Årets bästa sällskapsspel 2020 har utsetts – här har ni vinnarna

bästa sällskapsspel 2020

Nu har årets vinnare av Guldtärningen utsetts. Detta är en tävling där årets bästa sällskapsspel 2020 utses. Bakom tävlingen står Lek & Babybranschen i vinnarna utses i kategorierna barnspel, familjespel och vuxenspel.

Tidigare har vi sammanställt alla vinnare av bästa sällskapsspel genom åren. Nu är det dags att lägga till även årets vinnare av tävlingen Guldtärningen. Det är en sällsynt intressant samling bordsspel som utsetts till bästa spel detta år. Vi får nämligen ta oss ut på resor till en safaripark, Eldorado och planeten Mars!

Bästa sällskapsspel 2020

bästa sällskapsspel bordsspel 2020

Till en början fanns 48 spel med i tävlingen. Det blev många möten mellan jurymedlemmarna för att utse årets vinnare.

Precis som förra året bestod juryn av Kristina Helldén, David Lega, Lasse Råde, Öystein Mentzoni och Jimmy Everett. Ny jurymedlem för detta år var Johan Nilsson, som är en kunnig spelentusiast och grundare av bland annat spelbutiken Dragon´s Lair.

Här är vinnarna av årets bästa sällskapsspel 2020.

Årets Barnspel – Kurragömma i Safariparken

  • För 2-4 spelare, Från 4 år
  • Speltid 15-20 minuter
kurragömma i safariparken bästa barnspel 2020

Kurragömma i safariparken är ett mysigt och spännande spel för de yngre med en dubbelsidig spelplan som pusslas ihop så den kan se lite annorlunda ut inför varje omgång.

Det gäller att hitta fem olika djur eller att ta bild på två. En hel skock av plastdjur följer med, vilka också tål att lekas med vid sidan av spelandet. Utmanande!

Övriga nominerade var: Bermuda Pirates och Pyjama Drama

Årets vuxenspel – Terraforming Mars

  • För 1-5 spelare, Från 12 år
  • Speltid 2 timmar eller mer
bästa vuxenspel 2020 terraforming mars

I Terraforming Mars handlar det om att som företag tävla om att omvandla Mars till en beboelig planet genom att spendera enorma resurser och använda innovativ teknologi för att höja temperaturen, göra atmosfären andningsbar och skapa hav. I takt med att terraformeringen fortskrider kommer fler och fler människor att immigrera från jorden för att bo på den röda planeten.

Du kontrollerar ett företag med en särskild profil. Spela ut projektkort, bygg upp produktionen, och placera dina städer och grönområden på kartan i jakten på milstolpar och belöningar så ditt företag kan leda vägen in i en ny era för mänskligheten. Ambitiöst, välgjort in i minsta detalj, utmanande och fascinerande när man väl satt sig in i spelmekanismerna. Spelet har redan fått många utmärkelser internationellt.

Övriga nominerade: Nåt ska bort och Wingspan

Årets familjespel – Quest for Eldorado

  • För 2-4 spelare, Från 10 år
  • Speltid 45 minuter
bästa familjespel 2020 quest for eldorado

I Quest for Eldorado handlar det om att söka efter det legendariska guldets land i de täta djunglerna i Sydamerika. Varje spelare samlar och utrustar sitt eget lag, anställer olika medhjälpare för att bli först med att nå den gyllene gränsen och vinna alla rikedomar för sig själv.  

Mycket taktik där man med hjälp av olika kort köper sig fördelar. Spelplanen förändrar sig hela tiden, från djupaste djungel till farliga djupa floder. Så det krävs mod, taktik och en hel del tur på vägen.

Övriga nominerade: A Minecraft Boardgame och Just One

Vilka spel får vara med i tävlingen bästa sällskapsspel?

Spel som lanserats eller kommer att lanseras i år prioriteras, men även spel som kom ut på marknaden förra året kan få delta. Likaså kan nyreleasade spel delta om betydande förändringar i spelet skett. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *