. 3700 (Gerald Gentas ursprungliga design) på grund av dess 37 mm stora hölje, behåller samma anda som den ursprungliga designen, med sitt kuddeformade hölje, blågrå urtavla och datum klockan 3.

Som exemplifieras här på Lot 78, denna speciella Ref. 3800 från 1994 såldes av Tiffany & Co. och återförsäljarens signatur finns på ratten vid klockan 6, vilket representerar det långvariga förhållandet mellan de två varumärkena. Under ett år då Nautilus och Tiffany & Co. fortsätter att dominera klockmarknaden kommer detta exemplar säkerligen att få uppmärksamhet under auktionen i Monaco.

Uppskattning: EUR 80,000 – 120,000

Auktionsnummer 141

Patek Philippe samlarklocka

En annan sällsynt Patek Philippe-lott är lot 141, en klockan med klockslag i platina som skapades till det historiska husets 175-årsjubileum. Ref. 5275-P001 släpptes i en mycket begränsad upplaga på 175 exemplar och är en av de mest komplicerade klockorna som märket har skapat. Den rymmer fyra nya patent för sin isolering av timslagsmekanismen, hoppmekanismen med koaxialhjul, de innovativa hopptimmarna och mekanismen för att synkronisera två hoppindikationer.

Uppskattning: EUR 325,000 – 550,000

Omega

Omega Speedmaster är känd för att ha varit med och tagit mänskligheten till månen och tillbaka och har en speciell plats i mänsklighetens historia. Speedmaster Chronograph, som lanserades första gången 1957, valdes av NASA att bära på de amerikanska astronauternas handleder när de flög till månen, vilket var första gången i mänsklighetens historia. 1975, mitt under en tveksam avspänning av det kalla kriget mellan de dåvarande supermakterna USA och Sovjetunionen, genomförde de två länderna sitt första gemensamma internationella rymduppdrag.

Auktionsummer 24

omega speedmaster vintageur auktion

För att fira den legendariska händelsen beställde den italienska återförsäljaren Fratelli de Marchi en begränsad upplaga på 500 Speedmaster-kronografer, kallad Apollo Soyuz. Lot 24 är nummer 499, och därmed den sista i denna serie som har producerats.

Uppskattning: EUR 30,000 – 60,000

Auktionsnummer 28

omega speedmaster unikt samlarur

En annan sällsynt Speedmaster är auktionsnummer 28, en Speedmaster Professional, en möjligen unik och tidigare okänd prototypkronograf som tillverkades till varumärkets 150:e år 1998. Den här prototypen har en 1/6 sekunds kronograf som aktiveras av två rundformade tryckknappar på höljet, en tachometrisk skala som är graderad på ringen för 500 enheter per timme, en halvinstantant 30-minutersräknare (sidoskiva vid klockan 3) och en dragande 12-timmarsräknare (sidoskiva vid klockan 6).

Uppskattning: EUR 100,000 – 200,000

Cartier

En långvarig favorit bland samlare är Cartier Tank, som under åren sedan den först introducerades 1917 av Louis Cartier har sett många nya versioner. Bland alla dessa återstår dock den ikoniska designen genomgående, ett rektangulärt hölje inspirerat av Renault FT-17, en fransk stridsvagn som användes under första världskriget. På Antiquorum hittar du ett urval av extremt sällsynta Cartier Tank klockor, inklusive auktionsnummer 65 med en liten sekund och Breguet blå händer, Lot 66 med kronan på baksidan, eller till och med Lot 67, med ett mycket sällsynt 18K gult guld ”Serpent” Tank-armband.

Auktionsnummer 65

cartier tank samlarur

På Antiquorum hittar du ett urval av extremt sällsynta Cartier Tank klockor, inklusive auktionsnummer 65 med en liten sekund och Breguet blå händer, Lot 66 med kronan på baksidan, eller till och med Lot 67, med ett mycket sällsynt 18K gult guld ”Serpent” Tank-armband.

Uppskattning: EUR 30,000 – 60,000

Auktionsnummer 66

cartier tank vintageur

Extremt sällsynt och fint rektangulärt armbandsur i 18 karat gult guld med manuell uppdragning med romerska siffror och blå händer. Krona på baksidan.

Uppskattning: EUR 15,000 – 25,000

Auktionsnummer 67

cartier tank vintage watch auction

Fint rektangulärt armbandsur i 18k gult guld med manuell uppdragning och romerska siffror. Blå händer och en mycket sällsynt 18k gult guld ”Serpent” Tank armband av Cartier.

Uppskattning: EUR 15,000 – 30,000

Audemars Piguet

En annan ikonisk Gerald Genta-design som auktioneras ut är Audemars Piguets Royal Oak Perpetual Calendar, som här presenteras i 18 karat gult guld med dag, datum, månad och månfaser (auktionsnummer 171).

Auktionsnummer 171

audemars piguet royal oak vintageur

Denna Ref. 25554 Royal Oak Perpetual Calendar är från 1986 och är en av de allra första Royal Oaks med evighetskalender som någonsin sett dagens ljus. Det är lämpligt att den säljs i Monaco, eftersom Gerald Genta levde många av sina dagar i Monte Carlo.

Uppskattning: EUR 200,000 – 400,000

F.P.Journe

F.P.Journe är en av auktionsmarknadens älsklingar och har alltid visat sig uppvisa konsekvent höga resultat under Antiquorum-auktioner.

Auktionsnummer 177

f.p. journe vintage watch

Auktionsnummer 177, en Repetition Minute Souveraine N.005 i rostfritt stål, kommer sannolikt att få samlare att bjuda vilt. Den här referensen lanserades första gången 2008 och var vid den tiden den tunnaste minutrepetitionen som fanns på marknaden med sina 8,65 mm.

Uppskattning: EUR 250,000 – 500,000

Här hittar du hela katalogen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *